Bavel een maatje te groot voor de MO17

U bevindt zich hier:
/ Bavel een maatje te groot voor de MO17

Waar menig Zundertenaar zich nog een keer omdraaide, gingen bij de meiden van de Moerse Boys al vroeg de wekkers. Om half 10 klonk voor de oranjehemden namelijk het startsignaal van een pittige wedstrijd in Bavel. Waar Bavel al behoorlijk wat punten binnen heeft gesprokkeld en zodoende op een gedeelde eerste plek staat, blijven de oranjehemden op drie steken. Een pittige kluif dus waar we met zijn alle 110% moeten geven.

Echter lijkt alleen Jessie wakker te zijn de eerste tien minuten. De Bavelsen beginnen sterk in tegenstelling tot de Zundertsen. Meerdere malen wordt Jessie getest. Waar vele ballen of in de handen, over of naast door een redding belanden, wordt toch een keer het net gebold. Enfin, we zijn wakker.

De ontbrekende scherpte van de eerste tien minuten hebben de Zundertse toeschouwers gelukkig niet lang te hoeven aanschouwen. Zij werden de volgende 70 minuten vermaakt met een hardwerkende MO17 wat ook nog goed voetbal heeft laten zien. Er wordt uitstekend samengespeeld tussen Quinty, Julie, Minke en Lieke wat dreiging meebrengt voor de Bavelse verdedigsters. Zo kan Julie de doelvrouw testen en rollen er verschillende corners uit, die vervolgens uitstekend genomen worden door Lieke. Maud en Debby bezetten de zijkanten. Beiden weten telkens de bal weer te veroveren en vervolgens de rust te bewaren om weer vooruit te kunnen voetballen.

Jill heeft laten zien dat ze een echte balvaste spits is en elke keer verraste ze hiermee haar tegenstander. Vasthouden, doordraaien en richting het Bavelse goal. Lukte het doordraaien niet? Dan was daar collega spits Joy om te helpen, die ook een klasse wedstrijd heeft gespeeld.
Achter stond het ook als gegoten. Myrthe had haar handen vol aan de behendige spits van Bavel, maar met bloed, zweet en frustraties was ze een kwelgeest voor de Bavelse. Waar Isa en Emely over de flank de kanten dichtzette, zette Minke het centrum dicht. Laatstgenoemde captain heeft het team uitstekend meegenomen en geholpen door haar coaching.

De laatste 20 minuten mocht Inthe weer op haar vertrouwde plek ballen na een langdurige knieblessure. Inthe liet gelijk zien dat ze er weer stond op volle kracht en maakte het de Bavelse lastig door tijdig in te stappen en de bal te veroveren. Maar tijdens een van deze acties gebeurde hetgeen waar ieder voor vreest. Waar de ene knie geen kant op kon in de brace, verdraaide ze de andere knie. Hopelijk valt het mee voor Inthe!

Overall, een hardwerkend en goed voetballend Moerse Boys gaat alsnog onderuit met 5-0. Waar lag het dan aan? Bavel was een maatje te groot. Een slappe eerste 10 minuten, goed uit gevoetbalde acties en goals van de Bavelsen en weinig schoten op goal voor de Oranjehemden. We mogen onszelf meer belonen door meer op doel te schieten bij acties. Een mooi leerpunt wat we meenemen naar volgende week! Dan ben jij er ook toch om ons toe te juichen? 13:00 thuis tegen de Kogelvangers, be there!

Geschreven door Iefke

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp