Sprookjesachtige competitiestart voor Dames 1

U bevindt zich hier:
/ Sprookjesachtige competitiestart voor Dames 1

Er was eens…

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Na de promotie naar de tweede klasse staat vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Een nieuwe klasse, maar ook een nieuwe tegenstander, Wilhelmina Dames 1. Na een uur rijden komen we aan bij de club die net als wij is gepromoveerd uit de derde klasse. Een eerste meting hoe ver staan we als team. In de kleedkamer was de spanning voelbaar, maar toen de vraag werd gesteld of we er een goed gevoel bij hebben was het antwoord volmondig JA!

Nu was het tijd om dat te laten zien in de wei. De eerste paar minuten was het aftasten. Het spel ging op en neer en het werd al vroeg duidelijk dat een van de voorhoedespeelsters van Wilhelmina erg snel was. Maar snelle spelers bezitten wij ook. Zo word er door de voorhoede van de Moer constant de diepte gezocht. Mira krijgt in de 5e minuut dan ook al een kans. Niet veel later krijgt Sigi de bal voor haar voeten. Met een schot van net buiten de 16 meter schiet ze de bal over de keeper heen in het doel, 0-1! Een fijn begin maar zeker ook verdiend gezien de kansen.

Door een blessure kan Emma helaas niet keepen. Gelukkig stond Ellen paraat voor ons, waarvoor grote dank. Na een kwartier spelen mag Ellen dan ook in beweging komen, zij kan de bal makkelijk pakken na een schotje van de tegenstander. In de minuten die volgen blijft Dames 1 de bal naar voren spelen, er mist wat rust in het spel. Maar de kansen blijven komen, zo probeert Mira het schot van Sigi na te bootsen maar deze gaat helaas net naast. Ook Sigi probeert het nog eens maar door een vervelende stuiter in de bal komt er geen gevaarlijk schot uit.

In de 23e minuut laat Mira nog even zien hoe snel ze is en na het uitspelen van enkele spelers beland haar schot helaas op de lat. Bij een corner probeert Dorris het eens met haar hoofd, ook deze gaat er net niet in. De keepster kan de bal van de lijn afhalen. Maar dan in de 26e minuut zetten is het wel raak. We met zijn allen druk op de tegenstander waardoor Mira de bal weet te veroveren. Ze speelt vervolgens Sigi in en die kan hem zo binnen tikken, 0-2!

Hierna blijven we druk geven. Zo krijgt Lauri nog een kans om de bal in het goal te schieten, helaas gaat deze naast.  Ook op het middenveld krijgen een aantal spelers nog schietkansen. Doelpunten levert het helaas niet op.

Na 45 minuten spelen gaan we met een fijne stand de rust in, maar er kan nog wat verbeterd worden. Dit wordt dan ook in de rust besproken. Er wordt veel werklust geleverd, maar hierdoor mist af en toe de rust en het goede voetbal in het spel. Er zitten aardige combinaties tussen en we krijgen veel kansen maar de grote ruimtes kunnen we beter benutten. We zijn dan ook vastberaden dit de tweede helft beter te doen.

Deze dag is tot nu toe nog niet Mira haar dag. Ze doet er alles aan maar de bal wil er gewoon niet in. Zo ook vlak na rust. Met een mooie vrije trap schiet ze net langs de paal en een paar minuten later gaat de bal ook weer net over de goal. Toch is het al snel raak in het tweede bedrijf voor de oranjehemden. In de 50e minuut wordt er op het middenveld hard gewerkt en veroveren we de bal. Chloé wordt ingespeeld langs de zijlijn en komt één-op-één. Met haar snelheid komt ze de tegenstander voorbij waarna ze kan schieten en de bal in de linkerhoek beland, 0-3!

Dames 1 weet nog een handje vol kansen te creëren de tweede helft. Chloé en Sigi kunnen combineren en komen voor het goal, helaas pakt de keepster deze bal goed van de lijn. Ook Lauri krijgt nog een grote kopkans na een voorzet van Chloé. De bal wordt helaas over gekopt.

Na vele kansen van de Moer krijgt plotseling Wilhelmina een kans. De bal valt achter onze verdediging en de snelle voorhoedespeelster vangt de bal op. Ze sprint op het goal af en schiet hem binnen 1-3

In de slotfase staat onze verdediging, gevormd door Dietske, Amelie, Chanel, Dorris en Jess, als een huis. Geen bal komt er meer langs en het middenveld blijft de ballen opvangen en naar voren spelen. Er volgen nog een aantal kansen. Maar het mist deze dag in de precisie, het blijft dan ook 1-3.

Daar zijn we meer dan tevreden mee, de eerste wedstrijd in de 2e klasse en de drie punten gaan mee naar huis. Een goed begin van hopelijk een mooi sprookje! Komend weekend komt er geen nieuw hoofdstuk. Dames 1 beleeft dan een voetballoos weekend. De week erna, op zondag 9 oktober, gaat Dames 1 wel op voor het volgende hoofdstuk. In en tegen Bavel (dames 2) hoopt Moerse Boys een mooi, nieuw hoofdstuk te schrijven. Aftrap is om 12 uur, tot dan!