Wie is de Mol?

U bevindt zich hier:
/ Wie is de Mol?

“Trust nobody.” Een bekende uitspraak van een van de bekendste tv-programma’s van Nederland: Wie is de Mol? Een groep kandidaten voert opdrachten uit om geld te verdienen voor de pot. De mol probeert juist te voorkomen dat er geld verdiend wordt. Wie uiteindelijk de mol ontmaskerd, gaat ervandoor met de buit. Dit weekend was de Mol van Moerse Boys MO17 bovengronds om het de groep zo lastig mogelijk te maken.

De groep, vandaag bestaande uit Bo, Noa, Hannah, Loes, Jess, Maud, Guusje, Kim, Quinty, Gaby, Liz en Bloem, moest proberen om tijdens de opdrachten zoveel mogelijk snoepjes te verzamelen. Na elke opdracht moest er antwoord gegeven worden op die ene vraag, wie is de mol? Degene die de vraag het vaakst goed had, ging ervandoor met de pot. Tijdens de opdrachten konden er ook jokers verdiend worden. Deze zorgde ervoor dat een fout beantwoorde vraag alsnog goed gerekend werd. Tot slot moest er een penningmeester aangewezen worden. Na een korte discussie werd er voor Maud gekozen wat voor grote vreugde bij haarzelf zorgde.

Nadat iedereen elkaar nog eens goed in de ogen keek, was het tijd om te beginnen met de eerste opdracht. Een parcours moest worden afgelegd, met als slot de bal simpel in het goaltje te schieten. Een doelpunt betekende een snoepje in de pot, een misser betekende twee snoepjes uit de pot. Dit bleek lastiger dan gedacht, want de groep had na de eerste opdracht maar liefst nul snoepjes in de pot. Dit tot groot genoegen van de mol uiteraard.

Na de opdracht moest iedereen dus antwoord geven op de vraag wie de mol is. Dat er nog niet echt goed op elkaar gelet werd, was wel duidelijk. Niemand wist het goede antwoord te geven, ondanks dat er al enkele bondjes waren gesloten. Na het positiespel was de teller eindelijk van de nul af en na het conditiespel werd de score nog verder opgehoogd. Ook zijn hier de nodige jokers uitgedeeld die later een doorslaggevende factor bleken te hebben.

Vervolgens was het de taak voor de groep om zoveel mogelijk doelpunten te maken tijdens de afwerkopdracht. Echter was het vooral Hannah die hier het meeste succes had en dus twee jokers in haar zak kon steken. Na de afsluitende partij stond de pot op ongeveer 30 snoepjes. Hierna was het tijd voor de laatste vragenronde. Sommigen twijfelde over hun keuze, terwijl anderen het zeker wisten wie de mol was.

Om half 3 was het tijd voor de bekendmaking van de mol. Guusje bleek degene te zijn die de boel aan het saboteren was. Na vele “oeehs” en “aahs” was de rust weer wedergekeerd en was het tijd om de winnaar bekend te maken. Jess was degene die de mol het vaakst heeft ontmaskerd (met behulp van haar jokers) en ging dus naar huis met de pot! Na nog even nagepraat te hebben over wie waarom verdacht werd en waarom iemand juist niet de mol was (“ik zweer op mijn konijnen dat ik niet de mol ben”) was de activiteit voor deze zaterdag afgelopen. De mol is weer ondergronds.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp