Moerse Boys bekert verder na vijfklapper tegen Groen Wit

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys bekert verder na vijfklapper tegen Groen Wit

Moerse Boys was vandaag gewaarschuwd, Groen Wit de winnaar van de districtsbeker vorig jaar stond bekend als reuzendoder. Moerse Boys liet zich een helft van zijn goede kant zien, wat genoeg bleek te zijn om een ronde verder te gaan in de beker.

Een weerzien van oude bekenden? Jazeker, Osman Erbas was hoofdtrainer van Groen-Wit en huidig voorzitter Bas van den Bogaert droeg 2 jaar lang de clubkleuren van Groen-Wit. Dit was zeker niet het belangrijkste, beide ploegen kennen een moeilijke start van de competitie, beiden konden dus een goed resultaat wel gebruiken.

Moerse Boys, op dit moment door getroffen door blessureleed, moest in zijn basis enkele aanpassingen doen. Nick Buijnsters debuteerde hierdoor met een basisplaats en betaalde het vertrouwen van de trainer terug. Misschien nog belangrijker, Bart van den Broek, onze onvermoeibare kracht, speelde zijn 250ste wedstrijd. Proficiat Bart.

Het was Moerse Boys dat vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde en de wedstrijd onder controle had. Al snel was het raak: in de 17de minuut was het debutant Nick die de indraaiende hoekschop van jubilaris Bart binnenkopte. Niet veel later het eerste wapenfeit van Groen-Wit waarbij de spits van Groen-Wit oog in oog met Kiske Martens de bal naast schiet. In plaats van 1-1 wordt het 0-2. Een prachtige aanval over de linkerflank, waar Rik Mol opstoomt en een afgemeten voorzet levert op Job de Meijer, die in de 24ste minuut goed binnenkopt.

In de 31ste minuut een bijna kopie van de 0-1, wederom is het Bart die de bal goed voor geeft en wederom is het debutant Nick die de bal binnenkopt. Nog voor rust is het Damian van Oerle die de 0-4 binnenschiet, op de rand 16 speelt hij zichzelf goed vrij en schiet met links beheerst binnen.

Ondanks de comfortabele ruststand is het noodzaak om niet gelijk een tegentreffer te incasseren. Gelukkig is het na vijf minuten na rust alweer raak voor Moerse Boys en is het 0-5. Dave Schoenmakers geeft een afgemeten voorzet op Damian die zijn tweede van de middag binnenschiet. Na de 0-5 hobbelt het spel op en neer zonder noemenswaardige momenten. Althans, Guus Kerstens en Davy Matthijsse mogen ook hun debuut maken in Moerse Boys 1.

Een fijne zorgeloze middag voor Moerse Boys, volgende week geen wedstrijd en dan zondag 5 november weer een thuiswedstrijd tegen TSC. U bent er toch ook?

Opstelling Moerse Boys: Kiske Martens – Bart van den Broek – Hein Coremans – Joris Goossens (Kas Mol) – Nick Buijsters – Gijs Klep – Bas Naalden – Rik Mol – Damian van Oerle (Matt Voeten) – Job de Meijer (Guus Kerstens) – Dave Schoenmakers (Davey Mathijsse).