Voorbeschouwing: opponent Minor is een onbeschreven blad

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: opponent Minor is een onbeschreven blad

’T Is een kwestie van geduld…’ Dat gold zonder meer voor de supporters van Moerse Boys, die vol smart wachtten op de eerste hoofdklassezege van Klein-Zunderts trots. Op 13 oktober werd dat wachten dan eindelijk beloond met een thuiszege op hekkensluiter RKSV Nuenen. Zondag tracht Moerse Boys in Limburg voort te borduren op die overwinning. Een voorbeschouwing op RKSV Minor-uit.

Limburg is de provincie van vlaaien, heuvellandschap en André Rieu. De provincie ook van de Amstel Gold Race, Tom Dumoulin en Rowwen Hèze. Maar Limburg is ook de provincie van RKSV Minor. Aanstaande zondag speelt Moerse Boys zijn allereerste wedstrijd op Limburgse ondergrond. Een trip van 155 kilometer naar het uiterste zuiden brengt trainer Jurgen Arnouts en zijn manschappen bij sportpark De Kollenberg, de thuisbasis van Minor.

Gedeelde jeugdafdeling
‘En amper iemand di meej kent…’
Minor is voor de voetballiefhebbers in Klein-Zundert ongetwijfeld weer een onbeschreven blad. Zelfs op internet is niet bijster veel over de Limburgse formatie te vinden. De website van de club is allesbehalve up to date, maar de app van Voetbal.nl leert dat Minor een bijzonder kleine vereniging is. Vier reguliere seniorenelftallen en een jeugdafdeling die gedeeld wordt met een andere vereniging, bestaande uit tien teams. Niet vreemd, die beperkte omvang. Het dorp Nuth telt volgens Wikipedia immers slechts 5.300 inwoners.

Vorig seizoen debuteerde de groen-witten in de Hoofdklasse met een verdienstelijke tiende plaats. De start van het huidige voetbaljaar is wisselvallig. Zeven wedstrijden, drie zeges, vier nederlagen en negen punten. Daarmee bezet Minor momenteel de elfde plaats in de Hoofdklasse B. Drie plekken lager vinden we ons eigen vlaggenschip terug. De trots van Klein-Zundert vergaarde drie punten minder. Kortom: een voorspelling voor zondag is zinloos. Koffiedik kijken in het kwadraat.

Babyboom
En dan onze eigen jongens. De babyboom die zich maanden geleden al aankondigde binnen de oranje-witte selectie, kreeg de voorbije weken gestalte. Ook voor Joris, Marvin en Leroy was het de laatste maanden een kwestie van geduld, maar binnen een tijdsbestek van enkele weken had het drietal recentelijk heuglijk kindernieuws. Toevallig kregen alle drie de eerste elftal-spelers een jongetje. Mochten Levi, Dani en Tuur de voetbalgenen van papa hebben, dan is de Zundertse gemeenschap over enkele jaren weer een aantal topvoetballers rijker. Een fijn vooruitzicht.


Levi Goossens, Dani de Beer en Tuur Daems zijn wellicht de voetballers van de toekomst, maar voor Moerse Boys 1 geldt nu even het heden. Tegen Minor kan de succesformatie aansluiting vinden bij de brede middenmoot van de Hoofdklasse B. Met, na Minor-uit, twee achtereenvolgende thuiswedstrijden in het vooruitzicht zou dat een prima positie zijn. Vraag is of Moerse Boys ditmaal ook buitenshuis potten kan breken. De tijd, die de nacht van zaterdag op zondag een uur terug wordt gezet, zal het leren.

De wedstrijd tussen Minor en Moerse Boys staat onder leiding van arbiter L. Tissingh en wordt om 14.30 uur op gang gezet. De spelers- en supportersbus van Moerse Boys, ditmaal gesponsord door ADInterim, vertrekt omstreeks 10.45 uur vanaf Akkermolen. Tot morgen!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp