Voorbeschouwing: Moerse Boys treft met AWC oude bekende

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Moerse Boys treft met AWC oude bekende

Als nieuwkomer kijk je vaak een poosje de kat uit de boom, in welke omgeving dan ook. Niet direct hoog van de toren blazen, niet direct brutaal zijn. Dat wordt doorgaans immers niet gewaardeerd. Daarvan was ook Moerse Boys zich terdege bewust, als nieuwkomer in de Hoofdklasse. Eerlijk deelde het de koek in de eerste twee competitiewedstrijden tegen UDI’19/CSU (2-2) en RKZVC (2-2).Vriendelijk werd na het laatste fluitsignaal de hand geschud. Maar nu, een paar weken na de competitiestart, is het nieuwe eraf. Het is tijd om keihard toe te slaan. In Wijchen gaat Moerse Boys op zoek naar de allereerste driepunter in de Hoofdklasse. Een vooruitblik op AWC – Moerse Boys, een ontmoeting met een oude bekende.

Oude bekende
Nee, de naam RKZVC deed aanvankelijk geen lichtje branden. En ja, UDI’19/CSU was voor de verstokte amateurvoetbalkenner wellicht een bekende naam, maar dat was dan vooral vanwege het rijke verleden. Evenals vorig seizoen is ook het debuutjaar in de Hoofdklasse een jaar vol kennismakingen. Veel onbekende tegenstanders, veel nieuwe steden, veel nieuwe sportparken. Soms is het fijn dat je in zo’n onbekende omgeving een oude bekende treft. AWC is zo’n oude bekende.

We schrijven 2 april 2017. Moerse Boys is verwikkeld in een loodzwaar gevecht tegen degradatie uit de eerste klasse en tracht op bezoek bij AWC een belangrijke slag te slaan. Op sportpark De Wijchert – een bijzonder fraai complex in een bosrijke omgeving – sprokkelt Klein-Zunderts trots één puntje. Het wordt de wedstrijd van de rentree van Marcel van der Meulen onder de lat bij Moerse Boys 1. Het wordt ook de wedstrijd van een doeltreffende prachtomhaal van Mitchel van Overveld. Eindstand: 1-1. Twee maanden later vindt Moerse Boys op eigen veld zijn Waterloo in de eerste klasse. AWC speelt zich dat seizoen ternauwernood wél veilig.

Gek
Wie toen, op die lentedag in 2017, had gezegd dat Moerse Boys en AWC elkaar zo’n 2,5 jaar later zouden treffen in de Hoofdklasse, was voor gek verklaard. Ten onrechte, zo blijkt nu. AWC kroonde zich een seizoen later tot de kampioen van de eerste klasse, het succesverhaal van Moerse Boys is bekend. Zondag staan beide ploegen weer tegenover elkaar, in de Hoofdklasse dus. De verwachting is dat zes van de oranjehemden die in 2017 in actie kwamen, ook deze zondag aan de aftrap verschijnen.

Overigens beleefde AWC, dat afgaande op het eigen Twitteraccount zo’n 1.100 leden telt, tot op heden weinig plezier aan het nieuwe seizoen. De groen-witten verloren de eerste twee competitieduels en zijn daardoor nog puntloos. IFC en Silvolde toonde zich te sterk voor de formatie uit Wijchen. Wat AWC vorige week gemeen had met Moerse Boys? Ook de Gelderse club miste op een cruciaal moment een strafschop. Het maakte dat de druiven voor AWC extra zuur waren.

Belonen
Aanstaande zondag zal Alverna Wijchen Combinatie van die hatelijke nul willen geraken. Maar ook Moerse Boys-trainer Jurgen Arnouts beseft dat het steeds maar delen van de punten aan het eind van de rit tot problemen kan leiden. “We hebben nu twee keer laten zien dat we ons kunnen meten met tegenstanders op dit niveau. Dat belonen met drie punten, moet de volgende stap zijn”, sprak de oefenmeester na RKZVC-thuis tegenover BN De Stem.

Nee, beide ploegen zullen vooraf niet tekenen voor eenzelfde resultaat als op 2 april 2017. De volgende stap – drie punten pakken – moet zondag in Wijchen gezet worden door Moerse Boys. De spelers- en supportersbus vertrekt zondag om 11.15 uur vanaf sportpark Akkermolen. Let op: de aftrap in Wijchen is om 14.00 uur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp