Vakkie C, deel XC: Haal de moet er uit en hou de moed er in

U bevindt zich hier:
/ Vakkie C, deel XC: Haal de moet er uit en hou de moed er in

Voor Moerse Boys, door Moerse Boys en (vaak) over Moerse Boys. Dat is Vakkie C in een notendop. Deze columnrubriek werd ooit bedacht om de ontstane Coronaleegte te vullen, maar heeft inmiddels een permanent karakter. Iedere zaterdagochtend kunt u in deze rubriek een column/verhaal/artikel lezen. Regelmatig staat onze club centraal, maar ook andere zaken in het leven passeren de revue. Vakkie C is leesvoer voor bij het ontbijt, tijdens het toiletbezoek of wanneer dan ook. Vandaag deel 90: Haal de moet er uit en hou de moed er in.

Het is juli 2021, de zomerstop is weer aangebroken. Officieel begon deze op 22 mei. Nog nooit heb ik zo niet verlangd naar de zomerstop. Het meest passieve seizoen sinds mijn lidmaatschap werd ook meteen het zwaarste. Na enkele maanden zonder voetbal aan het einde van seizoen 2019/2020 had ik afgelopen september bij de aanvang van seizoen 2020/2021 nog en vleugje hoop dat er weer gevoetbald kon worden. De hoop was snel vervlogen, ons land kwam in een langdurige lockdown terecht. Mijn laatste bezoek aan het sportpark moet in september geweest zijn toen we op een donderdagavond nog gekaart hebben met de kaartclub. Daarna begon het gemis. Ik mistte de gang naar Akkermolen, ik mistte de donderdagavonden in de kantine met de biljart- en kaartclub. Ik mistte de zondagmorgen als coördinator. Ik mistte de thuiswedstrijden en de derde helft. Ik mistte alles en iedereen die de Moer een warm hart toedraagt. Mijn hart ging snel te keer, ook al zag ik Moerse Boys niet spelen, ook zonder het gejuich uit vele kelen had ik het niet meer. Ik besefte meer dan ooit dat Moerse Boys mijn mooiste club op de voetbalvelden is.

Nu de lockdown is opgeheven ben ik vorige week voor het eerst weer naar de heilige grond op Akkermolen geweest. Tijdens één van mijn vele wandelingen ging ik via een poortje bij de kleine beek naar binnen op Akkermolen. Ik stak de oefenstrook over en zag bij het kunstgrasveld wat jongeren met een bal lummelen. Aan de andere zijde van het veld was de training van de Zundertse selectie begonnen die vorige week moest aantreden tegen NAC. Even over de boarding gehangen om te kijken wie er dit jaar geselecteerd zijn. Ik loop verder richting hoofdingang om mijn wandeling te vervolgen. Ik zie nog de terreinknecht die vanuit de deur van de bestuurskamer de training gadeslaat. Verder geen bekenden aanwezig, mijn bezoek duurde hooguit 10 minuten. Een warm gevoel had van mij meester gemaakt.

Nu de lockdown is opgeheven komt de app groep van onze kaartclub ook weer in beweging. Afgelopen jaar bleef het angstvallig stil in de app groep behalve dan bij verjaardagen en Nieuwjaar. We wensten elkaar nog veel jaren in goede gezondheid en daar bleef het bij. Tot 19 juni toen vroeg de penningmeester zich af of er misschien interesse was om iets samen te doen. Het was niet tegen dovemans oren; binnen een tijdsbestek van 2 uur was er van iedereen een reactie, wat voor onze kaarters uitermate snel is. En zo zitten we al weer 3 weken bij elkaar aan tafel, zonder mondkapje en op anderhalve meter van elkaar. Veel geouwehoerd, een rondje gekaart en daarna weer veel geouwehoerd. Meteen ook maar een datum geprikt voor een uitje, want ook dat is al weer ruim 2 jaar gelden. Geen zomerstop dus voor de Jokers.

Nu de lockdown is opgeheven kunnen we weer op vakantie, maar waar moet ik heen, ik kan niet naar…… Nog veel risicogebieden waardoor het lastig is om vakantie te plannen, wel al vrije dagen genomen, nog niets gepland. Zal wel Frankrijk worden hoewel ik heb getwijfeld over België, België, België Bel-gi-ië. Ik stond zelfs in dubio, maar ik neem geen enkel risico. ..en voiture a France…dus.

Nu de lockdown is opgeheven mogen we weer sporten, maar het is zomerstop. En wat gebeurt er na de zomerstop, als we allemaal weer terug zijn van vakantie (uit gekleurde gebieden), als we de zomer feestend hebben doorgebracht in kroegen en op terrassen om de schade van het afgelopen jaar in te halen. Steekt de Pandemie dan weer het hoofd op. Of winnen Pfizer, Astra Zenica, Moderna en Janssen het van Covid. Laten we hopen dat Pfizer en consorten beter presteren dan Frank de Boer en consorten. Ik was nog zo van plan om hier geen woorden aan vuil te maken, maar ja.

Nu de lockdown is opgeheven en de nationale Oranjekoorts is verdwenen kan de lokale Oranjekoorts in Zundert weer stijgen. Ondanks de zomerstop is de selectie al weer begonnen met de training. De eerste vriendschappelijke wedstrijden staan al op 17 en 22 juli gepland. Op 29 augustus staat de eerste competitiewedstrijd weer op de agenda. Op naar een sportief en succesvol seizoen.

Nu de lockdown is opgeheven kunnen we weer vaker op bezoek bij familie, vrienden en kennissen. Hoeven we geen afspraken te maken om te winkelen. Kunnen onze kinderen weer uitgaan, sporten en op vakantie in plaats van tot vervelens toe te kaarten, 30 seconds spelen, Monopolyen en wat al niet meer.

Nu de lockdown is opgeheven ben ik weer van de partij. Eerst even de CoronaCheck-app downloaden op mijn handy zodat ik de QR code van mijn vaccinatiebewijs zichtbaar kan maken. Alles beter dan 3 uur in de wachtrij voor een Corona test om om het even welk evenement te mogen bezoeken.

Nu de lockdown is opgeheven raken onze agenda’s weer voller, neemt het levenstempo weer toe, kan de ratrace weer beginnen…..of hebben we dan toch iets geleerd van de lockdown? En gaan we rusten aan Abrahams borst. Tempus Narrabo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp