Wel complimenten, geen punten voor Moerse Boys bij Baronie

U bevindt zich hier:
/ Wel complimenten, geen punten voor Moerse Boys bij Baronie

Moerse Boys heeft zondag niet kunnen verrassen op bezoek bij Baronie. De ploeg van trainer Jurgen Arnouts verkocht zijn huid duur, maar slaagde er niet in om de perfecte score van de titelfavoriet om zeep te helpen. Baronie zegevierde met 2-0. Desondanks was het een verliespartij waaruit vertrouwen kan worden geput.

Gegroepeerd, geconcentreerd, gedisciplineerd
De wedstrijd op sportpark De Blauwe Kei in Breda was er eentje zonder veel mogelijkheden. De echt grote kansen in ruim anderhalf uur voetbal waren op de vingers van één hand te tellen. Dat was met name het gevolg van het strijdplan van Moerse Boys, dat, aangevoerd door de immer kalme aanvoerder Joris, steeds goed gegroepeerd stond, geconcentreerd verdedigde en gedisciplineerd zijn taken uitvoerde. Op die manier trachtte het Baronie – de grote favoriet – te ontregelen. De aanvallende vedettes van de thuisploeg werden een groot deel van de wedstrijd onschadelijk gemaakt. Een compliment waard.

Liever nog dan complimenten had Moerse Boys vanzelfsprekend met punten huiswaarts gekeerd. Lang was het ook nog in de race voor in ieder geval een punt. Sterker nog, de Klein-Zundertenaren drongen in de laatste twintig minuten een poos echt aan. Een handvol vrije trappen en hoekschoppen bleven zonder serieus doelgevaar, terwijl Pim de bal niet optimaal onder controle kreeg na een lange pass van Bart. In de slotminuten was de grootste kans nog voor Jesse, die uit een lastige hoek hard naast schoot. Eerder in de wedstrijd had hij de vuisten van de Baronie-doelman al eens getest.

Verdiend
Objectief bekeken – de oranje-witte bril even van de neus af – was de overwinning van de Baronnen wel verdiend. Met name tussen minuut twintig en minuut zeventig hadden zij controle over de wedstrijd. Moerse Boys hield echter de ruimtes klein, waardoor doelman Tom geen drukke middag beleefde. Rond het half uur moest hij voor het eerst echt ingrijpen toen een van de Wirix-broers voor zijn neus verscheen. Eerder ging een afstandsschot rakelings naast zijn doel, terwijl hij een bekeken boogbal ternauwernood tot hoekschop kon verwerken. Uiteindelijk was het, vlak voor rust, een klasseflits van twee Bredase voorwaartsen die leidde tot de openingstreffer. De rechtsbuiten trapte een perfecte voorzet, die door ploeggenoot Mustafa Mohammad onberispelijk binnen werd gekopt.

De definitieve nekslag liet uiteindelijk tot diep in blessuretijd op zich wachten. In een fase dat Moerse Boys meer risico’s nam – breekijzer Job kwam in de slotfase voor de solide spelende Lars – zorgde Baronie voor de beslissing. Mohammed bereidde voor, waarna invaller Mark Schouw vrij voor Tom geen fout maakte. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal.

Doelpuntendroogte
Wel complimenten, geen punten. Dat was in een viertal woorden de conclusie deze middag. Organisatorisch heeft Moerse Boys zijn zaakjes al enige tijd op orde, maar het bleef ook voor de derde wedstrijd op rij verstoken van een treffer. De afwezigheid van de geblesseerde Daan en Cas – samen doorgaans een belangrijk deel van het creatieve brein van Moerse Boys – kan als verzachtende omstandigheid worden opgevoerd voor de doelpuntendroogte.

Volgende week speelt Moerse Boys weer op het eigen Akkermolen. Gelet op de coronaversoepelingen kan eindelijk weer op ouderwets gevuld sportpark worden aangetreden. Tegenstander is dan Nuenen, dat tot dusver zes punten sprokkelde. Voor ons vlaggenschip de taak om de eerste driepunter van het seizoen bij te schrijven. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems (Job de Meijer) – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Marvin de Beer – Justin Houtzager – Rik Mol – Pim Goossens – Jesse Mouws – Dave Schoenmakers (Hein Coremans)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp