Zwaarbevochten punt voor Moerse Boys tegen Juliana’31

U bevindt zich hier:
/ Zwaarbevochten punt voor Moerse Boys tegen Juliana’31

Met hard werken, een gedegen organisatie en een goede dosis vechtlust heeft Moerse Boys zondag een verdienstelijk punt gepakt tegen Juliana’31. Even lonkte zelfs een overwinning, maar dat bleek teveel van het goede. Desondanks mag Moerse Boys tevreden terugkijken op het onderonsje met de Gelderse competitiegenoot. Het werd 1-1.

Met een voldaan gevoel haastten spelers, staf en supporters zich na de wedstrijd richting de kantine, waar DJ Glenn de ene na de andere klassieker uit de ninetees uit de speakers liet knallen en de mannen van Moerse Boys 5 op geheel eigen wijze floreerden. Al tijdens de wedstrijd was het daar een gezellige boel. De aanhoudende regen was voor een deel van de aanwezigen een welkom excuus om na rust de kantine niet meer uit te komen. Geef ze eens ongelijk. Nadat het laatste fluitsignaal buiten had geklonken, barstte de We Love The 90’s Party pas echt los. Het bleef nog lang onrustig. De activiteitencommissie verdiende een compliment.

Nieuwe Moerse Boys-pupillen 
Een compliment verdiende ook zeker de manschappen van hoofdtrainer Jurgen Arnouts, die zich in de stromende regen een slag in de rondte werkten. De eerste elftal-spelers gaven daarmee het goede voorbeeld aan de nieuwe pupillen van de vereniging, die – zo trots als een pauw – samen met de spelers van Moerse Boys en Juliana’31 het veld betraden voorafgaand aan de wedstrijd. De toekomstige helden en heldinnen van Moerse Boys (Dames) 1 werden welkom geheten door het aanwezige publiek. Het was een mooi gezicht, die kleine dreumesen zwaaiend naar familieleden langs de lijn. Papa en mama trots toekijkend.


De aanwezigheid van de kersverse Moerse Boys-pupillenvormde voor de mannen van de hoofdmacht wellicht net dat beetje extra motivatie om tot goede prestaties te komen. Prompt werd het hoog aangeschreven Juliana’31 in bedwang gehouden. Tot zondag waren de bezoekers dit seizoen nog ongenaakbaar buitenshuis, maar aan die perfecte reeks kwam op een drijfnat hoofdveld op Akkermolen een einde. Het was tevens de eerste keer dat Moerse Boys niet verloor van de formatie uit Malden.

Eventjes leek het erop dat er voor Moerse Boys zelfs meer in het vat zat dan een gelijkspel. De eerste zege van het seizoen kwam akelig dichtbij, toen Jesse zo’n twintig minuten voor tijd de score opende. Op een kopbal van Joris had de bezoekende doelman nog wel een antwoord, maar de rebound was vervolgens een prooi voor Jesse. Met zijn derde treffer van het seizoen bracht hij Akkermolen in vervoering.

Voor Juliana’31 was de treffer juist het signaal om een tandje bij te schakelen. Binnen een mum van tijd resulteerde dat in serieuze stormloop op het doel van Tom, die eerst tot tweemaal toe een bal op de paal zag belanden. Uit een hoekschop was het niet veel later alsnog raak. Moerse Boys baadde slechts luttele minuten in de weelde van de voorsprong. Een gevoel dat het overigens dit seizoen nog niet eerder had ervaren.

Degelijk Moerse Boys
In de zeventig minuten voorafgaand aan de openingstreffer van Jesse speelden de oranjehemden een zeer degelijke pot. Symbool voor die degelijkheid was het keeperswerk van Tom, die zich prima kweet van zijn taken en op geen fout te betrappen was. Met Cas en Daan terug in de basis, maar zonder Pim en Bart (beide geblesseerd geraakt tegen EHC/Heuts) trachtte Moerse Boys de opponent het voetballen onmogelijk te maken. De rentree van Cas en Daan bracht tevens zo nu en dan wat meer voetbal en frivoliteit in de ploeg.

De eerste helft was er eentje zonder veel kansen. Juliana’31 blafte wel een paar keer, maar echt gebeten werd er niet. Tom stond steeds op de goede plek, waardoor zijn reddingen ook geen al te hoge moeilijkheidsgraad kenden. Ook aan de overzijde werd de goalie zelden echt in de problemen gebracht. Cas schoot uit een moeilijke hoek op de vuisten van de doelman.

Debutant
In het tweede bedrijf kwam de wedstrijd wat meer los. Juist in de fase dat Moerse Boys wat brutaler werd, moest Tom handelend optreden. Dat deed hij wederom naar behoren. Vlak nadat Gijs Gommers als invaller zijn debuut mocht maken, liet Jesse’s doelpunt de wedstrijd echt ontbranden. Juliana’31 stelde razendsnel orde op zaken en maakte vervolgens aanspraak op meer. Een hete slotfase was wat resteerde. Hein kon de bal net voor de eigen doellijn wegwerken.

Bijna nog werd het echt een perfecte voetbalmiddag. Want toen Jesse in blessuretijd zijn directe tegenstander rond de middenlijn te slim af was en de weg naar het doel open lag, veerde de Klein-Zundertse aanhang op van opwinding. Zou het dan eindelijk? Het bleek te mooi om waar te zijn. Jesse snelde met zijn laatste krachten richting doel, met een verdediger in zijn nek hijgend, en trachtte de doelman te passeren met een stift. De doelverdediger liet zich echter niet verrassen, waardoor de 1-1 tot het allerlaatste fluitsignaal op het scorebord bleef staan.

Het feest nadien in de kantine was er niet minder om. Het was eindelijk weer een voetbalmiddag zoals een voetbalmiddag hoort te zijn. Weliswaar zonde overwinning van het vlaggenschip, maar de geleverde prestatie zorgde toch voor genoegdoening. Aanstaande zaterdag (!) de volgende halte: OJC Rosmalen-uit dan. Tot zaterdag!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Lars Jochems – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Hein Coremans – Justin Houtzager – Job de Meijer (Kas Mol) – Cas van den Broek – Daan van den Broek (Gijs Gommers) – Jesse Mouws. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp