Winnend Moerse Boys laat RKSV Minor lang in leven

U bevindt zich hier:
/ Winnend Moerse Boys laat RKSV Minor lang in leven

Moerse Boys is het paasweekend afgelopen zaterdag opperbest gestart. Op een zonovergoten Akkermolen deed het uitstekende zaken in de strijd om lijfsbehoud. Hekkensluiter RKSV Minor werd met lege handen terug naar Zuid-Limburg gestuurd. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was van spanning nauwelijks sprake. Moerse Boys zegevierde met 2-1.

Afscheidstournee
De inzet was hoog deze middag. Bij winst zou het vlaggenschip afstand nemen van Minor en naar verwachting ook van nummer dertien Longa’30, dat aanstaand kampioen Baronie op bezoek kreeg. Voor Pim was Minor-thuis het startschot van zijn afscheidstournee in oranje-wit, nadat hij op donderdag kenbaar maakte na het seizoen te vertrekken naar Achilles Veen. Eén doelstelling formuleerde hij nog tegenover de krant: handhaving in de Hoofdklasse. Moerse Boys zette een belangrijke stap. Dat deed het overigens zonder aanvoerder Joris, die ontbrak vanwege een positieve coronatest.

Dat er tot het allerlaatste fluitsignaal nog niets beslist was en het zelfs nog even spannend werd, had Moerse Boys volledig aan zichzelf te wijten. Bijna anderhalf uur lang had het controle over de wedstrijd. Het resulteerde met name in de tweede helft in een handvol opgelegde kansen. Dat de Oranjehemden uiteindelijk slechts tweemaal doel troffen, was dan ook een klein wonder. Te vaak was de afronding niet secuur genoeg.

Autosleutels
De gasten uit Zuid-Limburg zetten er bar weinig tegenover. Minor maakte een ongeïnspireerde indruk, alsof het zich reeds heeft neergelegd bij een nacompetitieplaats. De doelman was een van de weinigen die echt uitstraalde er wat van te willen maken. In woord en gebaar dirigeerde hij zijn medespelers in de slotfase naar voren. Het mocht niet baten. Voor de Limburgse trainer werd de trip naar Klein-Zundert dubbel vervelend; hij liet zijn autosleutels abusievelijk in zijn afgesloten auto liggen en kon zodoende niet zomaar terug. Hij overwoog vrouwlief de reservesleutels te laten brengen; een enkele reis van ruim anderhalf uur. Hoe het uiteindelijk is afgelopen en of vrouwlief haar vrije zaterdag heeft opgeofferd, is onbekend.

Terug naar het voetbal. In het eerste half uur gebeurde er weinig verheffends op het A-veld. Kansen bleven uit. Het zonnetje en koude biertje vergoedden veel voor de supporters langs de lijn. Eenmaal veerden zij in die fase echt op, toen gelegenheidsaanvoerder Marvin het op zijn heupen kreeg. De linkspoot sneed naar binnen en produceerde met zijn ‘mindere’ rechter een prima schot. De doelman kon echter keren.

Openingstreffer
Tien minuten later – net na het half uur – opende Moerse Boys dan toch de score. Met een snelle en precieze opening op Rik, stond doelman Tom aan de basis van de succesvolle aanval. Rik stoomde op, Pim stapte over, Daan draaide weg en Cas rondde af. Bijna liep het spaak, omdat de twee laatstgenoemden elkaar in de weg liepen. Cas snoepte de bal af van zijn schoonbroer en opende de score. Daan hield er een zere voet aan over, maar kon uiteindelijk door tot de zeventigste minuut.

Gesteund door de voorsprong domineerde Moerse Boys de wedstrijd. De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Vlak na rust had Cas zijn tweede al voor het inschieten, maar de hobbelige grasmat gooide toen nog roet in het eten. Rik vond kort daarna wel de weg naar het doel. Hij dribbelde naar binnen vanaf de linkerflank en passeerde enkele Minor-spelers. Met een gortdroog rollertje in de korte hoek gaf hij de sluitpost vervolgens het nakijken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Moerseboys (@moerseboys)

Kansenregen
Het doelpunt van Rik was het startsein voor een fase waarin De Moer de kansen aaneen reeg. Daan kapte fraai, maar trapte voorlangs, terwijl Marvin het zijnet teisterde. Ook invaller Jesse had tweemaal zijn vizier niet op scherp, waarbij de wonderschone pass van Cas in aanloop naar zijn eerste mogelijkheid niet onbenoemd mag blijven. Minor was rijp voor de sloop, maar Moerse Boys verzuimde uit te lopen naar een riante voorsprong van drie, vier of zelfs vijf treffers.

En zo kon het dat toch nog een enigszins hete slotfase volgde. Want zo’n tien minuten voor tijd was de marge prompt weer één. Een hoekschop draaide ineens binnen. Met gevoel voor zelfspot berichtte doelman Tom na afloop naar keeperstrainer Ron Nouws: ‘Toch maar weer op hoge ballen trainen’. Hij was zich ervan bewust dat hij wat had kunnen doen aan die tegengoal. In de wetenschap dat één zwak moment in het slot fatale gevolgen zou hebben, was het zodoende toch nog even billenknijpen. Maar evenals in de tachtig eerdere minuten straalde Minor nauwelijks uit de gelijkmaker te gaan produceren. Kansen kreeg het dan ook niet meer. Moerse Boys trok de 2-1 over de streep.

Met een voldaan gevoel werd het terras op Akkermolen opgezocht, waarna de avond door een deel van de selectiespelers tot in de vroege uurtjes werd vervolgd in Breda. Moerse Boys won voor de vierde keer in zeven duels en blijft in goeden doen. De voorsprong op de degradatiezone bedraagt na zaterdag drie punten. Volgende week wederom een thuiswedstrijd, dan tegen nummer 11 RKZVC. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems – Sietse Sebregts – Sjoerd Broos (Hein Coremans) – Marvin de Beer – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek (Jesse Mouws) – Pim Goossens.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp