Voorbeschouwing: Silvolde-thuis is het sluitstuk van succesjaar 2019

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Silvolde-thuis is het sluitstuk van succesjaar 2019

Het begon met een Houdini-achtige ontsnapping bij VELO in Wateringen, het eindigt met een thuiswedstrijd tegen Sportclub Silvolde. Succesjaar 2019 zit er bijna op voor Moerse Boys. Zondag speelt het vlaggenschip zijn allerlaatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar, thuis tegen Silvolde. Wie de positie van beide ploegen op de ranglijst weet, kent het belang van competitiewedstrijd nummer veertien. Een voorbeschouwing op Silvolde-thuis.

Geschiedenisboeken
Soms loont het om voorafgaand aan het schrijven van de voorbeschouwing in de geschiedenisboeken van Moerse Boys te duiken. Soms stuit je dan op bijzondere ontmoetingen uit het verleden. Op een heroïsche zege in blessuretijd of een pijnlijke verliespartij bijvoorbeeld. Maar in de mappen waarin alle krantenknipsels, competitieresultaten en doelpuntenmakers van Moerse Boys 1 sinds de jaren ’70 zijn opgeborgen, tref je nergens de clubnaam ‘Silvolde’. Zelfs niet in een goed verstopte bijzin. De geschiedenis tussen Moerse Boys en Silvolde is simpelweg nog onbeschreven.

Toch heeft Silvolde al een lange historie. De formatie uit het gelijknamige dorp werd opgericht op 1 mei 1915 en bestaat zodoende al ruim 104 jaar. Nooit eerder speelde Silvolde op een hoger niveau dan waarop het momenteel actief is. In 2015, het jaar van het honderdjarige bestaan van de vereniging, promoveerde het voor het eerst naar de Hoofdklasse. In 2018 lonkte zelfs de Derde Divisie, maar in de nacompetitie om promotie was GOES te sterk. En dan te bedenken dat Silvolde maar half zoveel leden heeft als Moerse Boys en aan het begin van deze eeuw nog vijfdeklasser was.

Van Beukering
Aan het roer bij Silvolde staat al enige jaren Dennis van Beukering, die recent aankondigde na het seizoen te vertrekken bij de hoofdklasse. Dennis van Beukering, tevens trainer van de A-junioren van Vitesse, is de broer van oud-prof Jhonny van Beukering. Laatstgenoemde was in het verleden actief bij onder meer Vitesse, De Graafschap en NEC, maar zal door jongere voetballiefhebbers vooral worden herinnerd door zijn ‘indrukwekkende’ sprint in dienst van Feyenoord. Vorig seizoen maakte de voormalig Indonesisch international nog als spits zijn opwachting in de hoofdmacht van Silvolde.

Zondag zal de Klein-Zundertse defensie niet meer te maken krijgen met Jhon van Beukering, aangezien de aanvaller na vorig seizoen stopte bij Silvolde. Moerse Boys tracht voor eigen publiek het succesjaar 2019 af te sluiten in stijl. Mochten de oranjehemden afrekenen met de Achterhoekse opponent, dan kan gesteld worden dat de eerste maanden in de Hoofdklasse een succes waren. Vorige week nog boekte het vlaggenschip een uiterst belangrijke triomf bij IFC (2-3), waardoor het zichzelf wat lucht verschafte. Een nieuwe driepunter zou resulteren in een comfortabele plek in de middenmoot, een positie waar men voorafgaand aan het seizoen ongetwijfeld voor had getekend.

Op 27 januari was Mitchel van Overveld in Wateringen de gevierde man tegen VELO, wie kroont zich deze zondag tot matchwinner? Laten we hopen dat het iemand in een oranje tenue zal zijn. Aanvangstijdstip van het treffen is vanwege de vroege schemering wederom 14.00 uur. Tot zondag, op Akkermolen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp