Voorbeschouwing: Moerse Boys wil tegen Meerssen thuisreputatie herstellen

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Moerse Boys wil tegen Meerssen thuisreputatie herstellen

De schemering deed langzaamaan zijn intrede. Het was rond de klok van half vijf. De arbiter blies voor de laatste keer op zijn fluit, maar een plukje supporters maakte dat niet meer mee. Zij hadden even daarvoor al de warmte van de kantine opgezocht. Moerse Boys leed vorige week tegen Unitas zijn eerste thuisnederlaag in 644 dagen en dat was toch even slikken. Aanstaande zondag krijgt ons vlaggenschip voor eigen publiek direct de kans te laten zien dat de thuisnederlaag tegen Unitas een incident was. Een vooruitblik op SV Meerssen-thuis.

Berlijnse muur
We schrijven 9 november 2019. Een dag van herdenken. Het is vandaag immers exact dertig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Oost- en West-Duitsland herenigd, een einde aan ruim 28 jaar verdeeldheid. Bijna dertig jaar later kwam er vorige week zondag ook een abrupt einde aan een andere, indrukwekkende periode. De periode van Akkermolen als onneembare veste welteverstaan. Unitas brak stoïcijns door de Klein-Zundertse dorpsmuren en veroverde het fort dat voor vijanden zolang onneembaar bleek. Het werd 0-2.

Jurgen Arnouts kreeg met zijn manschappen slechts een week de tijd om het verwoeste fort te herstellen, want aanstaande zondag wacht de volgende slag op Akkermolen. Met SV Meerssen treft Moerse Boys voor de tweede keer in korte tijd een Limburgse opponent. Als de tweede Brabants-Limburgse ontmoeting eenzelfde afloop krijgt als de eerste, dan verlaten de oranjehemden zondag na anderhalf uur voetbal met gebalde vuisten het hoofdveld op Akkermolen, ongetwijfeld onder ovationeel applaus. In Nuth was de Klein-Zundertse hoofdklasser onlangs immers met 2-0 te sterk voor RKSV Minor.

Vertrouwd
Anders dan Minor is Meerssen een vertrouwd gezicht in de Hoofdklasse. De zuiderlingen speelden van 1989 tot 2012 onafgebroken op het niveau dat tot 2010 het allerhoogste amateurniveau in Nederland was. In die jaren veroverde Meerssen tweemaal het kampioenschap, viermaal eindigde het als runner-up. Zonder twijfel kan dus gesteld worden dat Meerssen bij de top van het vaderlandse voetballandschap hoorde. In 2017 keerden de Limburgers na een korte afwezigheid terug in de Hoofdklasse.

Dit seizoen kende Meerssen een moeizame competitiestart met één punt uit de eerste vier duels en pijnlijke derbynederlagen tegen Minor (3-0) en EHC/Heuts (0-1) . Inmiddels is de formatie van trainer Miguel van den Dungen echter al vijf duels achtereen ongeslagen. In totaal sprokkelde Meerssen tot dusver tien punten, ééntje meer dan ons eigen vlaggenschip. De ploeg die zondag wint, meldt zich in de middenmoot. De verliezer vindt zichzelf terug in de gevarenzone. Een belangrijk potje dus.

Gehavend
De belangrijke ontmoeting met Meerssen vangt Moerse Boys wel aan zonder een aantal sleutelspelers. Niet alleen de Klein-Zundertse dorpsmuren werden vorige week zwaar getroffen, ook een aantal oranje-witte soldaten kwamen allesbehalve ongeschonden uit de strijd. Sjors viel uit tegen Unitas en blijkt een gebroken knieschijf te hebben. Hij staat voorlopig aan de kant. Verder ontbreken ook Cas en Daan deze zondag in de wedstrijdselectie vanwege blessures die zij vorige week opliepen. Andere strijders dienen tegen Meerssen hun verantwoordelijkheid te nemen. Positief is wel dat verdediger Sietse weer inzetbaar is.

Moerse Boys – SV Meerssen staan morgen vanaf half 3 lijnrecht tegenover elkaar. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter S.C.A. van Zuilichem. Pupil van de Week is morgen Stijn de Hoon van JO7-1. Uw aandacht ook voor de wedstrijd Moerse Boys 2 – Groen Wit 2, die om 11.45 wordt afgetrapt. Wint Moerse Boys 2, dan kroont het zich tot periodekampioen. Kortom: volop vertier op Akkermolen. Tot morgen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp