Moerse Boys heerst weer eens op Akkermolen

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys heerst weer eens op Akkermolen

Er was eens een tijd dat het vlaggenschip onverslaanbaar was op het eigen Akkermolen. De laatste tijd werd echter aan dat imago gemorreld. Vandaag werd er weer aan klantenbinding gedaan. Met een niet aflatende inzet en flink overwicht zette Moerse Boys sv TOP opzij en heerste het als vanouds op het eigen sportpark. Het enige wat er aan ontbrak waren meer doelpunten. Gelukkig bleek één doelpunt voldoende voor de overwinning.

En wat voor een doelpunt; na zo’n kleine 20 minuten zet Rik voor. Zijn bal lijkt iets achter Ties te vallen, maar Ties stuurt de bal met een halve omhaal naar de verre hoek. Hij laat de Osse doelman kansloos. Een prachtgoal dat 70 minuten laten voldoende blijkt voor 3 punten.

Naast de driepunter was deze wedstrijd bijzonder voor Hein. De dappere verdediger stond voor de 100ste keer in het veld voor Moerse Boys 1. Ook vandaag stond de kleinste verdediger van de boys zijn mannetje en had hij zijn tegenstander in de zak.

Zoals gezegd had de score hoger uit kunnen en misschien wel moeten vallen. Want het enige dat trainer Osman Erbas zijn team kan verwijten, is dat de kansen niet werden afgemaakt. En kansen waren er genoeg.

Al voor de openingstreffer was Bart dichtbij. Hij mikte een doorgekopte corner met het hoofd net naast. Op het half uur was de doelmond van sv TOP een ware schiettent. Wederom uit een corner ontstond een hachelijke situatie waarbij het een wonder was dat de bal niet in het netje belandde. Joris besloot de schietkansen met een ziedend schot net naast.

Na rust ging Moerse Boys door met kansen creëren. Direct na de hervatting zette Raad Bart vrij voor het doel van de tegenstander.  Hij schoot echter in de handen van de doelman.  De doelman zag overigens meerdere keren de spotlichten op hem gericht. Zo verwerkte hij een terugspeelbal niet goed. Hierdoor kreeg Dennis een grote kans. Er was een hachelijk moment toen de doelman de bal wilde oprapen aan de rand van de 16. De bal glipte door zijn handen en hij moest zich haasten om het leer voor de achterlijn in te halen. Dit tot hilariteit van het publiek en hemzelf.  Maar ook tekende hij voor de mooiste redding van de middag. Een onvermoeibare Rik stoomde weer eens op langs de zijkant en zette voor. Zijn voorzet bereikte Dennis die met een geplaatste kopbal de 2-0 leek aan te tekenen. Maar toen toonde de doelman zijn klasse door met een prachtige zweefduik de bal vast te grijpen.

Er waren nog kansen voor Dennis en een schot van Rik zeilde net voorlangs. Tussendoor veerde het hele sportpark op toen Bart ten val kwam binnen de heilige lijnen. De scheidsrechter zag er niks in. Het was 70 minuten lang wachten op de 2-0 die niet kwam en uiteindelijk niet nodig bleek.

Moerse Boys heerste dus weer eens op eigen veld. Want TOP bracht er bar weinig tegen in. Een schot op doel in de eerste helft en een vlijmscherpe counter in de tweede helft. Meer had de Moer niet te duchten van de Ossenaren.

Door deze overwinning nestelt de Moer zich op de 11e plek. Door haar ongeslagen status in 2024 is ze aan een mooie opmars bezig. De veilige plek nummer 8 is nu nog maar 2 puntjes weg. Zoals het hele seizoen zit alles dicht bij elkaar (behoudens de aanstaande kampioen) en zal het tot het laatst spannend blijven en blijven punten belangrijk. Te beginnen volgende week sc ‘t Zand.

Moerse Boys – SV TOP 1-0 (’19 Ties Bastiaensen)

Opstelling: Tom Magielse, Bart van de Broek, Hein Coremans, Joris Goossens, Rik Mol, Bas Naalden, Ties Bastiaensen, Cas van den Broek, Raad Rasho, Dennis van Nijnatten (’89 Job de Meijer) en Damian van Oerle