Voorbeschouwing: Moerse Boys mag tegen Longa’30 eindelijk weer voor eigen publiek

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Moerse Boys mag tegen Longa’30 eindelijk weer voor eigen publiek

Onder een stralend winterzonnetje speelt Moerse Boys vanmiddag eindelijk weer zonder restricties op het eigen Akkermolen. Dat moet spelers, staf, maar zeker ook de supporters goed doen. Want hoewel de resultaten allesbehalve rooskleurig zijn, blijft een middagje Akkermolen onder deze omstandigheden iets om naar uit te kijken. Tegenstander is Longa’30, een vereniging met gelijkenissen. Een overwinning is meer dan welkom voor Jurgen Arnouts en zijn mannen.

Gelijkenissen
Beide verenigingen komen uit een dorp waar Bloemencorso het hoogtepunt van het jaar is. Beide ploegen acteren doorgaans in oranje tenue. Beide clubs zijn echte dorpsverenigingen. En zowel Moerse Boys als Longa’30 beleeft een moeizaam seizoen. Voor ons vlaggenschip is dat nog zacht uitgedrukt, puur naar de ranglijst kijkend. Moerse Boys is de hekkensluiter van de Hoofdklasse B met slechts één punt. Eén punt? Ja, één punt. Daarover later meer. Longa’30 bezet plek veertien. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt acht punten. Sinds de competitiehervatting in februari speelde de formatie uit Lichtenvoorde drie duels; daarin sprokkelde het drie punten, het gevolg van een 1-0-zege op RKSV Minor. Eerder dit seizoen was Longa’30 met 3-1 te sterk voor ons vlaggenschip.

Moerse Boys zag eerder deze week zijn toch al niet indrukwekkende puntenaantal gereduceerd worden van vier punten naar één punt. De KNVB strafte onze hoofdmacht voor het feit dat het zich had afgemeld voor de uitwedstrijd tegen Minor van carnavalszondag. Een besluit dat het bestuur van Moerse Boys had genomen in overleg met spelers en staf. Daar het carnavalsweekend normaliter een vrij weekend is en een significant deel van de selectie reeds een vakantie had geboekt of zijn zinnen had gezet op Carnaval, deed Moerse Boys de voorbije weken verwoede pogingen om het treffen met Minor te verzetten. De Limburgse opponent weigerde echter medewerking te verlenen en ook de KNVB gaf nul op het rekest. Uiteindelijk heeft onze club ervoor gekozen om dan maar open kaart te spelen en af te zeggen. Daarbij had het voor de makkelijke weg kunnen gaan en coronabesmettingen als reden kunnen opgeven, maar dat was – zoals voorzitter Bas van den Bogaert het verwoordde – ‘niet in lijn met de sportieve uitgangspunten van onze club.’ Eerlijkheid duurt nota bene het langst. Over het besluit van Moerse Boys en dat van de KNVB zullen uiteenlopende meningen zijn, maar onze vereniging is ervan overtuigd dat het hiermee het juiste heeft gedaan. Het maakte in ieder geval dat hoofdtrainer Jurgen Arnouts als scheidsrechter kon optreden tijdens de meer dan geslaagde Oliebollen Cup.

Waarom niet?
Afijn, genoeg over die soap. Vanmiddag weer lekker voetballen. En het kan weleens een mooie middag worden. Want kan u zich de laatste thuiswedstrijd op een vol sportpark nog herinneren? Dat is al een hele poos geleden. Dat geldt zeker ook voor de laatste overwinning van Moerse Boys. Die dateert van 28 september 2020, toen Job de Meijer zich tot matchwinner kroonde in de thuiswedstrijd tegen IFC. Het voelt als een eeuwigheid geleden. Maar eens zal Klein-Zunderts trots weer zegevieren. Eens zal de oranje-witte erehaag zich weer massaal vormen op sportpark Akkermolen. Waarom niet vandaag?

Voor Longa’30 wordt Moerse Boys-uit wellicht gezien als een opwarmertje voor het grotere werk. Dat grotere werk wacht dan woensdagavond, wanneer de Achterhoekse derby tegen RKZVC op het programma staat. Een derby die enorm leeft in die contreien. Het is Moerse Boys – Zundert, maar dan wellicht nog een tikkeltje groter. Natuurlijk zullen de spelers van Longa’30 zich niet inhouden vanmiddag, maar ergens zal in het achterhoofd mogelijk toch die Wedstrijd van het Jaar spelen. Misschien kan Moerse Boys daarvan profiteren.

Aftrap vanmiddag is – zoals gebruikelijk – om 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter N. Babat. Wedstrijdsponsoren zijn Betanco en Autobedrijf Van de Wouw. Hopelijk tot vanmiddag, op Akkermolen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp