3 dagen, 6 punten: Dames 1 doet goede zaken in kort tijdbestek

U bevindt zich hier:
/ 3 dagen, 6 punten: Dames 1 doet goede zaken in kort tijdbestek

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Het was een drukke driedaagse voor Moerse Boys Dames 1. Zondag werd in de slotseconden de volle buit gepakt tegen GSBW wat logischerwijs zorgde voor grote blijdschap. De euforie was nog maar net neergedaald of de inhaalwedstrijd tegen Vivoo stond alweer voor de deur. Op dinsdagavond zette de oranjehemden koers richting Hoogerheide, het sportpark van METO was immers het strijdtoneel. Door de afwezigheid van een verlicht wedstrijdveld kon er niet in Huijbergen gevoetbald worden.

Evenals in de heenwedstrijd van begin oktober, begint Vivoo opnieuw vol energie aan de wedstrijd. De ploeg heeft in het huidige seizoen 4 punten verzameld en is naarstig op zoek naar meer om van de degradatieplekken weg te komen. Even lijkt Moerse Boys het moeilijk te hebben met de intensiteit die Vivoo levert. Goalie Fabiënne moet enkele keren in actie komen maar doet dat meer dan bekwaam. Daarnaast staat Vera ook eenmaal op de juiste plek om de bal van de doellijn te halen. Na een kwartier lijkt Vivoo uitgeraasd en weet Moerse Boys het overwicht over te nemen en de gastvrouwen onder druk te zetten. Een prima combinatie tussen Lotte, Sigi en Vera en een voorzet van Minke levert nog geen nadrukkelijk doelgevaar op, maar de toon is wel gezet voor de oranjehemden.

Gaandeweg de eerste helft wordt de druk steeds groter. Wanneer Lotte rond de 20e minuut neer wordt gehaald op randje zestien, mag Sigi aanleggen voor de vrije trap. Die poging beland jammerlijk in de muur en ook een poging van Nynke niet veel later mist nipt het doel. Het moge duidelijk zijn dat de druk vanuit de Moer steeds verder toeneemt, wat enkel nog mist is een doelpunt. Verdedigers Jess, Chanel en Dorris zorgen ervoor dat de Moer steeds de bal weer terugwint terwijl Amelie op rechts veel ruimte krijgt om mee te voetballen. Iets wat de rechtsback dan ook naar hartenlust en heel behoorlijk doet.

Rond het half uur lukt het de Moer dan eindelijk om het verschil te maken. Een eerste poging van Lotte na een slim passje van Mira is nog niet doeltreffend. Luttele minuten later lukt het Lotte wel om de doelvrouw te passeren. Sigi steekt de snelle spits weg, waarna Lotte net iets eerder bij de bal is als de Vivoo-goalie. Nadat Lotte haar gepasseerd heeft, is het binnenschuiven een koud kunstje en heeft de Moer haar verdiende voorsprong te pakken. Voor rust krijgt de Moer nog kansen om het verschil verder uit te bouwen. Nynke stuurt Vera weg, die een sterke eerste helft speelde. Vera snijdt goed naar binnen en waagt haar geluk met een schot op goal. Haar poging beland aan de, voor de Moer, verkeerde kant van de paal. Niet veel later krijgt de bedrijvige Minke nog de kans om de verdubbellaar aan te tekenen, maar haar poging met de knie vanuit de corner mist maar net het doel.

Met een warm kopje thee in de hand wordt de conclusie getrokken dat Moerse Boys een behoorlijk eerste bedrijf heeft gevoetbald. Daarnaast wordt ook de conclusie getrokken dat de wedstrijd nog lang niet gelopen is en de ploeg ook de tweede helft veel van zichzelf moet vragen. Met Robin en Dietske als verse krachten in de ploeg begint de Moer dus gewaarschuwd aan de tweede 45 minuten. Net als in de eerste helft is het eerste doelgevaar voor Vivoo en ook net als in de eerste helft staat Fabiënne prima op haar post.

De wedstrijd golft wat meer op en neer dan voor rust en dat resulteert in drie doldwaze minuten met evenzoveel doelpunten. Als eerste mag de Moer een doelpunt vieren. Minke lost een schot van afstand en de Huijbergse keepster met een rebound toestaan. Sigi is er als de kippen bij om de trekker over te halen en de Moer op 0-2 te zetten. Een minuut later lijkt de Moer nog iets te veel een feestje aan het vieren wanneer het verrast wordt door een afstandsschot van Vivoo, 1-2. Drie keer knipperen met de ogen en de bal ligt opnieuw in het netje. De manier waarop kan gerust efficiënt genoemd worden. Lotte trapt af en speelt de bal naar Chanel. Chanel stuurt Lotte vervolgens diep en laatstgenoemde weet oog in oog met de doelvrouw ijzig kalm te blijven. Een uiterst effectieve één-twee en tevens weer de fijne marge van twee voor de oranjehemden.

Na de drie treffers komt de wedstrijd weer in rustiger vaarwater. Voor even dan. Rond de 65e minuut is het namelijk opnieuw raak. Robin lost een schot op goal die de keepster tot een corner verwerkt. Lotte en Sigi besluiten een oude truc uit de kast te halen. Het resultaat mag er zijn, Sigi slingert namelijk de 1-4 in het doel. Opnieuw laat het antwoord van Vivoo niet lang op zich wachten. Twee minuten laters ligt immers de 2-4 in het netje. Een afstandsschot valt binnenkant paal binnnen. Na de 2-4 krijgt Moerse Boys direct weer de kans om de marge terug naar drie te brengen. Lauri wordt goed weggestoken en legt vervolgens breed op de inkomende Sigi. Sigi haalt vervolgens hard uit richting de verre hoek maar de keepster heeft sterke reflex in huis. Uit de corner die volgt herhalen Lotte en Sigi het kunstje om een schot op doel te lossen . Dat lukt, maar opnieuw heeft de Vivoo-goalie een katachtige reflex in huis. Geen 2-5 dus.

Vivoo zet hierna nog een keer aan om voor haar laatste kans te gaan. Dreigend oogt het wel, maar verdedigers Dorris, Chanel, Mira, Jess en Dietske geven geen krimp. De quote van Rens, “Weg met die knikker!”, wordt verdienstelijk ten uitvoer gebracht. Zo komt Dietske eenmaal goed voor haar vrouw en poeiert ze de bal meteen op doel. Opnieuw heeft de keepster een prima antwoord op deze poging. Ook enkele goede acties en dito voorzetten van Bloem leveren geen vervolg op. Zo weet de Moer niet meer te scoren, maar ook Vivoo krijgt de bal niet meer in het netje. Een keurige 2-4 overwinning voor de oranjehemden dus!

Na twee driepunters kort achter elkaar vindt Moerse Boys Dames 1 zich opeens terug op een gedeelde vierde plaats op de ranglijst. Nog een jaar 2e klasse voetbal lijkt inmiddels wel zeker voor de oranjehemden. De ploeg mag nu kijken of er misschien nog wat meer in het vat zat. Zondag gaat het daarvoor op bezoek bij Gilze, dat eveneens pp de 4e plaats staat. Een vroege dienst ditmaal, want de aftrap is al om 10 uur. Tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp