Voorbeschouwing: Opponent Juliana’31 is vooral buitenshuis ongenaakbaar

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Opponent Juliana’31 is vooral buitenshuis ongenaakbaar

In het weekend dat de klok een uurtje terug wordt gezet en de kantine van Moerse Boys ‘back to the 90’s’ gaat, moet Moerse Boys 1 juist een stap voorwaarts zetten. Hoe verder het seizoen vordert en hoe langer de eerste overwinning uitblijft, des te groter wordt de nood aan die eerste zege. Tegen Juliana’31 een nieuwe kans op succes. Een voorbeschouwing.

Juliana’31 en Moerse Boys delen geen grote historie met elkaar. Tweemaal eerder stonden beide ploegen tegenover elkaar, maar nooit eerder vond die confrontatie plaats op sportpark Akkermolen. In de twee afgebroken Coronaseizoenen had ons vlaggenschip de trip naar Malden al achter de rug, maar van een return kwam het niet. Overigens waren de reisjes naar sportpark Broeklanden nooit vruchtbaar. Beide keren trok Juliana’31 aan het langste eind.

Wat dit seizoen opvalt: Juliana’31 is vooralsnog vooral oppermachtig buitenshuis. De drie uitwedstrijden die het tot dusver speelde, sloot het allemaal winnend af. Onder meer titelkandidaat RKSV Halsteren werd op het eigen sportpark pootje gelicht. In thuiswedstrijden gaat het nog minder florissant: drie van de vier competitieduels in Malden gingen verloren. Moerse Boys is dus gewaarschuwd, al is – gezien de positie op de ranglijst – elke competitiewedstrijd een loodzware opgave voor de oranjehemden.

Zoals bekend jaagt Klein-Zunderts trost nog altijd op de eerste driepunter van het seizoen. Verder dan drie puntendelingen kwam het niet. Met name de weg naar het vijandelijke doel blijkt er eentje vol met lastig te nemen obstakels. Pas drie keer trof Moerse Boys dit seizoen doel. In dat opzicht komt het goed uit dat offensieve krachten Cas en Daan zondag weer deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Zij zijn spelers die kunnen zorgen voor de benodigde creatieve ingevingen. Daar tegenover staat wel het ontbreken van Pim en Bart, die beide niet ongeschonden uit de laatste competitiewedstrijd tegen EHC/Heuts kwamen. Stuivertje wisselen in de ziekenboeg dus.

Op Akkermolen barst na het laatste fluitsignaal een kantinefeestje los. Eindelijk weer een kantinefeestje. En wat zou het lekker zijn als dan direct de eerste driepunter van het seizoen gevierd kan worden. Dus: eerst met z’n allen achter het vlaggenschip, daarna met z’n allen de kantine in. Lijkt me een prima programma voor de zondag.

Vandaag niet één Pupil van de Week, maar een hele delegatie. De jongste, nieuwe leden van onze vereniging komen aan de hand van het eerste elftal het veld op. Geef ze een warm welkom! Wedstrijdsponsoren bij Moerse Boys – Juliana’31 zijn Du Bois Sierbestratingen en Inner Strength. Tot vanmiddag!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp