Voorbeschouwing: Moerse Boys wil het ‘grote’ Baronie opnieuw bedwingen

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Moerse Boys wil het ‘grote’ Baronie opnieuw bedwingen

Storm Ciara legde voetballend Nederland lam, storm Dennis volgt snel. De vraag is of het voetbal  het aanstaande zondag wel wint van de stevige windvlagen en of Dennis Kas van BN De Stem de enige Dennis is die sportpark De Blauwe Kei bereikt. Mocht dat het geval zijn, dan is de Bredase voetbalaccommodatie de place to be. Baronie – Moerse Boys staat op het programma, welhaast de hoogmis van het West-Brabantse amateurvoetbal. Een voorbeschouwing op Baronie-uit.

Crème de la crème
Eerst een sprongetje terug in de tijd, naar de jaren net vóór en na de eeuwwisseling. Baronie behoorde tot de crème de la crème van het vaderlandse amateurvoetbal. Diverse hoofdklassekampioenschappen en zelfs twee algehele amateurkampioenschappen (1997 en 2001) vormen het bewijs dat Baronie tot de allerbesten behoorden. Een indrukwekkende bekerzege op Eredivisionist Roda JC (1-0) in 2003 vormde in die jaren de kers op de taart. Kortom: Baronie was hot. Moerse Boys’ besten als Ronald Rombouts en Kevin Stoutjesdijk waren in het verleden actief bij De Baronnen.  En Moerse Boys? Dat mocht in 2003 voor het eerst in de geschiedenis ruiken aan de tweede klasse.

Zeventien jaar later zijn beide ploegen competitiegenoten in de Hoofdklasse. Baronie ambieert meer dan dat, Moerse Boys is bovenal trots dat het op een dergelijk niveau mag acteren. De Bredase formatie maakte de laatste weken trots wereldkundig dat diverse eerste elftal-spelers de club trouw blijven.Het is een andere benadering dan op Akkermolen, waar er eenvoudigweg van uit wordt gegaan dat de spelersgroep intact blijft. Dat de selectiespelers de club trouw blijven, is hier geen nieuws. Dat is het pas als er eentje vertrekt.  Of als er plots nieuwe gezichten komen.

Ideale mix
Met Justin Houtzager en Sietse Sebregts verwelkomde Moerse Boys afgelopen zomer plots twee nieuwelingen. Twee onbekenden. Zij kwamen over van Baronie, evenals Sem Herijgers, die terugkeerde op Akkermolen. In BN De Stem verscheen zaterdag een uitgebreid interview met het drietal. Zij zagen geen kansen op de Blauwe Kei en klopten aan bij Moerse Boys. Zij pasten zich aan en vonden in Klein-Zundert wat ze zochten. “Moerse Boys is de ideale mix tussen prestatie en gezelligheid”, waren veelzeggende woorden van Sietse in de krant. Het drietal is gebrand op een zege tegen hun ex-club.

Ook Baronie zal zinnen op revanche. Eerder dit seizoen kwamen de groen-witten op een volgepakt en zonovergoten Akkermolen niet verder dan een 2-2-gelijkspel. Cas en Jesse verzorgden de oranje-witte doelpuntenproductie, terwijl doelman Tom in de slotfase uitgroeide tot de held van Moerse Boys. Vlak voor tijd keerde hij een strafschop, waardoor de gelijke stand op het scorebord bleef. Onder ovationeel applaus verlieten de oranjehemden het veld. Moerse Boys had het ‘grote’ Baronie bedwongen.


Speler van het Jaar
Of de trots van Klein-Zundert zondag wederom een resultaat kan boeken tegen de nummer vijf van de Hoofdklasse B, is de vraag. Dat de punten broodnodig zijn voor ons vlaggenschip, is iets wat zeker is. Feit blijft echter dat de selectie van de Bredase opponent enorm veel kwaliteit herbergt. Tevens kregen zij in de winterstop een kwaliteitsimpuls met de terugkeer van Jason Tjien-Fooh en de komst van Mitchell van der Stappen. Laatstgenoemde werd in 2016 – als speler van vv Dongen – door BN De Stem uitgeroepen tot Speler van het Jaar, een eretitel die onze eigen Daan in 2019 veroverde. De huidige Speler van het Jaar versus de Speler van het Jaar 2016 dus, morgen in Breda.

Baronie-uit is de kraker van deze voetbalzondag. Of slechts een warming-up voor de Oliebollen Cup van volgende week? Het is maar net hoe je het ziet. Afijn, zondag om 14.30 uur wordt er afgetrapt. Ongetwijfeld veel oranje-wit langs de lijn. Hup Moer!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp