Voorbeschouwing: Moerse Boys moet niet de nieuwe Martin Verkerk worden

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Moerse Boys moet niet de nieuwe Martin Verkerk worden

Het is zover. Het aftellen is voorbij. Moerse Boys maakt vanavond in Uden zijn debuut in de Hoofdklasse. In een weekend waarin de Zundertse gemeenschap vooral in de ban is van de dahlia, tracht het oranje-witte vlaggenschip op zaterdagavond tegen UDI’19/CSU het startsein te geven voor een geweldig feestweekend. Een nieuw seizoen, een nieuwe rubriek op de website: de voorbeschouwing.

Eendagsvlieg
Een stukje sportgeschiedenis. Voor diegenen die de vaderlandse tennissport door de jaren heen hebben gevolgd, is Martin Verkerk allesbehalve een onbekende. Hij verraste in 2003 vriend en vijand en bereikte als totale onbekende de finale van Rolland Garros. Bijna niemand had in Parijs een antwoord op zijn loeiharde services. Bijna niemand. Alleen Juan Carlos Ferrero was in de finale te sterk. Zo snel als Martin Verkerk kwam, zo snel geraakte hij ook weer in de vergetelheid. Martin Verkerk was een eendagsvlieg. Aan Moerse Boys de opdracht om niet de nieuwe Martin Verkerk te worden.

Nee, het is niet zo dat heel Zundert deze dagen in de ban is van het hoofdklassedebuut van Moerse Boys. En nee, er zullen vanavond niet zoveel Moerse Boys-supporters zijn als gewoonlijk. Daarvoor is het Bloemencorso simpelweg te belangrijk in Zundert. Bloemencorso is eens per jaar, wedstrijden van Moerse Boys komen er nog genoeg dit seizoen. Na vandaag nog 29 zelfs. De Hoofdklasse telt immers 16 clubs, twee meer dan de lagere klassen.

Grote jongen
Met UDI’19/CSU, voorheen UDI’19/Beter Bed, treft ons vlaggenschip vanavond een hoogvlieger in het vaderlandse amateurvoetbal. Vergelijk UDI’19 met Roger Federer, een grootmacht in de tenniswereld. De opponent van vandaag hoort deze eeuw haast bij het meubilair van de Hoofdklasse. Sinds 1997 speelde het één seizoen in de eerste klasse en één seizoen in de Derde Divisie. Verder was het steevast actief in de Hoofdklasse. Driemaal werd het zelfs kampioen in de Hoofdklasse, driemaal rond de eeuwwisseling. Het was de tijd dat de Hoofdklasse nog het allerhoogste amateurniveau was. De Udense formatie speelde toen om het algehele amateurkampioenschap. Een grote jongen dus.

Als relatief kleine dorpsclub hoopt Moerse Boys dit seizoen grote jongens als UDI’19 te verrassen. Het voordeel is dat Moerse Boys al jaren speelt met een vaste groep jongens, in een vertrouwde formatie. Dit seizoen wordt die vaste groep aangevuld met diverse jeugdspelers, maar ook met een viertal nieuwe gezichten van buitenaf. De promotie naar de Hoofdklasse vergrootte de aantrekkingskracht van onze vereniging, wat resulteerde in de komst van Jesse Mouws (vv Zundert), Sietse Sebregts, Justin Houtzager en Sem Herijgers (allen vv Baronie). Daartegenover staat dat Rens van Laerhoven (gestopt), D’Josja Pertijs (overige senioren) en Mitchel van Overveld (vv Hierden) om uiteenlopende redenen een punt zetten achter hun selectiecarrière op Akkermolen.


Wat Moerse Boys te zoeken heeft in de Hoofdklasse? De tijd zal het leren. Het Udens Weekblad legde de lat deze week opvallend hoog. “De club uit Zundert is een promovendus, maar wordt door veel trainers in de Hoofdklasse genoemd als outsider voor promotie naar de Derde Divisie’, schreven zij. De door aanvoerder Joris Goossens in BN De Stem geformuleerde doelstelling – handhaving – lijkt wat realistischer. Niet de nieuwe Martin Verkerk worden, zegt de aanvoerder indirect. Al laten we ons graag weer verrassen door Jurgen Arnouts en zijn manschappen.

Aftrap op Sportpark Parkzicht is vanavond om 18.00 uur.

Bussponsor: Advies- en Managementburo ADinterim
Deze zaterdag is Advies- en Managementburo ADinterim de allereerste bussponsor van Moerse Boys. De naam van dit bedrijf van Anton Daamen zal vanmiddag op de bus worden vermeld. Wie volgt het voorbeeld van Advies- en Manamentburo ADinterim en wordt de volgende bussponsor? Vanaf heden kun je bussponsor worden van de Moerse Boys-selectie. Voor € 200 (exclusief BTW) ben jij een van de bussponsoren van ons vlaggenschip. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met een van de leden van de sponsorcommissie.

De door Advies- en Managementburo ADinterim gesponsorde bus vertrekt omstreeks 15.30 uur vanaf Akkermolen. Voor supporters geldt: vol = vol.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp