Voorbeschouwing: Moerse Boys en EHC zijn twee katten in het nauw

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Moerse Boys en EHC zijn twee katten in het nauw

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Wie de ranglijst van de Hoofdklasse B kent, weet dat er zondag op Akkermolen twee katjes in het nauw tegenover elkaar staan. Aan Moerse Boys de taak om geen rare sprongen te maken, maar vooral rustig te blijven. Een voorbeschouwing op EHC/Heuts-thuis.

Juiste toon
Natuurlijk was het een teleurstelling, de 3-1-nederlaag bij het eveneens laag geklasseerde Longa’30 vorige week. Maar trainer Jurgen Arnouts sloeg nadien tegenover BN De Stem wel de juiste toon aan. “We hebben kei- en keihard gewerkt voor een resultaat, maar we zitten gewoon in een mindere fase.” Hij zag een spelersgroep die tot het gaatje ging, helaas zonder resultaat. Verwijten waren dan ook niet terug te lezen in de krant. Een mindere fase. De resultaten komen wel. Rust bewaren lijkt het devies.

Hoewel Jurgen zich weigerde te verschuilen achter de afwezigen, moeten we dat gegeven ook zeker niet negeren. Moerse Boys heeft nou eenmaal een smalle selectie voor de Hoofdklasse. Onze selectie herbergt een handvol uitmuntende voetballers, waar ploeggenoten zich al seizoenenlang aan optrekken. Als een aantal van die sleutelspelers ontbreekt, wordt de spoeling even wat dunnetjes. Dat bleek de voorbije weken. Het is geen excuus. Nergens voor nodig ook. Maar het is een gegeven waar de Moerse Boys-supporter vrede mee moet hebben. Is dat erg? Nee, allesbehalve. Moerse Boys doet het op zijn manier. Belangrijk is nu om dicht bij elkaar te blijven. Spelers, staf én supporters. Elkaar steunen. Samen een biertje drinken. En vooral Moerse Boys blijven.

Baronie – EHC 3-3
Zondag treft Moerse Boys op eigen veld de enige ploeg in de Hoofdklasse B met minder punten. EHC/Heuts sprokkelde in zes wedstrijden pas de helft van het puntenaantal van Moerse Boys. Eén puntje dus. Opvallend daarbij is dat het enige punt enkele weken terug behaald werd op het veld van het ongenaakbaar geachte Baronie (3-3). Het betekende voor de Bredaase lijstaanvoerder tot dusver het enige puntenverlies van het seizoen. Een bijzonder knappe prestatie van de Hoensbroekers, die verder louter nederlagen om de oren kregen.

Vorige week was de sportieve malaise waarin de hoofdmacht zich bevind plots even bijzaak bij EHC. Tijdens het competitietreffen met AWC kwam EHC-speler Rick Polman vlak voor rust – bij een 0-2-achterstand – vervelend in botsing met een tegenstander, waarna hij een poosje roerloos op de grond bleef liggen. Paniek alom. Polman werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, de wedstrijd EHC – AWC werd niet meer hervat. Gelukkig kon Polman zondagavond het ziekenhuis alweer verlaten en viel de schade alleszins mee.

Schijnschot
Terug naar het voetbal. Vorig seizoen was Moerse Boys – EHC/Heuts in oktober de allerlaatste wedstrijd van het vroegtijdig beëindigde ‘coronaseizoen’ 2020-2021. Wie aan die wedstrijd terugdenkt, herinnert zich wellicht de bijzonder fraaie treffer van Cas. Na een fijne dribbel stuurde hij de EHC-doelman met een fantastisch schijnschot het bos in, om de bal vervolgens in het lege doel te schuiven. BN De Stem-verslaggever Maarten Elst legde het doelpunt perfect vast op camera. Hoe prachtig ook, het doelpunt bleek niet genoeg voor de drie punten. Moerse Boys – EHC eindigde in 2-2.

Met een dergelijke puntendeling schieten beide ploegen aanstaande zondag niet bijster veel op. De overwinning is eigenlijk het enige wat telt. Op Akkermolen kan zich dan ook zomaar een aantrekkelijk, open schouwspel ontspinnen.  Mooi zou het zijn als het Klein-Zundertse vlaggenschip dan eindelijk weer eens aan de goede kant van de score staat, zodat nadien in de kantine de driepunter uitgebreid gevierd kan worden. Een zege op EHC en de wereld ziet er plots weer een stuk rooskleuriger uit.

De steun van de supporters moet de oranjehemden een zetje in de juiste richting geven. Want zoals Jurgen ooit schreef in de presentatiegids – editie 2013-2014 meen ik. “Het beste team wint. En de vereniging Moerse Boys is het beste team wat ik ooit gezien heb.” Hij doelde niet alleen op de spelersgroep, maar ook op de supporters. Samen moeten we het doen, zo bedoelde hij. En dat geldt nu weer. Kortom: samen naar de overwinning!

Zoals u gewoon bent bij thuiswedstrijden begint Moerse Boys – EHC aanstaande zondag om 14.30 uur. Hopelijk zijn de oranje-witte supporters in grote getalen aanwezig. Voor Ties van Steen van de JO10-2 wordt het een bijzondere dag, want hij is de Speler van de Week. Wedstrijdsponsors zijn Iso-Reno en BEL Wegenbouwservice B.V. Tot zondag. Hup Moer!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp