Moerse Boys slaagt tegen SC Gastel ook voor tweede test

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys slaagt tegen SC Gastel ook voor tweede test

“Moerse Boys slaagt tegen ambitieus Cluzona meteen voor eerste test”, kopte BNDeStem vorige week na de winst in de seizoens-ouverture. Tevredenheid alom op Akkermolen. Niet alleen over de overwinning, maar met name over het vertoonde spel en de verdedigende stabiliteit. De tweede test volgde in Oud Gastel, alwaar de plaatselijk SC na het kampioenschap vorig seizoen zich verdienstelijk op het tweede klasse-niveau had laten zien. In de eerste wedstrijd werd JEKA op eigen terrein op een gelijkspel gehouden. Knappe prestatie. Dus de boys konden hun borst nat maken.

Dat bleek direct aan de het begin van de wedstrijd. Beide ploegen zochten de aanval en zette elkanders verdediging flink onder druk. Wat resulteerde in een beginfase met veel balverlies en veel duels. SC Gastel was de eerste die een grote kans liet noteren. De rechter flankspeler kon opstomen richting het doel van Kiske. Een achterstand leek in de maak. Maar de combinatie van een uitkomende Kiske en een bal die iets te ver van zijn voeten sprong zorgde ervoor dat een hoekschop het maximale resultaat was.

Hoe verder de eerste helft vorderde hoe meer Moerse Boys in het spel kwam. Na enkele speldenprikjes van Dave, Mike en Dennis is een fraaie aanval de opmaat naar een fraaie treffer. Een aanval van Gastel wordt door Bart onschadelijk gemaakt. Hij bewaart de rust en speelt de bal terug op Kiske. Die kijkt, en ziet ruimte achter de verdediging van Gastel. Zijn diepe bal wordt doorgekopt door Dennis op Dave. Dave neemt de bal aan en omspeelt zijn directe tegenstander. Met de bal vrij op zo’n 20 meter van het doel haalt hij verwoestend uit. 0-1.

Die voorsprong gaf Moerse Boys vertrouwen en rust en zonder veel problemen werd de rust gehaald. Na rust werd al snel duidelijk dat de wedstrijd nog lang niet beslist was. Gastel bleef aandringen en liet veel ruimte achter de verdediging. Die ruimte werd veelvuldig gezocht door de Boys in de omschakeling. In die omschakeling waren de Boys vaker gevaarlijker dan Gastel. Buiten de verre inworpen die in de doelmond gegooid werden, kon Gastel de verdediging van Moerse Boys niet verontrusten.

Zo kabbelde de wedstrijd, die meer spannend dan goed was, voort. Kabbelen is misschien niet het goede woord. Want er werd met veel inzet gespeeld. Beide ploegen schroomde het fysieke spel niet. Gastel ging daarbij regelmatig de grens over volgens de goed leidende scheidsrechter, getuige de vijf gele kaarten die hen ten deel vielen. Twee daarvan werden uitgedeeld aan één speler. Zijn tweede ontving hij na een opstootje, wat weer volgde op een overtreding waarbij Mike, niet voor het eerst deze middag, het slachtoffer was. Twee gele kaarten betekent rood en dus moest Gastel met tien man de laatste fase in.

Er veranderde niets aan het spel. Gastel bleef opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker. Die kreeg het bijna. Uit wederom een verre inworp viel de bal bij de tweede paal. De Gastelse aanvaller schoot in vrije positie in het zijnet. Na negentig minuten was de pot zeker nog niet voorbij. Met de nodige minuten werd de wedstrijd verlengd. Terecht, want het spel had met enige regelmaat stilgelegen in de tweede helft.

Diep in blessuretijd werd de wedstrijd beslist. Eerst kregen Dave en Damian een grote kans maar uit de corner die volgde uit hun aanval vond Dennis wel het net. Daarmee tekende hij voor de 0-2. Direct daarop floot de scheidsrechter voor het einde. Klaar, lastige uitwedstrijd gewonnen, geslaagd voor de tweede test. Volgende week volgt de derde, dan bezoekt Rijen Akkermolen. Tot dan!

Sc Gastel – Moerse Boys 0-2, 0-1 Dave, 0-2 Dennis