Wederopstanding compleet: Moerse Boys blijft hoofdklasser!

U bevindt zich hier:
/ Wederopstanding compleet: Moerse Boys blijft hoofdklasser!

De wederopstanding is voltooid. De missie is volbracht. Moerse Boys is ook in het seizoen 2022-2023 hoofdklasser. Pakweg drie maanden geleden was de situatie nog uitzichtloos, maar door een indrukwekkende comeback werd het onmogelijk geachte – het ontlopen van nacompetitie – alsnog gerealiseerd. Een voetbalwonder in optima forma. Zelfs een nederlaag tegen Halsteren (0-1) deerde de oranjehemden niet. Het vege lijf is gered.

Stoere taal
Terwijl werkelijk niemand nog een stuiver gaf voor de kansen voor Moerse Boys, sprak doelman Tom op 6 februari, vlak na de kansloze nederlaag bij OJC Rosmalen, stoere taal. β€œWe blijven erin. Honderd procent zeker”, liet hij optekenen in de krant. Waar dat vertrouwen op gebaseerd was? Joost mag het weten. Of Tom daadwerkelijk heilig overtuigd was van handhaving? Dat valt te betwijfelen. Moerse Boys was immers nog zonder zege. Niet veel later volgde zelfs een puntenstraf. EΓ©n puntje resteerde slechts. Een kansloze exercitie voor de boeg. Zo leek het althans.


Nu, een kleine vier maanden later, kunnen de woorden van Tom daadwerkelijk op waarde worden geschat. Het bleek meer dan zomaar wat blufpraat van de sluitpost. Want nadat op 5 maart tegen Longa’30 de eerste zege werd gepakt, volgde een opmars die haast niemand op Akkermolen voor mogelijk hield. Trainer Jurgen Arnouts – veruit de succesvolste hoofdtrainer uit de Moerse Boys-historie – realiseerde een volgend kunststukje met zijn spelersgroep. Opgestaan uit de dood, een herrijzenis als Jezus Christus. Het winnende doelpunt van de achttienjarige Dave thuis tegen Longa’30 staat symbool voor de Klein-Zundertse remontada. Plots had Moerse Boys de succesvolle formule gevonden. Prompt sprokkelde het 21 punten in dertien duels. Daarmee bewees het weldegelijk hoofdklassewaardig te zijn.

Te vroeg gejuicht
Even leek het kostje afgelopen donderdag op Hemelvaartsdag al gekocht voor Klein-Zunderts trots. De spelers verlieten het veld in de veronderstelling dat handhaving een feit was. Op Vak Q Live verscheen een bericht met dezelfde strekking. Maar Longa’30 keerde het tij in Limburg en won in de slotminuut bij SV Meerssen. Te vroeg gejuicht. Officieel was er nog niets. Zondag kwam alsnog aan alle onzekerheid een einde. Qua timing helemaal niet verkeerd. Geheel volgens traditie was er weer een hoop georganiseerd rond de laatste thuiswedstrijd van de hoofdmacht. De handhaving kon uitgebreid gevierd worden tijdens de Boer zoekt Vrouw-party.

Dat Moerse Boys lijfsbehoud veiligstelde zonder zelf een punt te pakken, daar zal eenieder op Akkermolen maling aan hebben gehad. Natuurlijk, het had de dag wellicht nog meer glans gegeven als ook Halsteren was bedwongen, maar daarin slaagde de thuisploeg niet. Het gemis van Bart en Daan liet zich voelen. De twee vrienden keken de avond voorafgaand samen de Champions League-finale en moesten tegen Halsteren verstek laten gaan vanwege buikgriep. De ansjovis viel verkeerd naar verluidt. Sjoerd, die na dit seizoen stopt en dus zijn allerlaatste thuiswedstrijd speelde, en Dave waren de vervangers. Hein acteerde als verdedigende middenvelder en deed dat zeer verdienstelijk.

Jasper Waalkens
Voor Halsteren stond er niet bijzonder veel meer op het spel. Slechts een waterkansje had het nog op een nacompetitieticket voor promotie. Via Jasper Waalkens kwamen de bezoekers al snel op voorsprong. Hij kapte naar binnen, bleef ijzig kalm en schoot raak in de korte hoek. Met Waalkens is ook direct de man van de wedstrijd genoemd. Moerse Boys had zijn handen vol aan de buitenspeler, die zo’n tweehonderd wedstrijden in het profvoetbal achter zijn naam heeft staan. Meer dan eens bood hij zijn ploeggenoten levensgrote kansen, maar onder meer door uitstekend keeperswerk van Tom bleef de schade beperkt.

Namens Moerse Boys zorgde Pim nog voor de meeste dreiging. Al in de eerste minuut loste hij een venijnig schot, dat ternauwernood kon worden gekeerd door de doelman. In de slotfase leek de aanvaller, die na het seizoen naar Achilles Veen vertrekt, alsnog de gelijkmaker op het bord te zetten. Kiezelhard trapte hij de bal hard en hoog tegen de touwen, maar de assistent-scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. Het feestje ging niet door. Ook afstandsschoten van onder meer Cas bleven zonder succes. De overwinning van Halsteren was over het geheel genomen terecht.

Omdat de nederlaag van Longa’30 zich gedurende de middag steeds meer aandiende, volgde er na het laatste fluitsignaal op Akkermolen toch luid applaus. De doelstelling die voorafgaand aan het seizoen werd geformuleerd, werd één duel voor het einde al behaald. Een prestatie die een ovationeel applaus verdiende. β€œIs dit applaus voor ons?”, vroeg een van de Halsteren-spelers lachend toen hij van het veld afliep. Het publiek kon er wel om lachen, tekenend voor de vriendschappelijke sfeer die er hing.


Spelers, staf en supporters vervolgden de middag en avond in de kantine. DJ Glenn verzorgde de muzikale klanken, terwijl er ook afscheid werd genomen van diverse spelers van de heren- en damesselectie die de voorbij jaren stopten. De eveneens afzwaaiende leiders Peter Hereijgers en Ruud Franken kregen een welverdiende erehaag. Het werd een mooie avond. Wat beklijft? Moerse Boys heeft het geflikt. Moerse Boys blijft hoofdklasser. Missie volbracht.

Opstelling Moerse Boys:Β Tom Magielse – Lars Jochems (Bas Naalden) – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Sjoerd Broos – Hein Coremans – Justin Houtzager – Rik Mol – Dave Schoenmakers (Jesse Mouws) = Pim Goossens.

Β 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp