Moerse Boys verliest op Akkermolen onnodig van koploper HVCH

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys verliest op Akkermolen onnodig van koploper HVCH

Moerse Boys heeft zondag een onnodige verliespartij geleden op eigen veld. Tegen het nog schadevrije HVCH had Klein-Zunderts trots een optisch overwicht, maar vielen de meeste doelpunten aan de verkeerde kant. HVCH ging met de zege aan de haal en behield zo de maximale score na drie duels. Het werd op Akkermolen 2-3.

Zeventienjarige debutant
Zijn handen sloeg hij voor zijn ogen, direct na het laatste fluitsignaal. Raad Rasho had zijn debuut in de hoofdmacht wel wat anders voorgesteld. Van droom naar nachtmerrie in tien minuten. Dat ene moment van onoplettendheid, die te korte terugspeelbal vlak voor tijd, schoot nu door zijn hoofd. Maar wat na de teleurstelling zou moeten overheersen bij de piepjonge aanvaller, is trots. Want in de kleine twintig minuten die hij kreeg, speelde hij met bravoure. Ballen vragen, duels uitvechten en meer van dat. Zijn kansen komen nog volop. Niet voor niets gunde Jurgen hem nu al zijn debuut, een maand na zijn zeventiende verjaardag.

HVCH-thuis was een wedstrijd die helemaal niet in een nederlaag had hoeven uitmonden. Het was een verliespartij met perspectief, omdat het spel van Moerse Boys voldoende houvast bood. Een behoorlijk deel van de wedstrijd was het de bovenliggende partij. Dat maakte de nederlaag tegelijkertijd extra zuur. Want hoewel ze een groot deel van de wedstrijd tegen een achterstand aankeken, moeten de spelers nooit het gevoel hebben gehad dat een nederlaag onvermijdelijk was. HVCH oogde zeker achterin kwetsbaar. Moerse Boys moet gevoeld hebben dat er iets te halen viel.

Efficiënt HVCH
Zoals vaak bepaalde een handvol sleutelmomenten het wedstrijdverloop. In het eerste half uur waren de bezoekers vooral buitengewoon efficiënt. Drie kansen, twee doelpunten en een 0-2-voorsprong. Dat is het verhaal van de eerste dertig minuten in zeven woorden. In minuut negen werd de ban gebroken met een hard schot vanaf randje zestien. Op het half uur was het een kopbal die in het uiterste hoekje binnen viel.

De openingsfase had een heel andere wending kunnen krijgen als Daan zijn vizier in de eerste minuut iets scherper had afgesteld. Na uitstekend voorwerk van Dave trapte hij van binnen de zestien met links over. Hetzelfde deed Bart op aangeven van Cas. De supporters moesten echter tot vlak voor rust wachten tot ze konden juichen. Daan kopte een afgemeten voorzet van Cas feilloos tegen de touwen. Een doelpunt uit het boekje, waarmee de aansluiting bij HVCH werd gevonden. Met een cruciale redding voorkwam Teun, die de afwezige eerste doelman Tom verving, vervolgens dat de marge bij rust alsnog twee treffers was.

Magnifieke redding
Een kleine tien minuten na de thee volgde een volgend sleutelmoment. De Heesche doelman onderscheidde zich op magnifieke wijze door een kiezelhard schot van Cas uit de bovenhoek te ranselen. Vliegensvlug was de reactie van de goalie, die daarmee de gelijkmaker voorkwam. In de fase die volgde slaagde Moerse Boys er niet in om de wedstrijd echt in handen te nemen.  HVCH kwam dichtbij een derde doelpunt, maar Teun redde met de vingertoppen.

Met Job en Raad als invallers binnen de lijnen werd de jacht op de gelijkmaker verder opgeschaald. Niet lang na hun invalbeurt had het duo ook werkelijk een belangrijke rol bij de 2-2. Zo’n tien minuten voor tijd veroverde Raad de bal, waarna Job ten val werd gebracht in het strafschopgebied. Cas trapte de toegekende strafschop beheerst binnen. De bordjes hingen weer in evenwicht.

Geloof in meer
Het geloof dat er nog meer in het vat zat stuwde de oranjehemden naar voren. Juist op zo’n moment, toen vrijwel alle spelers voor de bal stonden, ging het mis. Raad kreeg de bal op een lastige positie ingespeeld en trachtte doelman Teun te bereiken. Diens pass was echter niet hard genoeg en zo kon de spits alleen op Teun af. Ditmaal kon de sluitpost, evenals aanvoerder Joris, de meubelen niet meer redden, 2-3. In de minuten die resteerden slaagde Moerse Boys er niet meer in om nogmaals langszij te komen. Wel was er nog een bijzonder zware straf voor Cas, die rond de middenlijn een aanval onschadelijk maakte en met rood moest inrukken.

Moerse Boys verloor voor het eerst dit seizoen. Totaal onnodig. Een wedstrijd met voldoende perspectief. En met een zeventienjarige debutant waar we ongetwijfeld nog veel van gaan zien. Volgende week een tripje naar Limburg. Meerssen-uit. Tot dan!