Voorbeschouwing: Moerse Boys ontvangt stuntende volksclub RKZVC

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Moerse Boys ontvangt stuntende volksclub RKZVC

Zondag speelt Moerse Boys zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De eerste thuiswedstrijd in de Hoofdklasse, het is weer een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van onze vereniging. Te gast op Akkermolen is RKZVC, dat bezig is aan zijn tweede seizoen in de Hoofdklasse. Een voorbeschouwing op Moerse Boys – RKZVC. Onder meer over een ongekende opmars, een vertrekkende trainer van het jaar en een weggekaapte kantinebeheerder.

Voetbalsprookje
Wie denkt dat het voetbalsprookje van Moerse Boys uniek is, is waarschijnlijk niet op de hoogte van de successtory van RKZVC. De club uit Zieuwent klom binnen een tijdsbestek van tien jaar van de amateurvoetbalkrochten (vijfde klasse) naar de Hoofdklasse. En dat voor een vereniging met slechts 350 tot 400 leden. Het wekt het vermoeden dat RKZVC met veel spelers van buitenaf werkt, maar niets is minder waar. Sterker nog: de spelers van RKZVC gaven na vorig seizoen duidelijk aan dat zij niet zitten te wachten op veel spelers van buitenaf. De club voldeed aan die wens en haalde deze zomer slechts één speler van buitenaf.

Het is gissen of die stellingname van de Zieuwentse selectie heeft geleid tot het aanstaande vertrek van trainer Laurens Knippenborg. De oefenmeester van RKZVC, in mei van dit jaar nog uitgeroepen tot beste amateurvoetbaltrainer van Nederland, kondigde onlangs aan na het huidige seizoen te vertrekken bij sensatie uit Zieuwent. De ambities van de clubs stroken niet met de zijne, was in het kort zijn verklaring. Zeker is dus dat Knippenborg bezig aan zijn laatste seizoen bij RKZVC.

Kantinebeheerder
En de succestrainer is niet de enige die zijn vertrek bij de club aankondigde. Nota bene de kantinebeheerder van de Gelderse club maakte afgelopen zomer een heuse transfer. En niet zomaar een transfer. Carina Hulshof verkoopt vanaf dit seizoen bier en bitterballen in de kantine van Longa’30, uitgerekend de rivaal van RKZVC en tevens competitiegenoot. Het bestuur van RKZVC nam het beheer van de eigen kantine over. Dat u het weet.

Voldoende randzaken dus, maar zondag moet het tussen de zorgvuldig getrokken krijtlijnen gebeuren. Vorige week opende RKZVC het bal met een overtuigende thuiszege op EHC/Heuts (3-0). Daarbij dient wel te worden opgemerkt dat de bezoekers uit Limburg al vóór rust een rode kaart incasseerden. RKZVC buitte de overtalsituatie vakkundig uit. Elders, in Uden, voetbalde Moerse Boys zich naar een verdienstelijk gelijkspel tegen UDI’19/CSU (2-2). Met een goed gevoel stortten spelers, staf en supporters zich vervolgens in het feestgedruis van Bloemencorso.

25 thuiswedstrijden
Nu de alcoholdampen van het Bloemencorsofeest inmiddels zijn opgetrokken, kan het vizier weer op het voetbal. Voor het eerst weer op Akkermolen, dat moet de spelers goed doen. Winnen op Akkermolen is voor tegenstanders al ruim anderhalf jaar onbegonnen werk. Op 29 januari 2018 leed Moerse Boys zijn laatste nederlaag voor eigen publiek, nota bene in de tweede klasse. Sindsdien gingen 25 (na)competitie- en bekerwedstrijden op eigen veld niet meer verloren. Een indrukwekkende reeks. Maar krijgt deze reeks ook in de Hoofdklasse een vervolg? Morgen, omstreeks 16.30 uur, weten we ongetwijfeld meer.

De aftrap van Moerse Boys – RKZVC is om 14.30 uur. Arbiter van dienst is de heer M.J. Kok, wedstrijdsponsoren zijn Autobedrijf Van de Wouw en Installatiebedrijf Karel de Vooght. Sylke Gommers van Moerse Boys JO7-4 is deze zondag de Pupil van de Week. Het gaat beginnen. Hoofdklassevoetbal in Klein-Zundert, dat wil je toch niet missen? Tot morgen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp