Voorbeschouwing: Opponent EHC was in 2012 dichtbij wereldwonder

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Opponent EHC was in 2012 dichtbij wereldwonder

De tijd van verlanglijstjes is weer aangebroken. De tijd van je schoen zetten, van pepernoten en chocoladeletters. Van de zwarte pieten-discussie helaas ook. Wat er dit weekend op het verlanglijstje van Moerse Boys-trainer Jurgen Arnouts prijkt, lijdt geen twijfel. Een overwinning op EHC/Heuts uit het Limburgse Hoensbroek zal de oefenmeester ongetwijfeld tevreden stemmen. Vraag is of de Limburgers bereid zijn om voor Sinterklaas te spelen. Ook zij kunnen de punten immers goed gebruiken. Een voorbeschouwing op EHC-uit.

PSV
De lat boven PSV-doelman Przemyslaw Tyton trilde nog enkele tellen na. EHC-aanvoerder Remo Gielkens trok zijn shirt over zijn hoofd van ongeloof. Hij had zichzelf onsterfelijk kunnen maken, besefte hij ongetwijfeld. EHC was op 31 oktober 2012 ontzettend dichtbij een megastunt, bij een wereldwonder haast. Had Gielkens een paar centimeter lager gemikt, dan zou een verlenging en eventueel strafshoppen volgen. Zover kwam het niet. Gielkens trof de lat, het werd in de tegenstoot 3-1 en PSV, met topspelers als Memphis Depay en Georginio Wijnaldum in de gelederen, bekerde door. Desondanks een bijzonder hoofdstuk in de geschiedenis van EHC, nog niet eens zolang geleden.

De opponent van deze zondag is een club die al 45 jaar pendelt tussen Hoofdklasse en eerste klasse. In 1979 en 1985 werd het kampioen in de Hoofdklasse, terwijl ook de tweede plaats in 2011 in het oog springt. Vorig seizoen greep EHC de titel in de eerste klasse D, waardoor het na één seizoen afwezigheid terugkeerde in de Hoofdklasse. Daarin kent het seizoen van de terugkeer tot dusver een wisselvallig verloop, resulterend in een elfde plaats. Slechts twee punten scheidt EHC en Moerse Boys van elkaar.

Ervaring
De omvang van de vereniging EHC is beperkt. Slechts drie seniorenteams en tien jeugdteams, waarbij de hoogste categorie de JO13-1 is. Een simpele analyse leert dan dat het eerste elftal onmogelijk veel ‘eigen’ jongens herbergt. Financieel wordt de voetbalclub bijgestaan door Heuts Automaterialen, dat haar naam aan de clubnaam verbond. De selectie van EHC herbergt enkele spelers met ervaring in het profvoetbal. Doelman Collin van Eijk bijvoorbeeld, die in dienst van Roda JC en MVV een handvol Ere- en Eerste Divisie-duels keepten. Maar ook spelers als Lars Gulpen en Jordi Baur speelden tientallen duels in de Eerste Divisie. Voldoende ervaring dus bij de Limburgers.

En dan ons eigen vlaggenschip. Daar geen ervaring in het profvoetbal, maar wel uitzonderlijk talent en een uitmuntend geheel. De bekerwedstrijd tegen Roosendaal kwam vorige week op een perfect moment. Invaller-trainer Ronald Rombouts had de gelegenheid om wat geblesseerde spelers te sparen en andere jongens een kans te geven. Overtuigend werd de tweedeklasser opzij gezet (4-1), terwijl de geblesseerden wat extra rust kregen. Ronald constateerde tegenover BN De Stem dat de bekerzege het bewijs vormde dat ‘we op de goede weg zijn’. Een fijne constatering.

Paradijs
Een derde van het seizoen is achter de rug. Moerse Boys heeft bewezen voetballend mee te kunnen in de Hoofdklasse, maar dat betaalde zich nog te weinig uit in punten. Een overwinning in Hoensbroek zou de oranjehemden wat ademruimte verschaffen. Eerder dit seizoen bleek de grond in Limburg vruchtbaar voor de trots van Klein-Zundert. Blijkt de zuidelijke provincie ook morgen het paradijs voor Moerse Boys 1?

De spelers- en supportersbus wordt ditmaal gesponsord door een weldoener die anoniem wil blijven. Omstreeks 11 uur wordt zondag gang gezet richting Hoensbroek. Aftrap van de wedstrijd is om 14.30 uur. Tot morgen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp