Zure nederlaag in slotseconde voor Dames 1 tegen DSE

U bevindt zich hier:
/ Zure nederlaag in slotseconde voor Dames 1 tegen DSE

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – DSE Dames 2 – Moerse Boys Dames 1. De nummer 1 tegen de nummer 2. De wedstrijd die al een tijdje leefde binnen de Moer. Deze twee teams strijden al het gehele seizoen om de koppositie. De wedstrijd stond eigenlijk anderhalve week terug op het programma, maar toen bleek DSE geen team op de been te kunnen brengen. Deze woensdag werd er dus ingehaald. Door de nederlaag van afgelopen zondag hebben de Ettense dames een gaatje geslagen met Moerse Boys. De oranjewitten moeten een resultaat halen wil het niet afhaken in de strijd om de bovenste plek.

Dat het zware kluif zou gaan worden, was al wel bekend. DSE speelde vorige week de inhaalwedstrijd tegen de nummer 3 op de ranglijst, Vivoo dames 1. Toen bleek het tweede elftal van DSE aardig versterkt met dames die regelmatig in actie komen bij DSE dames 1. Dat team staat bovenaan in de hoofdklasse. Kortom, een enorm kwaliteitsverschil met de derde klasse waar Moerse Boys in acteert. Verwacht werd dat dat deze avond opnieuw het geval ging zijn, evenals dat dat in de eerdere wedstrijd deze competitie tussen de Moer en DSE het geval was. Moerse Boys moet maar dealen met deze manier van handelen van DSE, maar erg sportief richting (de concurrenten in) de competitie is het natuurlijk niet.

Moerse Boys gaat dus met een nieuw, maar duidelijk strijdplan richting Etten-Leur. Een versterkt middenveld en de linies kort op elkaar houden moet ervoor zorgen dat er nauwelijks een doorkomen aan is. Inderdaad blijkt DSE versterkt met enkele hoofdklassers, maar Moerse Boys verweerd zich kranig. De bal gaat makkelijk van voet naar voet bij de gastvrouwen, maar steeds wanneer er gevaar dreigde was daar een oranjehemd om dat in de kiem te smoren. De achterhoede, bestaande uit Iefke, Mandy, Dorris en Amelie, heeft het druk maar hoeft nauwelijks grote kansen te incasseren. Moerse Boys komt één keer goed weg wanneer een corner op de lat wordt gekopt.

Aanvallend gezien komt Moerse Boys er nauwelijks aan te pas. Keer op keer is het de ijzersterke laatste vrouw van de thuisploeg die de aanvallende intenties van de Moer onschadelijk maakt. Veel verder dan een verdwaald afstandsschot van Lotte komen de oranjewitten niet. Moerse Boys werkt echter ontzettend hard als collectief. Hoe Dames 1 het strijdplan uitvoert, zonder dit te trainen, verdient alleen maar complimenten. De rust wordt bereikt met de brilstand en daar zal met name Moerse Boys tevreden mee zijn.

In de rust geldt als enig advies om op dezelfde voet verder te gaan. Zo lang mogelijk de nul houden en hopen op een kansje voorin is het devies. Gadegeslagen door veel oranjewitte support (grote dank!!) vanuit onder andere Moerse Boys Dames 2, ouders en Vivoo Dames 1, trekt Moerse Boys weer ten strijde in de tweede helft. DSE blijkt een tandje bijgeschakeld te hebben en meldt zich steeds nadrukkelijker op vijandelijke helft. Moerse Boys krijgt echter wel haar kans. Een voorzet van Chloé op Mira kan net op tijd onderschept worden door de doelvrouw voordat laatstgenoemde de bal kan binnen tikken.

Moerse Boys krijgt het steeds zwaarder en zo’n kwartier voor tijd lijkt er geen houden meer aan. DSE duikt letterlijk in alle hoeken van het veld op, ook steeds vaker voor de neus van Ellen. De goalie schudt echter de ene na de andere wereldredding uit haar mouw en houdt zodoende het doel schoon. Met de tijd tergend langzaam wegtikkend lijkt een punt steeds dichterbij voor het hardwerkende collectief.

In de absolute slotseconde dreigt het echter alsnog finaal mis te lopen. Een rommelige situatie in het strafschopgebied wordt beoordeeld als een oranjewitte overtreding. De dienstdoende scheidsrechter wijst resoluut naar de stip. Iedereen met een oranje hart staat vol verbazing te kijken hoe dit mogelijk kan zijn. De hoop is gevestigd op Ellen. De penalty pakt ze met een katachtige reflex. De rebound die volgt is de enige poging die Moerse Boys te machtig is. Er wordt nog afgetrapt hierna, maar dat is meteen het laatste balcontact van de wedstrijd. Zo dicht bij een punt, maar tegelijkertijd ook zo ver weg. Alsof het zo had moeten zijn.

Met gemengde gevoelens stapt Moerse Boys van het veld af. De Moer kan, nee moet, ontzettend trots zijn op de geleverde prestatie. Heeft DSE terecht gewonnen? Jazeker. De manier waarop, doet wel pijn. Hoe het de laatste seconden uit de handen wordt gerukt, na 90 minuten lang gestreden te hebben, is haast niet te beschrijven. De “fijne samenwerking” tussen DSE dames 1 en dames 2 maakt het er ook niet bepaald beter op. Als dit de manier is…

Enfin! Moerse Boys dames 1 moet door en gaat ook door. Op naar “best of the rest”! Zondag trekt dames 1 naar Dordrecht voor de wedstrijd tegen RCD. Om 13:00 uur wordt er afgetrapt. Meldt dames 1 zich met de overwinning op de Moerhollandse Party? Kop omhoog, borst vooruit, Forza Moerse Boys!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp