Voorbeschouwing: Moerse Boys ontvangt hekkensluiter en WK-finalist

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Moerse Boys ontvangt hekkensluiter en WK-finalist

‘Het leek iets te vaak de mannen tegen de jongens.’ Voorgaande zin komt uit een wedstrijdverslag van 6 maart 2016. De mannen, dat waren de spelers van RKSV Nuenen. De jongens, u raadt het al, de voetballers in oranje-wit. Moerse Boys maakte destijds op sportpark Oude Landen in Nuenen geen aanspraak op een resultaat. Nuenen, later in het verslag beschreven als ‘een eersteklasser met een hoofdklassejasje’, zegevierde met 4-2. De vraag is of de verhoudingen tussen Moerse Boys en Nuenen zo’n 3,5 jaar later anders zijn. Een voorbeschouwing.

Volwassen
De jongens van toen, groeide in de laatste jaren uit tot mannen. Tot volwassenen. De groei, de ontwikkeling die zij doormaakten, resulteerde uiteindelijk in de promotie naar de Hoofdklasse. Daarin gaat het vooralsnog wat moeizaam. Het is nog wachten op de eerste overwinning. “Maar het vertrouwen is er”, stelde Ronald Rombouts vorige week na de nederlaag bij Longa’30 tegenover BN De Stem. De mannen van nu zijn niet uit het veld geslagen door een reeks mindere prestaties. Een fijne constatering.

En dan Nuenen. Dat kroonde zich enkele maanden na de bewuste confrontatie in maart 2016 tot kampioen van de eerste klasse en realiseerde daarmee de geambieerde promotie naar de Hoofdklasse. In de jaren die volgden groeiden de groen-witten uit tot een middenmoter in de Hoofdklasse. De beste klassering uit de clubgeschiedenis – een derde plaats in de Hoofdklasse (2012) – werd niet meer overtroffen. Dit seizoen is het tot op heden misère bij de 97-jarige vereniging. Zes wedstrijden, nul punten en slechts één doelpunt. Het zijn allerminst rooskleurige statistieken.

WK-finalist
Aan Jan Poortvliet de opdracht het tij te keren. De hoofdtrainer van Nuenen werd in het verleden door de ouderen onder ons nog luid bejubeld, toen hij met Oranje deelnam aan het WK 1978. De verdediger van weleer schopte het met het Nederlands elftal tot de WK-finale, waarin Argentinië uiteindelijk te sterk was. Hedendaags staat de oud-international dus aan het roer bij Nuenen. Eerder was Poortvliet eindverantwoordelijke bij clubs als Southampton, FC Den Bosch en Helmond Sport.

Waar je Nuenen verder van kennen? Het dorp Nuenen was in het verleden een tijdje de woonplaats van Vincent van Gogh, de bekendste Zundertenaar uit de geschiedenis. Daarnaast was het een geboren Nuenenaar die afgelopen zomer de Nederlandse sportzomer kleur gaf. Wielrenner Steven Kruijswijk fietste zich in de zomermaanden naar een podiumplaats in de Tour de France. Een voortreffelijke prestatie. De roots van Kruijswijk liggen in Nuenen.

Natuurgras
Terug naar het voetbal. Op het eigen veld krijgt Moerse Boys zondag de uitgelezen kans om eindelijk zijn eerste seizoenszege te grijpen. Juist op het eigen terrein kan de ploeg van Jurgen Arnouts vaak net een beetje meer, getuige de ongeslagen reeks die inmiddels 27 wedstrijden bedraagt. Na twee wedstrijden op kunstgras zal het natuurgras op Sportpark Akkermolen tevens vertrouwd voelen. Gesteund door de fanatieke achterban liggen er ongetwijfeld mogelijkheden voor de trots van Klein-Zundert.

De wedstrijd tussen Moerse Boys en RKSV Nuenen staat onder leiding van scheidsrechter J.C. Jensch. Laat dat nou net de arbiter zijn die op 16 juni 2019 de historische nacompetitiefinale tegen VKW in goede banen leidde. Laat het een voorbode zijn voor zondag. Aftrap, zoals vertrouwd, om 14.30 uur. Tot zondag!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp