Zure nederlaag voor prima voetballende MO17

U bevindt zich hier:
/ Zure nederlaag voor prima voetballende MO17

Het was koud, het was guur. Het bleek bij voorbaat al een goede samenvatting te zijn voor de derde wedstrijddag in de tweede fase. Na 80 minuten voetballen waren de druiven zuur voor Moerse Boys MO17. De ploeg verdiende meer dan de tas zonder punten die het mee huiswaarts nam.

In Eethen, een klein dorpje boven Waalwijk, namen de oranjeheldinnen het op tegen GDC MO17. Een onbekende club en een onbekende ploeg voor de Moer. Echter stonden de neuzen deze zaterdag de goede kant op. Met het advies om er flink veel energie in te leggen, om zo de kou zelf de baas te zijn en de supporters langs de kant warm te maken, werd de ploeg het veld in gestuurd. Dat advies neemt de ploeg ook ten harte, echter begint het ook veel te onrustig aan de wedstrijd. Al binnen één minuut moet doelvrouw Liz ingrijpen en dit doet ze prima door op de bal te gaan zitten en zo het gevaar onschadelijk te maken. Enkele minuten later is het alsnog raak. De pijlsnelle en technisch ijzersterke nummer 7 van GDC slaat toe. Later blijkt zij een ware plaaggeest te zijn voor de Moer wanneer zij dit kunstje meerdere malen herhaalt. Emely heeft haar handen vol aan haar sterke tegenspeelster, maar gooit alles wat ze heeft in de strijd en probeert haar zo het voetballende leven voor 80 minuten zuur te maken.

De 1-0 achterstand doet de Moer echter wel goed. Het lukt de ploeg om rustiger in haar spel te worden. Elkaars voetjes worden gezocht en dit levert meer dan eens goed voetbal op. Op links toont Anne haar talent met een klasse actie en op rechts laat Minke de Bruijn drie GDC-speelsters haar hielen zien. De waarschuwingen die Moerse Boys uitdeelt leveren in de 11e minuut de gelijkmaker op. Lynn heeft een prima verdedigende actie in huis en probeert Hamdi te bereiken. Hamdi weet de bal net binnen te houden en zet met een boogbal Joy aan het werk. De spits wint het duel van haar geelblauwe bewaakster en stuurt vervolgens Anne weg. Anne weet wel raad met dit kansje en zet de 1-1 op het bord.

De 1-1 blijkt het startsein voor een doldwaze 5 minuten. Als eerste is het GDC dat weer toeslaat en de voorsprong naar zich toe trekt. “Koppies niet laten hangen”, was het devies van de technische staf. Nog voor dat die woorden volledig waren uitgesproken, was de stand alweer gelijk. Joy trapt af, Quinty dribbelt en Anne werkt af, 2-2. Een minuut later is het opnieuw raak. Ditmaal is het Bloem die goed combineert met Anne aan de linkerflank. Anne vindt vervolgens de ruimte voor de voorzet en spits Joy werkt keurig af, 2-3. De doldwaze minuten zijn nog niet ten einde want ook de 2-4 wordt nog op het scorebord gezet. Lynn onderschept opnieuw de bal en zet haar collega in het centrum van de verdediging, Minke Snepvangers, aan het werk. De drive naar voren van Minke staat aan de basis wanneer zij Anne aan het werk zet. De combinatie Anne – Joy is opnieuw succesvol wanneer Joy het net weer laat bollen.

De klok slaat de 20e minuut en de wedstrijd komt in wat rustiger vaarwater terecht. GDC krijgt nog een vrije trap op een mooie plek, maar de inzet is een prooi voor Liz. Moerse Boys heeft de wedstrijd stevig in handen en laat zien voetballend stappen te hebben gemaakt. Geduldig wordt de bal van voet naar voet verplaatst. Bij balverlies probeert het de tegenstander vroeg onder druk te zetten. Debby bijt zich zodoende goed vast in haar tegenstander en brengt de oranjewitten zo regelmatig in balbezit. Voorin zetten Kim, Anne en Joy goed druk en weet het zo nog wat waarschuwingen uit te delen. Het voelt alsof de 2-5 in de lucht hangt. Kim probeert het nog van afstand en ook Anne gooit nog een mooie actie uit haar hoge hoed, maar de teller blijft voor de Moer op 4 steken. GDC weet nog wel uit het niets te scoren. De welbekende nummer 7 laat iedereen haar hielen zien en geeft Liz het nakijken. Zo zoeken beide ploegen de warme kleedkamers op met een 3-4 stand.

De handschoenen worden op de verwarming gelegd, het keepersshirt wordt op de verwarming gelegd, de tenen worden weer opgewarmd. Het spel en de inzet is meer dan voldoende, echter maakt de kou zich baas van iedereen op en naast het veld. Een opwarm periode was dus een welkome opsteker.

Opgewarmd en wel keert de MO17 terug voor het tweede bedrijf. Moerse Boys trekt de lijn van de eerste helft verder door. Voetballend probeert het de voorsprong verder uit te breiden. Anne, Minke Snepvangers en Joy proberen het, maar vinden niet het geluk dat nodig is om de marge te vergroten. Wel blijft de ploeg geduldig voetballen. Achterin zoeken Liz, Lynn en Emely samen met goalie Minke de Bruijn voor de voetballende oplossing. Daarnaast laat ook Liz zien uit het juiste voetbalhout gesneden te zijn door vanaf de aftrap direct haar vrouwtje te staan. Op het middenveld vormen Hamdi, die sowieso een sterke wedstrijd speelde, Quinty en Guusje een prima samenwerkend geheel. Met Minke Snepvangers als spil tussen verdediging en middenveld werd steeds snel de weg naar voren gezocht en gevonden. Guusje zocht op linkshalf veel de diepte. Samen met Anne zocht Guusje naar kansen om de wedstrijd op slot te gooien.

Het voetbal was dus meer als prima, maar het lukte maar niet om echt grote kansen te creëren. Met de aanvallende kracht van GDC in gedachte, voelde de marge van één doelpunt wel wat krap. De aanvallende intenties van GDC werden steeds goed de kop ingedrukt en de Moer was overduidelijk de baas de eerste 20 minuten na rust. Op het uur echter weet GDC wel uit te breken en direct de gelijkmaker te noteren. Moerse Boys moet nu nog meer risico nemen om de drie punten binnen te halen. Het lijkt hiermee GDC in de kaart te spelen. De nummer 7 weet nog tweemaal het net te bollen en haar ploeg zo naar een 6-4 voorsprong te tillen. Moerse Boys bleef positief voetballen, probeerde alles om in ieder geval nog één doelpunt te maken. Met name Anne kreeg het zwaar te verduren toen meerdere tegenstanders aan haar gingen hangen om de talentvolle linksbuiten af te stoppen. Het leverde niets op voor Moerse Boys, de inzet die het leverde mocht deze zaterdag niet baten.

Een prima wedstrijd, maar geen punten dus. Wat dat betreft zit het niet mee deze 2e fase. Zo staat de MO17 nog steeds op 0 punten, terwijl het echt al wat meer verdiend had. Aan de andere kant is dit natuurlijk een hele leerzame fase en met de sfeer en het plezier zit ook nog altijd goed. Wanneer deze elementen vrolijk worden doorgetrokken en ook het weer iets aangenamer wordt, hoor je ons niet snel klagen. Volgende week komt de MO17 pas laat in actie. Om 14:45 wordt er afgetrapt tegen Bavel MO17-1. Een nieuwe kans om punten te pakken, we gaan er weer voor!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp