Voorbeschouwing: Moerse Boys moet hoofdklassetopscorer bedwingen

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Moerse Boys moet hoofdklassetopscorer bedwingen

De week na de eclatante 4-0-thuiszege op RKSV Minor wacht Moerse Boys een verre reis naar het oosten van het land. Voor de tweede keer dit seizoen is de Achterhoek de eindbestemming. Als de uitwedstrijd tegen RKZVC qua attractiviteit ook maar in de buurt komt van de thuiswedstrijd eerder dit seizoen, dan wacht de toeschouwers een enerverend schouwspel. Een voorbeschouwing op RKZVC-uit.

RKZVC was eerder dit voetbaljaar, de week na Bloemencorso, te gast op een historische voetbalzondag op Akkermolen. Het was een van de hoofdrolspelers in de allereerste hoofdklassewedstrijd ooit in Klein-Zundert. De bezoekers deden er die middag alles aan om het aanwezige publiek te vermaken. In het eerste half uur werd Moerse Boys op alle fronten overklast en keek toen al tegen een 2-0-achterstand aan. Welkom in de Hoofdklasse!

Volle bak
Maar Moerse Boys zou Moerse Boys niet zijn als het zich die middag niet op formidabele wijze terug in de wedstrijd knokte. In de slotminuut kreeg het zelfs de ultieme kans op de overwinning, maar Pim faalde jammerlijk vanaf de stip. Het bleef daardoor 2-2. Wouter Pillen, speler van RKZVC, herinnert zich de heenwedstrijd nog goed. “Door een ongekende felheid en fanatisme vanuit Moerse Boys hebben wij die voorsprong verspeeld. Zij geven nooit op en gingen constant volle bak”, sprak Pillen eerder deze week op de website van de Achterhoekse hoofdklasser. Welkom bij Moerse Boys!

Zondag staan beide ploegen dus weer tegenover elkaar, ditmaal in Zieuwent. Voorafgaand aan het treffen bedraagt het verschil tussen beide ploegen vier punten. RKZVC bezet plek zeven, Moerse Boys is nummer twaalf. De oranjehemden imponeerden vorige week tegen Minor, maar ook RKZVC maakte indruk. In Malden waren de groen-witten te sterk voor hoogvlieger Juliana’31 (1-3), dat een week eerder juist nog oppermachtig was tegen Moerse Boys. Een verrassend resultaat.

Topschutter
De naam waarop tijdens de voorbespreking van trainer Jurgen Arnouts ongetwijfeld het meeste aandacht wordt gevestigd, is die van Sjors Stokhorst. De aanvaller van RKZVC is momenteel topschutter van de Hoofdklasse B met vijftien treffers. Vorige week nam hij nog de volledige Zieuwentse doelpuntenproductie voor zijn rekening tegen Juliana’31, iets wat hij eerder dit seizoen ook op Akkermolen realiseerde. Een speler om in de gaten te houden dus.

Toch zal Moerse Boys vooral van eigen kracht uitgaan. Dat legden de oranje-witten vorige week immers ook geen windeieren. Tegen Minor speelde de trots van Klein-Zundert wellicht zijn beste wedstrijd van het seizoen, resulterend in een ruime zege. Vier verschillende doelpuntenmakers, één bijzonder fraai doelpunt. Dat we het doelpunt van Cas nog zo vaak als gewenst terug kunnen kijken, maakt de investering in VoetbalTV in één klap meer dan waard. Een lust voor het oog.
https://www.facebook.com/vakq.live/videos/1898272426969808/
Afijn. Morgen RKZVC-uit. Zegeviert Moerse Boys, dan nestelt het zich steviger in de middenmoot. Een verliespartij kan echter zomaar leiden tot een plek onder de streep. De spelers- en supportersbus vertrekt morgen om stipt 10.00 uur, aftrap van de wedstrijd is om 14.00 uur. De bussponsor van morgen is wederom een anonieme weldoener. Tot morgen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp