Dames 1 met kleine kater de winterstop in

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 met kleine kater de winterstop in

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Door het vertrek van Bavel uit de competitie, was het afgelopen zondag tijd voor al weer de laatste wedstrijd voor de winterstop. “Roosendaal uit, altijd lastig”, zo luid de tekst op de boarding van het veld waar we mogen warmlopen. Lastig zal het zeker worden, in de bekerpoule speelden we nog gelijk tegen Roosendaal en in het klassement verschillen we maar een plek.

De eerste minuut van de wedstrijd beginnen we niet scherp en Roosendaal wordt al snel gevaarlijk. Na een steekpass vanuit de as sprint de vleugelaanvaller van Roosendaal zo door de verdediging. Gelukkig is Iefke erg snel en kan ze de bal onderscheppen, na wat miscommunicatie met Kaylee beland de bal achter de zijlijn. Ondanks de eerste waarschuwing blijft het rommelig, en wordt een voorzet van Roosendaal wordt niet goed weggewerkt. We mogen van geluk spreken dat Roosendaal er niet meer mee doet.

Even later is er dan eindelijk de eerste kans voor de Moer, Lotte geeft de bal voor het goal waarna Lauri uithaalt. Helaas in de handen van de keepster, die de bal niet direct klemvast heeft, maar er is geen oranjehemd in de buurt die hiervan kan profiteren. Niet veel later probeert Lauri het nog een keer met een schot op goal maar wederom in de handen van de keepster.

In de minuten erna loopt het niet vlekkeloos, we maken het elkaar erg moeilijk. De as ligt te vaak open en wanneer een bal wordt onderschept wordt deze vrij snel weer weggegeven. Het is onzuiver en we lopen achter de bal aan, wat het vermoeiend maakt. Het voelt net aan of de gastvrouwen met een vrouw meer in het veld staan, maar het is toch echt elf tegen elf. Roosendaal weet echter tot dusver geen grote kansen te creëren, wat ons de kans geeft om ons te verbeteren. We gaan de rust in met een 0-0 stand.

Na een warm kopje thee en met wat frisse krachten in het veld werd er begonnen aan de tweede helft. We houden goed stand en vormen meer kansen. Echter, in de 60e minuut krijgen we een vrije trap tegen en wanneer de bal hard tegen een eigen speler wordt geschoten veranderd de bal van richting en eindigt in het doel. Onverwachts, en weinig aan te doen. Strijdlustig gaan we verder, we nemen meer risico maar krijgen daardoor ook meer de ruimte.

De laatste fase van de wedstrijd werd er meer toegelaten op het veld, er werden meer overtredingen gemaakt waar niet altijd voor werd gefloten. Moerse Boys zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar de verdediging van Roosendaal hield stand tot het laatste fluitsignaal wat helaas erg snel al kwam. Zo liep de Moer tegen een 1-0 nederlaag aan. Dames 1 liet niet haar beste kant zien en had duidelijk moeite met Roosendaal.

Zo eindigt de eerste seizoenshelft dus met een kleine kater. Maar met 11 punten en een 7e plaats (die ons ook komend weekend niet meer afgepakt kan worden) mogen we zeker niet ontevreden zijn. Zo vonden ook Sint en Piet. Na de wedstrijd werden we namelijk beloond met een heerlijke chocoladeletter. De laatste trainingsweek van het jaar is inmiddels achter de rug. Komende weekend wachten nog de laatste activiteiten van het jaar, te weten PSV-Ajax vrouwen, Dames 2 aanmoedigen én High Bieren. Daarna start de echte winterslaap (met misschien wel een grotere kater ????).

Al vroeg in januari beginnen we weer met trainen zodat we op 4 februari weer klaar zijn voor de hervatting van de competitie. Op Akkermolen is Hontenisse dan de tegenstander. Dat voor dan, voor nu, alvast fijne feestdagen en tot het volgende jaar!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp