Voorbeschouwing: Moerse Boys heeft een appeltje te schillen met Unitas

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Moerse Boys heeft een appeltje te schillen met Unitas

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, trekt Moerse Boys vanmiddag ten strijde in Gorinchem. Door de wedstrijden van de Unitas-jeugd tegen Brabantse tegenstanders ging zaterdag een streep. Maar de confrontatie van de hoofdmacht met Moerse Boys gaat wel gewoon door. Een voorbeschouwing op Unitas-thuis.

Afgelastingen
Even was er twijfel over het doorgaan van Unitas – Moerse Boys. Waarom? Omdat het coronavirus ook het amateurvoetbal steeds meer in zijn greep heeft. Het Gorinchemse Unitas baarde zaterdag opzien door zes jeugdwedstrijden tegen Brabantse amateurclubs af te gelasten. “We willen geen enkel risico lopen”, verklaarde de jeugdvoorzitter van de club tegenover BN De Stem. Zondag is ons vlaggenschip dus tegenstander van de hoofdmacht van Unitas. Door die wedstrijd gaat geen streep.


En dus reist Moerse Boys gewoon af naar Gorinchem voor een ontmoeting met de trotse koploper van de Hoofdklasse B. Daarmee heeft het nog een appeltje te schillen. Het was immers de lijstaanvoerder die op 3 november hardhandig een einde maakte aan de ongeslagen reeks van Moerse Boys op eigen veld. Unitas speelde niet eens groots, maar zegevierde toch betrekkelijk eenvoudig. Na 644 dagen verloren de oranjehemden weer eens op eigen veld.

Broos
Momenteel gaat Moerse Boys door een moeilijke periode. Het vertrouwen is broos als gevolg van drie achtereenvolgende verliespartijen in de competitie. Daarbij kwam deze week ook de bekeruitschakeling tegen Sliedrecht (2-1-verlies), waardoor het vizier volledig op de Hoofdklasse B kan. Daarin bezet het eerste elftal momenteel de veertiende positie. De achterstand op de veilige plek twaalf bedraagt overigens slechts één punt.

Voor opponent Unitas hele andere belangen. De rood-witten zijn bezig aan een succesvol seizoen, getuige de koppositie na negentien wedstrijden. Waar Moerse Boys haast snakt naar een nieuwe triomf, daar rijgt Unitas de overwinningen de laatste weken aaneen. De laatste zeven wedstrijden werden door de Zuid-Hollanders steevast winnend afgesloten. Opvallend daarbij is dat slechts één tegentreffer werd geïncasseerd. Unitas is bovenal een zeer degelijke ploeg.

Hervinden
Moerse Boys moet zichzelf de komende tijd hervinden. Terug naar de basis. Terug naar het voetbal waarmee het de vorige jaren zo veel successen boekte. Uiteraard is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want de tegenstand is nou eenmaal van een ander niveau. Toch heeft ons vlaggenschip ook dit seizoen bij vlagen laten zien uitstekend te kunnen voetballen.

Afijn, op naar Gorinchem dus. Om stipt 14.00 uur wordt de wedstrijd op gang gefloten. De supporters die de reis naar sportpark Molenvliet maken, dienen er rekening mee te houden dat bij Unitas alleen met pin kan worden betaald. Overigens zal er na de wedstrijd een Hollandse Afterparty losbarsten in de kantine aldaar. Dat u het weet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp