Voorbeschouwing: Moerse Boys wil in polonaise uit gevarenzone geraken

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Moerse Boys wil in polonaise uit gevarenzone geraken

Mits de weersomstandigheden het toelaten, mits het Coronavirus niet plots Klein-Zundert bereikt, speelt Moerse Boys zondag eindelijk weer een thuiswedstrijd. Op het eigen Akkermolen, voor het eerst in ruim een maand. Daar waar het doorgaans het best presteert, daar waar het doorgaans de meeste punten sprokkelt. Kan ons vlaggenschip tegen UDI’19/CSU drie broodnodige punten vergaren? Een voorbeschouwing op UDI’19/CSU-thuis.

Carnaval
De alcohol is pas net uit het lichaam van de fervente carnavalsvierders. De confettislierten van de Oliebollen Cup 2020 zijn pas net verwijderd uit de kantine op Akkermolen. Een week van jolijt is achter de rug, het vizier kan voor de hoofdmacht en zijn aanhang weer op de Hoofdklasse. Daarin breekt een cruciale fase aan. Moerse Boys bevindt zich in de gevarenzone en daaruit wil het logischerwijs spoedig ontsnappen. Het liefst in polonaise.

Een overwinning op UDI’19 zou een aangenaam begin zijn. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat beide ploegen elkaar troffen. Op 31 augustus 2019 speelde Moerse Boys tegen UDI’19 zijn allereerste wedstrijd in de Hoofdklasse. Zundert was op corsozaterdag vooral in de ban van de dahlia, maar toch maakte een behoorlijke supportersschare tijd vrij om deze historische wedstrijd met eigen ogen te aanschouwen. In Uden vergaarde Moerse Boys bij de seizoensouverture één punt (2-2).

Rapportcijfers
Bijna exact een half jaar later kruisen Moerse Boys en UDI’19 dus weer de degens. In de zeventien duels die volgden na de competitieopener hield de trots van Klein-Zundert het gemiddelde van één punt per wedstrijd aan. Achttien wedstrijden, achttien punten en een dertiende plaats. Dat zijn de huidige rapportcijfers van de oranjehemden. Tegenstander UDI’19 doet het iets beter. In zeventien wedstrijden sprokkelden zij 23 punten, resulterend in een negende plaats.

Bij UDI’19 dit seizoen geen uitgesproken scherpschutter. Sam Wassenberg is met zes treffers momenteel clubtopscorer bij de Udenaren. Wassenberg is een spits met een verhaal, want volgens het Brabants Dagblad is de aanvaller topschutter allertijden bij UDI’19. Hij wordt zelfs omschreven als ‘UDI-spits van de eeuw’. Deze clubheld kondigde recent echter zijn aanstaande vertrek aan, waardoor hij bezig is zijn laatste maanden in het UDI-shirt. Al met al een speler om in de gaten te houden. Met Roald van Hout herbergt de Udense selectie tevens een speler met ruime ervaring in de Ere- en Eerste Divisie.

Ziekenboeg
Moerse Boys tracht zondag het niveau van de laatste thuiswedstrijd te benaderen. Tegen RKSV Minor speelden de oranje-witten eind januari immers een van de beste wedstrijden van het seizoen, resulterend in een 4-0-overwinning. Na die eclatante zege volgden echter twee nederlagen bij RKZVC (2-1) en Baronie (2-0). Tegen UDI’19 ziet trainer Jurgen Arnouts spelmaker Daan terugkeren van een blessure. Daartegenover staat wel dat Cas ontbreekt vanwege een rugblessure. Positieve vermelding tot slot voor Marvin, die na afwezigheid van bijna elf maanden zondag zijn officiële rentree maakt bij Moerse Boys 2. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de linkspoot aansluit bij het eerste elftal. Een fijn vooruitzicht!

Afijn, juist in wedstrijden als deze, op eigen veld tegen een middenmoter, moet Moerse Boys de komende weken de punten vergaren. En punten zijn hard nodig om lijfsbehoud in de Hoofdklasse te realiseren. Mocht ons vlaggenschip dat bewerkstelligen aan het eind van de rit, dan is die prestatie haast vergelijkbaar met een kampioenschap. Tot straks, op Akkermolen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp