Over Moerse Boys

U bevindt zich hier:

‘ Een voetbalclub met pit, in de kleur oranje-wit’; Dat is Moerse Boys!

Na oprichting in 1943 is de club gegroeid van een kleine vriendengroep die wekelijks samenkwam op een weiland aan de Moerse Baan in Klein Zundert naar een volwassen vereniging met een florerende senioren-, dames- en jeugdafdeling met haar thuisbasis op sportpark Akkermolen in Zundert. Al 75 jaar is de vereniging niet weg te denken uit de Zundertse gemeenschap en heeft in de voorbije decennia een gerenommeerde naam opgebouwd in Brabant en Zeeland.

Voetbalvereniging Moerse Boys telt meer dan 800 leden in de leeftijd van 5 tot 85 jaar. Al sinds de oprichting kent ‘de Moer’ ook leden van buiten de gemeentegrenzen zodat Moerse Boys meer is dan een club uit (Klein) Zundert. Deze brede basis heeft de club in de eerste jaren een stevig fundament opgeleverd en in recente decennia de nodige sportieve successen. Het eerste elftal van Moerse Boys speelt vanaf seizoen 2023-2024 in de Eerste klasse. Een hoog niveau voor een vereniging uit een compacte gemeenschap, die er voor gekozen heeft spelers geen financiële vergoeding te geven voor hun sportieve prestaties. De kenmerkende saamhorigheid met de daarbij horende mentaliteit om samen één doel na te streven maakt van Moerse Boys al jaren een club om rekening mee te houden.

Moerse Boys heeft momenteel 12 seniorenteams, waaronder één G-team, twee dames- en twee zaterdagteams. Daarnaast kent onze bloeiende jeugdafdeling momenteel 30 jeugdteams. Naast het grote aantal voetbalwedstrijden is er binnen Moerse Boys ook een uitgebreid activiteitenprogramma voor jong en oud. Jaarlijks vinden bijvoorbeeld het traditionele jeugdtoernooi en een paasactiviteit plaats op sportpark Akkermolen. Ook voor de senioren is er, met het ludieke carnavalstoernooi om de Oliebollencup en verschillende feestelijke activiteiten op de wedstrijddagen van Moerse Boys, genoeg te beleven.
Maar alle inspannende en ontspannende bezigheden en gebeurtenissen op en om sportpark Akkermolen zouden onmogelijk zijn zonder de continue bijdragen van onze trouwe sponsors, onze grote supportersschare en een groot aantal enthousiaste vrijwilligers, want zij dragen Moerse Boys:

‘een voetbalclub met pit in de kleur oranje-wit!’