De Lentestop, deel IX: Het ontbijt op zondag

U bevindt zich hier:
/ De Lentestop, deel IX: Het ontbijt op zondag

Nederland blijft thuis. De straten zijn leeg. De cafés gesloten. Sportpark Akkermolen verlaten. Terwijl in de ziekenhuizen een strijd op leven of dood wordt gestreden, gaat een delegatie Moerse Boys-leden de strijd aan tegen de verveling. De digitale pen als wapen. Iedere woensdagavond, zaterdagochtend en zondagochtend verschijnt onder de noemer De Lentestop een column/verhaal/artikel op de website. Leesvoer voor u. Vandaag deel 9: Het ontbijt op zondag.

Veel is al gezegd en geschreven over al de activiteiten en evenementen die afgelast zijn. Geen wedstrijden op de grasvelden van Moerse Boys, geen avondbesteding in de lokale horeca, geen krat bier in de kleedkamer/kantine na een grandioze pot op het C-veld. Het leven van een Kelderklasser is momenteel niet Kelderklasse-waardig. Elke zondagochtend dat ik opsta is het toch weer duidelijk welke activiteit zeer gemist wordt deze periode. Zonder twijfel het ontbijt op zondagochtend.

Routine
Normaal gezien ziet de zondagochtend van een Kelderklasser er altijd wel hetzelfde uit. Ten eerste hopen dat je je wekker hebt gezet (en rekening hebt gehouden met of je thuis of uit speelt). Dan opstaan met barstende koppijn omdat je weer net te lang bent blijven hangen bij de lokale horeca. Je kleren aantrekken, waarbij de teamgenoten maar moeten hopen dat je niet de kleren van gisterenavond pakt, om vervolgens jezelf helemaal in het zweet te werken op de fiets omdat je anders te laat bent.

Glimlach
Bij aankomst op het sportpark verdwijnen die zweetdruppels en ontstaat er een glimlach. Er staan al een aantal fietsen, de witte bus van Bempie staat ook al geparkeerd en er liggen een aantal tassen in het rek. Tijd om je te melden voor het ontbijt.

Zittend aan de bar is de bestelling ook elke week hetzelfde. De bestelling van 2 worstenbroodjes, een flesje water en een kop koffie. Afhankelijk van de kater kan de koffie nog wel eens overgeslagen worden. De keuze wordt gemaakt tussen een koud of warm worstenbroodje. Zonder of met mosterd, bij met mosterd nog de keuze tussen één of twee zakjes. Dat is dan ook de enige variatie die er is. Meestal zorgen Anita en Judith voor het ontbijt, Manon ook best vaak. Soms ook een andere kantinejuf of kantinemeneer. Hulde hiervoor. Ook voor de bakker.

Slap geouwehoer
Zonder echt honger te hebben maar toch genietend van het eerste of tweede broodje komt de rest van het elftal binnen. Elke keer maar weer afwachten in wat voor toestand en op wat voor tijdstip de teamgenoten arriveren. Ow, daar is Ward al. Wel met zijn broek in zijn sokken en klagend over koppijn, maar hij is er. Je weet al dat zijn tegenstander een verschrikkelijke dag heeft vandaag. Mooi dat hij er is. Rick komt ergens bij de wedstrijden rond de winterstop binnen in zijn trainingspak. Vaak met trainingsjack maar zonder shirt eronder. Koud heeft hij het niet want hij heeft een tijdrit van Stuivezand naar de Moer af moeten leggen om op tijd te komen, fijn. Badr Jari ziet eruit alsof hij nog steeds in gevecht is. Dit keer met de kater in plaats van Rico gok ik. Mooie verhalen, jammer genoeg moeten we al gaan omkleden. Er wordt immers ook nog gevoetbald vandaag.

Enfin, de zondagochtend nu is toch wat anders. Ik kijk er weer naar uit om de boterham hagelslag en een mok melk aan de keukentafel in te wisselen voor een Kelderklasse-waardig ontbijt.

https://www.facebook.com/3ehelftMB5/posts/2526954197620990

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp