Zoekend Moerse Boys speelt op eigen veld typische 0-0-wedstrijd

U bevindt zich hier:
/ Zoekend Moerse Boys speelt op eigen veld typische 0-0-wedstrijd

Een nieuwe trainer, een nieuwe competitie, een onbekende tegenstander. Emplina-thuis was zondag op veel gebieden een nieuw begin voor Moerse Boys. Dat al het begin moeilijk is, bleek deze middag. Moerse Boys was op een zonovergoten Akkermolen te onnauwkeurig om de bezoekers zijn wil op te leggen. De wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0.

Favorietenrol
Moerse Boys begon na de degradatie van vorig seizoen ongetwijfeld als favoriet aan het onderonsje. Zo werkt het nou eenmaal vaak als je van een niveau hoger komt. Voor Emplina gold juist het tegenovergestelde: zij spelen na de promotie van vorig seizoen voor het eerst op een dergelijk hoog niveau. Zij koesterden in de slotfase het punt dat zij in handen hadden. Veelzeggend was het dat de bezoekende doelman de bal secondenlang aan de voet hield en pas opraapte toen er enige druk werd gezet door een Klein-Zundertse aanvaller. Emplina vond het wel best zo. En geef ze eens ongelijk.

Op het veld was van een favorietenrol overigens weinig te zien. Moerse Boys en Emplina legden een evenwichtige en bovenal matige partij voetbal op de mat. Te slordig, teveel balverlies, van beide kanten. Nooit kwam de wedstrijd echt los. Of het moet in het laatste kwartier zijn geweest, toen de oranjehemden iets meer aandrongen. In de allerlaatste seconde resulteerde een hoekschop, na wat gefrommel, bijna nog in de winnende treffer. Zover kwam het niet. Het was ook teveel van het goede geweest.

Realisme
Desondanks op Akkermolen geen harde kern die de bestuurskamer bestormde. Geen fakkels op het veld, zelfs geen verdwaald bekertje. Vakkie Q en Vakkie Old hielden zich gedeisd. Ook van een interne machtsstrijd is – zover bekend – geen sprake. Niets van dat. Rust regeert. Realisme evenzeer. Want binnen de club beseft men maar al te goed dat terugkeren naar de Vierde Divisie allesbehalve een abc’tje is. Integendeel zelfs. Een deel van de gouden generatie zwaaide deze zomer af. Uitmuntende individuen die de club met hun team veel succes brachten. Zij zijn er niet meer bij. Daardoor ontstaan kansen voor andere jongens. Jonge gasten ook. Precies zoals het hoort te gaan. Daarnaast is er met Osman Erbas dus een nieuwe trainer. Iemand met nieuwe ideeën en denkwijzen. Ook dat kost tijd.

Dat alles niet direct op rolletjes loopt, is dan helemaal niet gek. Toch waren er ook zeker wel positieve ontwikkelingen zichtbaar op het hoofdveld. Ties bijvoorbeeld, speelde een puike partij op de middelste linie. Hij lijkt zijn plekje definitief te hebben veroverd. Verder maakte Dennis van Nijnatten zijn competitiedebuut. De aanvaller, overgekomen van vv Schijf, scoorde in het bekertoernooi al vijf keer in drie duels. Zijn eerste competitiedoelpunt laat nog even op zich wachten. Grote mogelijkheden kreeg hij niet. Verder hield doelman Tom zijn doel schoon. Altijd lekker voor een doelman.

Messi van Breda
Voor de amusementswaarde van de wedstrijd was het niet gek geweest als een speler als Anthony Lurling zijn opwachting had gemaakt. Een speler met zijn creatieve ingevingen, zijn intuïtieve dribbels. Een speler als hij, daar kwam je voor naar het stadion. De Messi van Breda bleef echter in de dug-out van Emplina, waar hij sinds dit seizoen de scepter zwaait als hoofdtrainer. Hij was ongetwijfeld tevreden over de wijze waarop zijn ploeg zich staande hield. Met name na rust was er zelfs een fase waarin de gasten even de wedstrijd in handen namen, maar ook toen waren de grote mogelijkheden schaars.

De invalbeurt van Job, zo’n twintig minuten voor tijd, veroorzaakte wel wat reuring binnen de lijnen. Ternauwernood verwerkte de Emplina-goalie een doelpoging van de aanvaller tot hoekschop. Het was de fase waarin Moerse Boys juist een overwicht had, maar waarin de bezoekers ineens de grootste kans kregen. Rakelings zeilde de bal langs de kruising. In het slotfase was het vooral De Moer dat op jacht ging naar meer dan een puntendeling. Een handvol hoekschoppen en vrije trappen bleef vruchteloos. Bijna ging het nog als een dief in de nacht met de overwinning aan de haal, maar de Emplina-keeper stond op zijn post. Direct daarna floot de arbiter voor het laatst.

De kop is eraf. Moerse Boys heeft zijn eerste punt in de eerste klasse binnen. Voldoende ruimte voor verbetering en die gaat er ook ongetwijfeld komen. Maar al het begin is moeilijk. Tijd is dan vaak wat nodig is. Dus deze week weer verder ontwikkelen en dan op naar volgende week, SV TOP-uit. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek (Kas Mol) – Joris Goossens – Hein Coremans – Gijs Klep – Rik Mol – Cas van den Broek – Ties Bastiaensen – Damian van Oerle (Job de Meijer) – Dennis van Nijnatten – Dave Schoenmakers.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp