Voorbeschouwing Oliebollen Cup: Meer dan gewoon bot zuipen!

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing Oliebollen Cup: Meer dan gewoon bot zuipen!

De Olympische Spelen, de Tour de France, Wimbledon, het WK voetbal. Zomaar een greep uit de allergrootste sportevenementen op onze aardkloot. Een evenement dat in dat rijtje absoluut niet mag ontbreken, is de Oliebollen Cup. Welhaast het allerhoogste podium. Zaterdag barst het voetbalgeweld weer los op Akkermolen, met meer deelnemers dan ooit tevoren en voor het eerst een officiële wisselbeker. Een vooruitblik op de Oliebollen Cup 2020.

Walhalla
“Dat is gewoon bot zuipen.”
Met die woorden degradeerde Justin Houtzager, speler van Moerse Boys 1, de Oliebollen Cup vorige week in BN De Stem tot een groot zuipfestijn. Daar sloeg Justin de plank echter volledig mis. De Oliebollen Cup is veel meer dan dat. De Oliebollen Cup is de plek waar creativiteit, tactiek, snelheid en uiterlijk vertoon samenkomen. Het is het walhalla van de voetbalsport,  de poort naar het paradijs.

Dat ook bij de Oliebollen Cup de commerciële belangen een steeds grotere rol spelen, is overduidelijk. De charme van het toernooi dreigt zienderogen af te nemen. In lijn met het Europees kampioenschap voetbal blijft de organisatie van de Oliebollen Cup het deelnemersveld steeds maar weer verder uitbreiden. Zeventien teams, ruim 220 deelnemers, telt editie 2020 van het prestigieuze toernooi. Meer teams betekent meer spelers. Meer spelers betekent meer kantine-inkomsten. Ook bij de Oliebollen Cup winnen de pegels het steeds meer van het spelletje.

Des te opvallender is het dat de winnaars van vorig jaar aanstaande zaterdag ontbreken op het toernooischema. De combinatie van Moerse Boys- en vv Zundert-voetballers greep in 2019 als ‘Bukkaki’ op heroïsche wijze de eindzege. Ditmaal strandden zij echter al in het kwalificatietoernooi, als een stel volgevreten vedettes. De afwezigheid van de titelhouder opent deuren voor andere teams. De Oliebollen Cup 2020 belooft spannender te worden dan ooit.

Retteket Kut Kabinet
Een rondgang langs de voetbalkenners leert dat ‘Retteket Kut Kabinet’ dit jaar wordt gezien als favoriet. Deze oud-winnaar greep vorig jaar net naast de eindzege, maar heeft ditmaal niets aan het toeval over gelaten. Met het vastleggen van Regis Nelemans werd een verrassende konijn uit de hoge hoed getoverd. Recent maakte de Klein-Zundertse bierleverancier zelfs zijn rentree op het trainingsveld, waar hij direct een verpletterende indruk achterliet. Het maakt ‘Retteket Kut Kabinet’ de te kloppen ploeg.

Maar de concurrentie is immens. Wat te denken van teams als Dun Zatte Schup, Raamberg en Wapen IV. Stuk voor stuk teams met jarenlange ervaring op het hoogste podium. Zij weten als geen ander wat er gevraagd wordt tijdens de Oliebollen Cup. Deze ploegen afschrijven voor de eindzege, zou getuigen van een groot gebrek aan voetbalkennis. En dan is er nog ‘Afronauten’. De winnaars van de editie 2018 strandden vorig jaar – door toedoen van de VAR – al in de eerste ronde. Zij zijn tot op het bot gemotiveerd om te bewijzen dat vorig jaar slechts een incident was.

Sharron Fallock
Wie recentelijk, rond de feestdagen, het WK Darts volgde, weet dat ook vrouwen steeds vaker de podia van de grootste sportevenementen betreden. Daarin is de Oliebollen Cup niet anders. Maar liefst zeven vrouwenteams melden zich zaterdag rond het middaguur op Akkermolen. De Sharron Fallocks van de Oliebollen Cup. Kunnen zij zorgen voor een stunt?

Afijn. Een evenement dus weer om je vingers bij af te likken. Verkleed voetballen en een biertje drinken. Of een paar biertjes. Of wellicht iets meer. Misschien wordt toch gewoon bot zuipen. Had Justin dat toch goed gezien. Alaaf!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp