Moerse Boys Dames 1 krijgt deksel op de neus in Etten-Leur

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys Dames 1 krijgt deksel op de neus in Etten-Leur

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Na een weekje rust mocht Moerse Boys Dames 1 de wei weer in. Deze keer was het een welbekende wei. De wei waar de dames vorig seizoen een spannende wedstrijd hebben gespeeld. Deze wedstrijd, ook al is deze al ruim een half jaar geleden, zit nog fris in het geheugen. Er woedde dan ook een vlaag van gezonde spanning door de ploeg zondagmorgen toen we het sportpark van DSE betraden.

Moerse Boys begon fel, maar slordig. We zaten er goed op, maar de ballen vlogen om de oren als een flipperkast. DSE VR2 gaf ook gelijk veel druk. Met een paar behendige speelsters vonden zij al vlot Emma haar doel. Mede door de goede verdedigende kwaliteiten van Mira, die haar spitspositie inruilde voor de controlerende positie, kan de linksbuiten van DSE niet doorbreken. De rest van de verdediging geeft elkaar rugdekking en werkt hard voor elkaar. Ondanks dat krijgt DSE het voor elkaar om twee keer het net te vinden in de beginfase van de wedstrijd.

Voorin komen we niet echt aan voetballen toe. Af en toe komen we voor het doel van DSE. Zo neemt Chloé de bal voortreffelijk aan vanuit een uittrap. Ze combineert goed met Sigi en hieruit ontstaat een kans. Kort daarna is het weer raak voor Chloé. Dit keer met de snelle linkspoot op de flank, Lauri. Hier ontstaat ook een doelkans uit. Een kwartier later is het aan de andere kant kassa. 3-0. Een twijfel bij de Klein-Zundertse verdediging, zorgt ervoor dat de steekbal op de bekwame linksbuiten van DSE gegeven kan worden. In een één-op-één wordt Emma gepasseerd.

Net voor de rust speelt Jess sterk en verovert ze de bal. Door een goede pass belandt de bal bij Lauri. Door een actie bereikt zij de achterlijn en geeft voor. Dit mag helaas niet baten. Met een 3-0 stand worden de kleedkamers opgezocht.

De Moer start sterk aan de tweede helft. De eerste 20 minuten waren prima. In vergelijking met de eerste helft een groot verschil. In de 5e minuut wordt er goed naar elkaar gezocht. Er ontstaat goed voetbal. DSE voetbalt ook nog steeds goed. Dit resulteert in een vierde tegentreffer, welke Moerse Boys moet verwerken. Een snelle speelster draait weg en scoort een mooi doelpunt.

Bij een 4-0 tussenstand denk je waarschijnlijk: die kopjes gaan nu hangen. Dit was alles behalve waar. Moerse Boys bleef ondanks de pittige match strijd leveren en werken. Dit mede dankzij support van Moerse Boys Dames 2, die na dit weekend bovenaan staan! Chloé vliegt over de linkerflank en geeft voor vanuit de hoek. De keeper van DSE heeft de bal niet klemvast en de oranjewitte spits kan de bal binnenwerken. Voor de statistieken voegde dit doelpunt niet veel toe, voor de motivatie van Dames 1 wellicht wel.

Een hardwerkend, maar uitgeblust Dames 1, krijgt nog 2 doelpunten om de oren. Een vanuit een vrije trap en een blijkt gelukkig buitenspel te zijn. Na twee spannende corners en een goede redding van Emma, die een bal uit de bovenhoek weet te boksen, blijft de stand 5-1.

We hebben gestreden voor wat we waard zijn, maar DSE VR2 was een maatje te groot voor ons. 5-1 is een teleurstellende uitslag, waarvan we vooral de leerpunten meenemen naar volgende week (thuiswedstrijd tegen vv Gilze, aftrap 12:00 uur, be there!). De rest laten we lekker liggen in Etten-Leur.