Hardwerkend MO17 hard onderuit tegen UVV’40

U bevindt zich hier:
/ Hardwerkend MO17 hard onderuit tegen UVV’40

Kent u dat gevoel, dat u niet helemaal beloond wordt voor de inspanning die u levert? Moerse Boys MO17 kan daar sinds afgelopen zaterdag over meepraten. De titel verraad het natuurlijk al, de oranjewitte heldinnen werkte keihard met en voor elkaar op het Klein-Zundertse A-veld, maar toch kon het niet voorkomen dat UVV’40 er met de punten vandoor ging. Dat het uiteindelijk 0-7 werd, is teveel van het goede (of slechte, net wat u zelf wilt natuurlijk). Dat gevoel heerste dan ook met name na het laatste fluitsignaal.

Enfin, terug naar het begin. Moerse Boys MO17 begon vol goede moed aan de opgave om punten af te snoepen van nummer 2 UVV’40. Al vrij snel na de aftrap lieten de gasten zien waarom zij op die 2e plek staan. De ploeg beschikt over enkele uitermate behendige speelsters en Moerse Boys heeft daar haar handen vol mee. Toch weet de ploeg zich knap staande te houden en dat is mede door het actieve coachen van captain Minke. Minke zet iedereen goed op haar plek en daarnaast geeft ze ook met haar positieve houding het goede voorbeeld aan haar ploeg. Ook backs Maud en Isa weten zich goed vast te bijten in de tegenstanders en proberen waar mogelijk mee naar voren te voetballen. Voorstopper Myrthe probeert het voetballeven van de Ulvenhoutse spits zuur te maken. Ook Emely weet later in de wedstrijd nog maar eens haar verdedigende kwaliteiten, die inmiddels buiten kijf staan, te etaleren. Desalniettemin heeft Moerse Boys het lastig in de openingsfase en het is dan ook niet gek dat Jessie al vrij snel moet vissen voor de 0-1. Ook de 0-2 laat niet lang op zich wachten wanneer de oranjewitte defensie een ogenblik afwezig lijkt te zijn. Zo wordt de opgave om een resultaat te halen alleen maar lastiger.

Echter weet Moerse Boys knap de rug te rechten en op zoek te gaan naar een aansluitingstreffer. De ploeg krijgt meerdere mogelijkheden, maar het doel wordt maar niet getroffen. Zo weet Debby vanuit een prima corner van Lieke het doel onder vuur te nemen, zonder succes helaas. Ook een combinatie tussen Lieke, Joy en Jill strandt in schoonheid, evenals een goede kans voor Quinty. Een Klein-Zunderts doelpunt was in deze fase van de wedstrijd niet onverdiend geweest, maar toch zijn de druiven zuur voor de MO17.

In de rust krijgt de ploeg het advies om vooral op dezelfde voet verder te gaan en dat advies lijkt niet aan dovemans oren gericht. Met een flinke portie positiviteit  en opportunisme lijkt de MO17 de duimschroeven wat verder aan te draaien in de zoektocht naar de aansluitingstreffer die inmiddels wel verdiend zou zijn. Met vereende krachten zet de Moer hoog druk en meer dan eens weet het dan ook de bal te veroveren. Jarige job Lieke lukt het zodoende meermaals om de bal te veroveren en aan de basis te staan van een doelpoging, maar een beloning blijft helaas uit. Zo weten ook Quinty, Joy, Jill, Julie en Lieke een doelpoging te ondernemen, maar succesvol is het helaas niet.

Spits Jill weet voorin de aandacht op haar te richten door op een positieve manier oorlog te maken in de achterhoede van UVV’40. Continu is ze bezig om de bal af te snoepen van de defensie en daar weet ze ook een goede aanval in gang te zetten. Op de zijlijn verovert Jill de bal en deze levert ze in bij Julie. Via een combinatie met Quinty en Debby komt de bal terecht bij Joy, die helaas te gehaast afwerkt waardoor de kans verkeken is. Een prima uitgespeelde aanval op basis van wilskracht en goed voetbal, de beloning blijft echter uit.

Een bekend voetbalgezegde doet dan op Akkermolen haar intrede. Moerse Boys verzuimt de aansluitingstreffer te maken en bij de eerste de beste kans voor UVV’40 in de tweede helft is het raak. Op het uur wordt een Ulvenhoutse aanval keurig afgerond en is de 0-3 een feit. In het vervolg weten de gasten de score nog uit te breiden naar 0-7. Meermaals weet Jessie nog een redding te verrichten, maar ook de in een prima vorm verkerende goalie kan niet voorkomen dat de teller jammerlijk genoeg naar 7 oploopt.

Tot op de laatste minuut zet Moerse Boys zich in om een doelpunt te maken, maar het mocht deze middag helaas niet baten. Enigszins teleurgesteld, maar met de verdiende complimenten van de staf komt deze voetbalzaterdag ten einde. Als ploeg is het juist nu zaak om niet bij de pakken neer te zitten maar juist hard te blijven. Hard work pays off, om nog maar eens een mooi gezegde te noemen. Volgende week is er immers weer een nieuwe kans, uit bij angstgegner DSE gaat Moerse Boys MO17 weer met frisse moed op zoek naar punten! Aftrap is om half 3 in Etten-Leur, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp