Voorbeschouwing: Zaterdagavondwedstrijd voor Moerse Boys in Rosmalen

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Zaterdagavondwedstrijd voor Moerse Boys in Rosmalen

De puntendeling tegen Juliana’31 gaf de Klein-Zundertse burger moed. Het is nog steeds wachten op de eerste overwinning, maar wanneer Moerse Boys op dezelfde voet verder gaat als vorige week, kan die zege nooit lang meer op zich laten wachten. Misschien is het vanavond al zover. Een voorbeschouwing op OJC Rosmalen-uit.

Degradatie
Met OJC Rosmalen treft Moerse Boys een van de grootste amateurvoetbalverenigingen van ons land. Ruim 2.300 leden telt de vereniging. Dat het al jaren achtereen actief is in de hoogste regionen van het amateurvoetbal mag dan ook geen grote verrassing zijn. Twee jaar terug degradeerde OJC uit de Derde Divisie. Saillant: de degradatie van OJC werd een feit op dezelfde dag als de historische promotie van Moerse Boys  naar de Hoofdklasse. 16 juni 2019, weet u nog?

Tijdens de twee afgebroken coronaseizoenen vervulde OJC steeds de rol van middenmoter in de Hoofdklasse B. Respectievelijk plek zeven en plek zes werden bezet op het moment dat seizoenen 2019-2020 en 2020-2021 werden afgebroken. Momenteel is de Rosmalense formatie de nummer vijf van de ranglijst, met uitzicht naar boven. De achterstand op nummer twee Halsteren bedraagt immers slechts één punt. Die tweede plaats lijkt voor veel ploegen dit seizoen het hoogst haalbare. Baronie is immers ongenaakbaar.

Kevin Brands
Wie de activiteiten van OJC op de zomerse transfermarkt bestudeerd, ziet dat de hoofdklasser shopte in Thailand. De naam van Kevin Brands doet bij menig voetballiefhebber en/of NAC-fan ongetwijfeld een lichtje branden. De zoon van Marcel Brands verdedigde onder meer de kleuren van Willem II, NAC en FC Volendam, was actief op Bali en in Turkije en voetbalde de laatste jaren in Thailand. Een prachtig avontuur, maar het gemis van zijn familie brak hem op. Deze zomer keerde hij terug naar huis. Hij meldde zich aan bij OJC Rosmalen, waar hij dit seizoen direct van waarde is. Op zijn naam zal tijdens de tactische bespreking ongetwijfeld extra aandacht worden gevestigd.

Hoewel de Hoofdklasse B weldegelijk een zondagcompetitie is, wordt OJC Rosmalen – Moerse Boys dus op zaterdagavond afgewerkt. En dat is absoluut geen noviteit dit seizoen voor de thuisploeg. Vijf van de acht competitieduels tot dusver speelde het op zaterdagavond. Wat daar de achterliggende reden voor is, mag Joost weten. Het heeft ook wel wat natuurlijk, zo’n avondwedstrijd op zaterdag. De Moerse Boys-selectie wacht morgen een vrije zondag. De spelersvrouwen kunnen ongetwijfeld niet wachten.

Houvast
Maar eerst voetballen dus, vanavond. Moerse Boys won dit seizoen dan nog niet, de laatste twee duels gingen ook niet verloren. En zoals geschreven: met name de confrontatie met Juliana’31 biedt houvast. Dat OJC zijn laatste twee thuiswedstrijden tegen achtereenvolgens UDI’19 en Nuenen verloor, laat zien dat er wellicht mogelijkheden liggen op sportpark De Groote Wielen. Vervelend is wel dat de ziekenboeg van ons vlaggenschip steeds maar gevuld blijft. Trainer Jurgen Arnouts heeft dit seizoen nog geen enkele keer over een fitte groep kunnen beschikken. Dat maakt de jacht op de eerste competitiezege er vanzelfsprekend niet makkelijker op.

Afijn. Op naar Rosmalen. Een meer dan geduchte tegenstander dus, OJC Rosmalen, maar zolang Moerse Boys het strijdtoneel met het mes tussen de tanden betreedt, is er van alles mogelijk. De spelers- en supportersbus vertrekt vanavond omstreeks 16.30 uur vanaf Akkermolen en wordt gesponsord door Meubelstoffeerderij Leon Pluym. Om stipt 19.00 uur vangt OJC Rosmalen – Moerse Boys aan. Tot vanavond!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp