Zure nederlaag voor MO17

U bevindt zich hier:
/ Zure nederlaag voor MO17

Deze zaterdag ging de reis naar Wouw. Cluzona MO17 was daar de tegenstander. Moerse Boys MO17 had voor deze zaterdag de nodige personele problemen. Gelukkig kon er een beroep gedaan worden op de MO15 (waarvoor zeeeeer grote dank!) zodat we voldoende meiden hadden voor de wedstrijd.

Myrthe, Anne, Lieke, Julie, Emely en Jessie geven acte de presence voor de MO17. Moerse Boys laat zich in het begin al meteen zien in de wedstrijd. Myrthe heeft enkele goede passes in huis waarmee ze aan de basis staat van de Klein-Zundertse aanvallen. Zo krijgen onder andere Quinty, Julie en Joy de kans om de score te openen. De grootste mogelijkheid is voor Anne, maar helaas mikt ze recht op de keeper na een goede voorzet van Julie. Achterin gooit Gaby de trukendoos open en zorgt er zo voor dat er nauwelijks gevaar is voor de goal van de Moer. Anders staat daar altijd Jessie nog die een goede wedstrijd keept en laat zien dat ze het nodige keeperstalent heeft. Debby maakt het op links haar tegenstander flink lastig en aan de andere kant gaat Maud ook door met waar ze dit seizoen mee bezig is, namelijk bikkelen en sterk spelen.

Halverwege de eerste helft komt Emely in het veld en ze wint meteen overtuigend haar eerste duel. Dit zet door in de rest van de wedstrijd en maakt het zo de Wouwse aanvalsters lastig. Net voor rust zeilt een mooie poging van Julie net over de goal. Zo blijft het 0-0 in de eerste helft, maar als de Moer beter met haar mogelijkheden was omgesprongen har er zeker een voorsprong ingezeten.

De tweede helft is het dus zaak om deze mogelijkheden wel te benutten. Suze heeft in de rust goed voor iedereen gezorgd door de ranja in te schenken, dat moet dus wel goed gaan komen. In het beginsel wordt er wat minder kansen gecreƫerd en gaat de wedstrijd gelijk op. Liz speelt een goede tweede helft op het middenveld en heeft enkele mooi passes in huis. Daarmee kan de voorhoede, gevormd door Anne, Julie en Lieke, opstomen richting strafschopgebied. Kleine speldenprikjes worden uitgedeeld maar het openingsdoelpunt blijft nog even uit.

Helaas valt de goal dan aan de andere kant. Door een foutje achterin komt de Moer op achterstand en moet het in de achtervolging. Vanaf de aftrap krijgt de Moer een grote kans om de score weer in evenwicht te brengen. Bloem weet het net helaas niet te vinden en zo blijft de gelijkmaker uit. Niet heel veel later wordt het 2-0 en moet de MO17 het gaspedaal stevig in gaan drukken. Terwijl Maud het veld weer betreed met handschoenen (!) aan, is de Moer op jacht naar een doelpunt. Lieke heeft een paar goede acties in huis, maar weet deze helaas niet te verzilveren. Vanuit corners krijgt Jess enkele schietkansen van afstand maar ook deze vallen niet in het netje. De keepster van Cluzona krijgt het drukker, maar hoeft nog niet te vissen. 5 minuten voor tijd vindt Anne wel het net. De talentvolle buitenspeelster laat zien een goede linker te hebben en poeiert de bal in de kruising.

Het geloof in een punt is weer helemaal terug en de Moer gaat vol op de aanval. Er valt ook nog een goal, maar niet aan de goede kant voor ons. Dat betekent 3-1. Enkele ogenblikken later is de wedstrijd gespeeld. Er had zeker meer in gezeten, maar het kwartje valt helaas niet de oranje witte kant op.

Nogmaals grote dank aan de heldinnen van MO15. Dat er voldoende talent aanwezig is, hebben we deze zaterdag wel kunnen zien. Komende zaterdag spelen we weer thuis, ditmaal tegen Arnemuiden!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp