VVR maatje te groot voor de MO17

U bevindt zich hier:
/ VVR maatje te groot voor de MO17

Voor Moerse Boys MO17 was het eindelijk tijd voor de eerste dorpsderby van het seizoen. In de eerste fase waren het met name Zeeuwse ploegen die de degens kruiste met de Klein-Zundertse meiden. In fase 2 was de afstand al iets korter. Van een dorpsderby was er echter nog geen sprake, tot afgelopen zaterdag dus. VVR MO17 was de tegenstander. Al jaren heeft VVR een sterke meidenafdeling die geregeld op een goed niveau speelt.

De Moer had duidelijk zin in de clash. Met de kundige hulp van Sanne en Judith (grote dank!) werden de meiden op scherp gezet om goed van start te gaan. Op het kunstgrasveld was het echter Jessie die in de eerste minuten handelend op moest treden, maar dit ook meer dan prima deed. Toch is het na 6 minuten raak wanneer VVR er weer doorheen breekt . Na tien minuten kijkt de Moer dus tegen een achterstand aan. Daarnaast moet de sterke Emely de strijd staken. Julie neemt haar plek in en laat zien van alle markten thuis te zijn (dus ook als voorstopper). Ook een wissel tussen Isa en Lynn zorgt ervoor dat Moerse Boys wat meer in haar spel kan komen.

Niet veel later mag Moerse Boys de eerste corner op haar naam schrijven. Lieke slingert de bal voor het goal maar de VVR-goalie grijpt de bal uit de lucht. De volgende keer dat de Moer voor het Rijsbergse goal komt, eindigt de bal niet in de handen van de VVR-goalie, maar in het doel! Quinty maakt een heerlijke actie en geeft de bal voor. Nynke lijkt de kans te krijgen, maar ze mist de bal. Gelukkig staat zus Myrthe paraat om de bal in de goal te werken en dat doet ze met volle overtuiging, 1-1! Na de 1-1 houdt de Moer het heft in handen en Quinty krijgt een grote kans, maar weet de oranjewitten niet op voorsprong te zetten. Uit een corner krijgt ook Isa de mogelijkheid, maar de fanatiekeling is helaas geen doelpunt gegund.

Halverwege de eerste helft is het uiteindelijk toch VVR dat de voorsprong pakt. Gelukkig weet de Moer de marge bij één te houden en houdt het nog altijd uitzicht op een resultaat. Sterker nog, voor rust weet het zelfs de gelijkmaker te produceren. In minuut 28 scoort Nynke met een knappe kopbal na een corner van Lieke. Niet veel later krijgt Jill zelfs nog de kans om de Moer op voorsprong te zetten, maar helaas is het geluk niet aan haar zijde. Datzelfde geldt ook opnieuw voor Quinty. Aan de andere kant mag ook Jessie nog een aantal keer handelend optreden en doet dit uitstekend. Yinthe en Lynn, die normaliter niet op de backpositie te vinden zijn, spelen een prima wedstrijd en maken het de sterke buitenspeelsters van VVR het voetballeven zuur. Met Minke als slot op de deur weet de Moer de 2-2 stand mee te nemen naar de rust.

Zo is het even op adem komen na een enerverende eerste helft. De Moer gaat vol goede moed de tweede helft in op zoek naar een resultaat. Met Maud, Inthe en Joy in de ploeg begint het opnieuw energiek aan het tweede bedrijf. Echter worden die goede bedoelingen al vrij snel de kop in gedrukt wanneer VVR de 2-3 noteert. De Moer geeft niet op en met name Isa kan haar energie prima kwijt op middenveld. Toch kan ook Isa, een heerlijke tackle van Minke en een prima redding van Lieke niet voorkomen dat gasten de marge naar twee vergroten.

Bij de pakken neer zitten staat echter niet in het woordenboek van de oranjehemden, dus vol goede moed wordt de achtervolging ingezet. Vlak na de 2-4 is het Joy die bijna het net laat bollen na een prima voorbereidende actie van Nynke. Vijf minuten later is het wel raak en is het Joy die met een strakke schuiver het de 3-4 maakt. Na haar doelpunt een week eerder voor Dames 2 tegen VVR lijkt Joy haar nieuwe favoriete tegenstander gevonden te hebben. De 3-4 geeft de Moer energie, maar toch is het VVR dat tien minuten voor het laatste fluitsignaal de wedstrijd beslist. Hierna kabbelt de wedstrijd richting het einde.

Een 3-5 nederlaag is dus het resultaat. De Moer liet een prima indruk achter, maar helaas viel het kwartje niet de oranje kant op. Met de inzet en strijd zit het echter wel snor. Diezelfde ingrediënten moeten ervoor zorgen dat er aankomende woensdag wel een resultaat behaald wordt. Dan treedt de MO17 om 20:00 aan in en tegen Terheijden. Tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp