Moerse Boys MO17 en de vloek van één goede helft

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys MO17 en de vloek van één goede helft

Waar op zaterdag 6 april verschillende mensen bij Galder genoten van het zonnige weer, bleek dit achteraf de snelste route te zijn om UVV te bereiken. Menig teamspeelsters hebben door werkzaamheden, verkeersongelukken, en de daardoor ontstane verkeersdrukte een rommelige opstart gehad.

Eenmaal aangekomen konden we ons gelijk de laatste uitwedstrijd tegen UVV herinneren. Een kille wedstrijd waar 4-1 verloren werd in 2022. Later, zelfs nog dit seizoen, hebben we UVV thuis nog een keer gezien. Ondanks de hardwerkende oranjehemden, was het 0-7 op de eindstreep. Voetballend konden we weinig terughalen van de koploper, maar iedereen wist dat het een taaie pot zou worden.

Om 13:55 klonk het startsignaal en de eerste vijf minuten waren genoeg om de vorige wedstrijden terug te halen. Een goed voetballende ploeg die graag vanuit de as de steekbal naar de sterke spitsen speelt. Jessie was in deze minuten enkele keren goed getest, met meerdere sterke reddingen. Helaas is het net deze minuten toch één keer gebold. In de opvolgende 10 minuten heeft het net nog twee keer gebold. 3-0 in 13 minuten, dat moest anders. Een verschuiving in het systeem heeft dit grotendeels opgelost; van 4-3-3 werd er geschakeld naar 4-4-2 zodat er meer druk op het middenveld gegeven kon worden.

Waar we de eerste 20 minuten niks teweeg hebben kunnen brengen, wordt er wel degelijk wat gecreëerd in de opvolgende speelminuten. De bal wordt vaker onderschept door het middenveld, mede dankzij de hardwerkende Quinty die vervolgens goed samenspeelde met haar collega middenvelder Julie. Hierdoor konden de twee spitsen Joy en Nynke weggestuurd worden. Zo heeft Joy meerdere kansen, waardoor de keepster van UVV getest kon worden. Desondanks het meer creërende vermogen, krijgen de oranjehemden nog een tegendoelpunt te incasseren. Maar de strijdlust en drang om te creëren die blijft. Zo wordt er bij een inworp snel geschakeld, gooit Minke met haar verborgen spierballen de bal zo ver in dat Nynke door kan lopen en haalt hier een corner uit. En de gouden tip; oorlog maken in de 16 helpt. Door de chaos wordt er hands gemaakt door UVV in de 16. Nynke neemt en schiet koelbloedig de linkerhoek in. 4-1, tijd voor rust.

Een van de dingen die de technische staf het meest kan waarderen aan de MO17 is de coachbaarheid van het team. Drie tips waren gegeven in de rust, en ze hadden de tweede helft niet beter uitgevoerd kunnen worden. Enerzijds hoe je als verdedigende partij moet staan met steekballen, anderzijds dat er in plaats van passief juist actief druk gezet moet worden en op welke manier dat moest gebeuren. Duidelijke boodschap dat uitstekend uitgevoerd werd, chapeau meiden!

Debby, Emely en Lynn maken de steekballen voor de Ulvenhoutse voorhoede knap lastig door op tijd in te stappen en er kort op te zitten. Waar voorgenoemde de zijkanten dicht zetten, zetten Minke en Myrthe de as vast. Ook konden er minder steekballen gegeven worden. Dit kwam mede door het hardwerkende middenveld wat de tweede helft beter wist door te stappen. Waar Maud aan de linkerkant door haar balvastigheid de bal bij zich kan houden en de volgende in kan spelen, weet Lieke aan de rechterkant vaak weg te draaien in de ruimte en is ze weg. Centraal weten Joy en Julie goed samen te werken en zo de bal te veroveren. Meermaals komt hier een prachtige aanval uit, waar Jill en Nynke wel raad mee weten.

Er is nog twee keer gescoord. In de 43e minuut ziet Minke de ruimte aan de linkerkant en stuurt Nynke weg. Nynke passeert drie speelsters en weet zo de 4-2 op het scorebord te zetten. Even leek het dat 4-2 de einstand zou worden, maar UVV weet in de 79e minuut nog te scoren. Een 5-2 eindstand waar met trots teruggekeken kan worden naar de tweede helft. Iets wat de laatste weken de vloek lijkt te zijn, een mindere eerste helft, een sterke tweede helft. Kunnen we volgende week weer twee goede helften op de mat leggen? Kom dat zien in Sportpark Rulewave Willemsch Veste, waar de oranjehemden op bezoek gaan bij de Kogelvangers. Om 09:30 is de aftrap.