‘De Lentestop’ wordt ‘Vakkie C’: minder frequent, maar wel permanent

U bevindt zich hier:
/ ‘De Lentestop’ wordt ‘Vakkie C’: minder frequent, maar wel permanent

Een dag eerder dan normaal, op 20 juni, deed gisteren de astronomische zomer zijn intrede. Het begin van de zomer betekent direct ook het einde van de lente. En dus ook het einde van De Lentestop. Maar, trouwe lezers, niet getreurd. De columnrubriek blijft in leven. In een ander jasje weliswaar, onder een andere naam ook, maar de verhalen blijven. Onder de noemer Vakkie C!

Terugblik
Eerst maar eens even terugblikken. Het is inmiddels 82 dagen geleden dat de allereerste editie van De Lentestop online kwam. Als opvulling in de bizarre Coronatijd, een gevecht tegen de verveling. Een speciaal geformeerd schrijverscollectief trachtte Moerse Boys naar uw huiskamer te brengen, omdat u zelf niet naar Moerse Boys kon. Inmiddels zijn er 35 verhalen op de website verschenen. Veertien schrijvers deden een duit in het zakje. Steeds weer een ander onderwerp, steeds weer een ander verhaal.

Afgaande op de lezersaantallen werd het lezen van De Lentestop voor veel mensen een vast onderdeel van de dag, zoals eten, tandenpoetsen en slapen. De lezersaantallen, gecombineerd met de positieve reacties, werken bijzonder motiverend voor het groepje schrijvers. Zo motiverend zelfs dat zij voornemens zijn om de columnrubriek voort te zetten. Zij blijven schrijven. Voor, door en (vaak) over Moerse Boys. Heeft de Coronapandemie toch nog iets positiefs gebracht.

Eén column per week
De columnrubriek wordt dus voortgezet. Voor hoe lang? Tot Sint-Juttemis, zoiets. De frequentie wordt wel naar beneden bijgesteld. Reden daarvoor is dat het steeds lastiger wordt om drie columns per week te produceren. Daarbij komt dat straks, als het nieuwe seizoen begint, ook de reguliere voorbeschouwingen, wedstrijdverslagen en overige schrijfsels de website vullen. Om zowel kwantiteit als kwaliteit te kunnen waarborgen, is ervoor gekozen om vanaf heden nog één column per week te plaatsen. Steeds op zaterdagochtend, steeds rond 09.00 uur.

Wil jij ook je bijdrage leveren? Heb jij inspiratie voor een artikel/column/verhaal? Doe mee! Stuur jouw stuk op naar Michiel van den Broek (michielvdbr@hotmail.com) en hij zorgt ervoor dat jouw verhaal via de website en de social media de aandacht krijgt die het verdient. Geen vlotte pen, maar wel interessante onderwerpen? Schroom dan ook niet om Michiel te contacteren. Samen houden we de website levend. Samen zijn we Vakkie C!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp