Zegevierend Moerse Boys bezet pardoes felbegeerde plek veertien

U bevindt zich hier:
/ Zegevierend Moerse Boys bezet pardoes felbegeerde plek veertien

Voor het eerst sinds 13 november 2022 staat Moerse Boys weer boven een directe degradatieplaats. Tegen Longa’30 legde het zondag voor eigen publiek een uitstekende wedstrijd op de mat, met een 3-1-overwinning als bevredigend resultaat. De drie punten die dat opleverde, zorgde ervoor dat het vlaggenschip Silvolde passeerde op de ranglijst. Eindelijk de felbegeerde plek veertien in handen.

Voorjaarsvoetballers
Zodra de zon wat vaker begint te schijnen, de terrassets naar buiten kunnen en het sportpark weer wat beter bevolkt raakt, kan Moerse Boys altijd net wat meer. Voorjaarsvoetballers, zo zou je ze kunnen noemen. De huidige voetbaljaargang kent veel gelijkenissen met het voorgaande. Ook toen leefde Klein-Zunderts trots in het voorjaar plots op. Zo sterk zelfs, dat handhaving nog werd gerealiseerd. Dat verhaal is al vaak verteld, zeker nu het lopende seizoen steeds meer paralellen begint te vertonen.

Een volgend parallel is het tevredenstellende verloop van Longa’30-thuis. Aan de editie van vorig seizoen koesterde Moerse Boys warme herinneringen. Toen, op 6 maart 2022, boekte de ploeg van Jurgen Arnouts zijn eerste zege van het seizoen. Dave was de gevierde man met een winnend doelpunt in blessuretijd. Na afloop was er champagne; die eerste zege smaakte mierzoet. Wat verder volgde dat seizoen… ach, u weet het vast nog wel.

Goed toeven op Akkermolen
Deze zondag maakte blijdschap zich andermaal meester over een zonovergoten sportpark. Eindelijk weer dat zonnetje, eindelijk weer het terras op. En dat met een klinkende overwinning op zak. Dan smaakt dat biertje toch net wat beter. Moerse Boys Dames 2, kersvers kampioen, zorgde voor de feestelijke ambiance. Het was prima toeven aan de Akkermolenweg, onder de schaduw van de molen.

Moerse Boys schotelde het thuispubliek een aantrekkelijke pot voetbal voor. Brutaal legde het Longa zijn wil op, met veel energie en positiewisselingen. Nog binnen het kwartier kregen de Oranjehemden loon naar werken. Job kopte een lange bal van Hein uitmuntend door, waardoor Bart alleen voor de doelman verscheen. De rechtsbuiten maakte geen fout. Dat aan de openingstreffer een buitenspelluchtje hing, daar maalde in het Klein-Zundertse kamp uiteraard niemand om. Het was de beloning voor de goede openingsfase.


Moerse Boys doet zichzelf tekort
Ook in het vervolg bleef Moerse Boys dominant. Longa’30, dat zich vorig seizoen via een krankzinnige nacompetitiefinale veilig speelde en nu een zorgeloos voetbal jaar beleeft, stichtte nauwelijks gevaar. Nee, de kansen die er waren, waren voor De Moer. Zo slalomde Cas, zoals alleen hij dat kan, maar mistte zijn inzet de juiste richting, terwijl Daan zijn volley gekeerd zag worden. Met een balletje achter het standbeen, rakelings voorlangs, zorgde Job bijna voor een formidabel doelpunt. Met de 1-0-voorsprong halverwege deed Moerse Boys zichzelf schromelijk tekort.

In het tweede bedrijf volgden de mogelijkheden elkaar aanvankelijk in minder hoog tempo op. Wat in die fase wel tevreden stemt, is de arbeidsethos die tentoon wordt gespreid. Doe spelers als Justin, Rik, Cas of Bart een stappenteller om en je staat versteld van het eindresultaat. Zelfs Daan verdedigde in de nadagen van zijn voetbalcarrière terug tot het eigen strafschopgebied. Ach, laten we Tom, Joris, Hein, Gijs, Ties en Job ook gewoon benoemen, evenals invallers Dave en Damian. Niemand verzaakte eenvoudigweg. Met de conditie en werkbereidheid zit het wel snor. Wie weet wat het nog oplevert de komende weken.

Doelpunt nummer veertien voor Cas
Een kwartier na rust verschafte Moerse Boys zichzelf wat meer lucht. Cas was er als de kippen bij toen de bezoekers schutterden in de opbouw en loste een doeltreffende schuiver. De nummer tien breidde daarmee zijn toch al indrukwekkende doelpuntentotaal uit naar veertien treffers. Tel daar de vele onderscheppingen bij op en je weet dat de kleine spelmaker steeds meer onmisbaar wordt. En dan zouden zijn beste jaren nog moeten komen.


Door het doelpunt van Cas leek het een zorgeloze middag te worden, maar door een rake kopbal werd het plots toch nog spannend. Nog zo’n twintig minuten op de klok was de marge nog maar één doelpunt. Longa versterkte zijn offensieve luchtmacht en trachtte daarmee de gelijkmaker te forceren, maar de Klein-Zundertse defensie kraakte nauwelijks. Een vrije kopkans daargelaten, bleven  grote kansen uit. In de omschakeling stelde Dave mede-invaller Damian in staat om de beslissing binnen te frommelen. Een doelpunt dat door een mix van opluchting en euforie werd begroet. Niet veel later floot de arbiter voor het laatst.

Ineens staat Moerse Boys op een plaats die nacompetitie tot gevolg heeft. En dan te bedenken dat de achterstand op Silvolde vier wedstrijden geleden nog zeven punten bedroeg, met twee duels meer gespeeld. Het kan verkeren, zo weten we op Akkermolen als geen ander. Maar kan Moerse Boys het ook eens buitenshuis? Volgende week bijvoorbeeld, uit bij Juliana’31. Tot dan!

Voor het verslag van BN De Stem: klik hier!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Joris Goossens – Hein Coremans – Gijs Klep – Ties Bastiaenen (Damian van Oerle) – Justin Houtzager – Cas van den Broek – Bart van den Broek – Job de Meijer (Dave Schoenmakers) – Daan van den Broek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp