Zwaarbevochten driepunter voor Dames 1

U bevindt zich hier:
/ Zwaarbevochten driepunter voor Dames 1

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – 24 oktober was eigenlijk de dag dat we vrij zouden zijn. Onze wedstrijd werd daarentegen verplaats en we mochten een kleine 20 minuten rijden richting Bavel voor de wedstrijd tegen Bavel dames 3. Een tegenstander die wij al regelmatig tegenover ons hebben gehad. Toch wisten we niet wat we konden verwachten.

Na het fluitsignaal was het al snel duidelijk dat Bavel een erge felle ploeg was. Na 2 minuten moesten we al een corner wegwerken. Dit ging Moerse Boys niet in de koude kleren zitten en we kwamen met een fel tegengeluid. Dit resulteerde in de 0-1 na 9 minuten spelen. Of dit doelpunt buitenspel was, is tot op heden een punt van discussie.

Bavel blijft goed druk zetten op onze verdediging, waar we goed samenwerken, alleen het soms erg spannend maken voor de goal. Onze middenvelders hebben het taai. Chloé, Vera en Robin moeten veel meters maken, maar doen dit zonder klagen of zeuren. Doordat we door blijven bikkelen, in een niet echt makkelijke eerste helft, weet Lauri haarzelf vrij te spelen en doet een poging. Helaas gaat de bal net over.

De eerste helft van Moerse Boys bestaat vooral uit kansen die net de achterkant van het net niet weten te vinden. Balen, maar met een kleine voorsprong gaan we de rust in.

Dat de wedstrijd nog niet gespeeld is moge duidelijk zijn. Nog 45 minuten keihard bikkelen staat er op het menu voor dames 1. Gelijk vanaf de aftrap krijgt de Moer een fijne opsteker. Vera stuur Lotte weg met een goede steekpass. Op dringend advies van keepster Ellen besluit Lotte om om de Bavelse doelvrouw te dribbelen en weet de bal vervolgens in het lege doel te schuiven. 0-2 en nog 45 minuten voor de boeg.

In de 52e minuut loopt Moerse Boys tegen een tegentreffer aan. Een afstandsschot van Bavel wordt van richting veranderd en ploft in het doel. Ellen moet voor het eerst in enkele wedstrijden haar visnet weer gebruiken, maar niet veel later voorkomt ze erger voor Dames 1. Op een kopbal van de spits van Bavel heeft ze een katachtige reflex in huis waardoor de Moer haar voorsprong behoudt.

Het voetbal wordt er gedurende de 2e helft niet beter op, maar de spanning neemt alleen maar toe. De wedstrijd blijft op en neer golven. De verdediging van de Moer houdt stand. Voorin krijgt Noa nog de kans om de derde voor de Moer te maken, maar helaas voor de jonge middenveldster keert de sterke keepster van Bavel haar poging. Zo kruipt de wedstrijd richting haar einde en kan Moerse Boys Dames 1 weer 3 punten bij het puntentotaal tellen door de 1-2 stand na 90 minuten.

Komende zondag is Dames 1 niet terug te vinden op het groene tapijt. De week erna weer wel. Thuis is SC ‘t Zand dames 2 dan de tegenstander. We zien u dan graag! (of komende zondag op de 90’s party natuurlijk)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp