Zundert/Wernhout een maatje te groot voor MO17

U bevindt zich hier:
/ Zundert/Wernhout een maatje te groot voor MO17

Met vier winstpartijen, en daardoor 12 punten in de broekzak, wisten we dat we een goede warming-up hadden gehad voor de kraker Moerse Boys – Zundert/Wernhout. Vorige seizoenen hadden we de rood zwarten al vaker getroffen, dus de staf en speelsters wisten dat het een pittige kluif ging worden. Ook al zou het een pittige pot worden, ook deze punten hebben we nodig om Missie Kampioenschap waar te maken.

De voorbereiding voor deze wedstrijd was uitgebreid, maar verliep niet altijd even vlekkeloos. De studiereizen vanuit Mencia zorgden ervoor dat de wedstrijd vervroegd werd. In plaats van zaterdag, voetbalden we nu donderdag. In plaats van een thuiswedstrijd, werd het ineens een uitwedstrijd. Laatstgenoemde boodschap was dan ook niet even goed doorgekomen bij het oranje leger aan supporters. Enkele trouwe supporters waren dan ook bij sportpark Akkermolen om de oranjehemden naar de overwinning te supporteren. Voor de meiden daarentegen was de boodschap wel duidelijk. Om 18:45 stond iedereen met de fiets klaar om richting VV Zundert te fietsen. Een goede, maar vooral ook fotogenieke en gezellige warming up.

Voor aanvang van de wedstrijd was de spanning voelbaar. Ondanks de spanning, spatte de strijdlust ervan af. De boodschap was duidelijk; vanaf het begin af aan scherp zijn en geloven in onszelf. Dit geloof uitte zich al snel in een goede actie aan het begin van de wedstrijd. De Minke’s, Joy en Quinty weten elkaar goed te vinden en laten leuk voetbal zien. Helaas ontstaat er geen kans om te scoren en gaat daarna gelijk Zundert/Wernhout in de aanval. Dit spelbeeld, het continu counteren, omschrijft goed hoe de eerste helft loopt tussen de twee sterke teams.

Dat de eerste helft de nul gehouden werd, was te danken aan heel het team. Indien nodig zakte de aanvallers goed mee terug om Zundert/Wernhout geen kans te geven. Quinty, Bloem en Minke Snepvangers, en even later ook Guusje, vormen een ijzersterk team dat de middenvelders van Zundert/Wernhout zoveel mogelijk probeerden te dwarsbomen. Ook Maud, Lynn, Liz, Debby en Suze deden als verdedigers wat ze moesten doen: oorlog maken in de zestien en gaan voor elke bal. Als de sterke speelsters van Zundert/Wernhout toch voorbij de een waren, stond de volgende alweer klaar om de bal te veroveren. Het team vocht samen, en mocht er toch doorgebroken worden, stond Jessie paraat om een tegendoelpunt te voorkomen. Ook vlagger Mees bewees zijn waarde door terecht te vlaggen voor buitenspel toen Zundert/Wernhout doorbrak en scoorde. De dank uitte zich in luid gejuich vanuit trotse zus Bloem.

Ook de Moer bewees dat ze gevaarlijk waren. De snelle Anne en Minke de Bruijn werden met regelmaat op pad gestuurd maar de ballen mochten niet in het net van de Zundert/Wernhoutse goalie vallen. Kim liet haar kracht zien door weer druk te zetten en te storen in de opbouw van Zundert/Wernhout en de behendige Joy liet ook maar eens zien dat ze naast een goede aanvaller, ook een goede middenvelder is die graag voetballend kansen creëert. Ondanks de pogingen op doel van de oranjehemden, wist Zundert/Wernhout ook de nul te behouden. Een spannende eerste helft waar de vele supporters ongetwijfeld van genoten moeten hebben. Zelfs de reserves en de geblesseerde Esmée vonden het zo spannend dat ieder uit de lage dug-out kwam om mee te coachen en supporteren, waardoor het verslag schrijven in ‘het boekje’ even vergeten werd. Dit liet ook maar weer eens zien dat de MO17 een echt team is wat elkaar erdoorheen wilde slepen.

Ook in de tweede helft was er geen gebrek aan wilskracht en startte de helft met kansen voor beide ploegen. Ondanks de wilskracht, weet toch Zundert/Wernhout na vijf minuten het net van de oranjehemden te vinden. Dan volgen er even vijftien ‘off-day’ minuten. Zundert/Wernhout drukt door en krijgt de kans om onder de druk van de oranjehemden uit te voetballen. De eindeloze wilskracht is voor even niet genoeg en de oranjehemden moeten nog drie tegendoelpunten incasseren. Ondanks deze tegendoelpunten laat het zien dat het nog steeds wil voetballen en kansen kan creëren. Minke de Bruijn en Anne mogen hun snelheid nog verschillende keren laten zien. Ondanks de achterstand, laat ook de verdediging zien dat ze nog meer tegendoelpunten niet willen incasseren. Debby steekt met haar eindeloze strijdlust haar mede verdedigers aan en samen zorgen ze ervoor dat Zundert/Wernhout belemmerd wordt in het creëren van kansen.

Tot aan de 80e minuut is er volop gestreden en is het uiterste eruit gehaald. Het publiek heeft een smaakvolle wedstrijd aan wilskracht en beleving gezien. Het goed voetballende Zundert/Wernhout liet echter zien een waardige winnaar van de eerste fase te zijn, waarvoor gefeliciteerd met het kampioenschap. Ondanks de verliespartij van de oranjehemden, stapten ze trots het veld af. ‘Het ging niet slecht en we hebben alsnog lekker kunnen voetballen. Ik vind dat we alsnog die hakkedellen bij de Moer verdiend hebben,’ klonk het al snel in de kleedkamer. Niet veel later stond iedereen onder de douche om daarna in de kantine de welverdiende hakkedellen te eten. In de eerste fase wacht nog een wedstrijd. Komende zaterdag is Chaam de laatste tegenstander. 13:00 aftrap in Klein-Zundert!

Geschreven door Iefke

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp