Voorbeschouwing: Minor is een uiterst onvoorspelbare tegenstander

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Minor is een uiterst onvoorspelbare tegenstander

In Malden beleefde Moerse Boys vorige week een valse start van de tweede seizoenshelft. De ploeg van Jurgen Arnouts was op het Gelderse kunstgras niet opgewassen tegen Juliana’31, dat eenvoudig met 3-0 zegevierde. Zondag echter een nieuwe speelronde en dus nieuwe kansen voor ons vlaggenschip. Hoopgevend: Moerse Boys bewees eerder dit seizoen al dat het tegenstander RKSV Minor kan kloppen. Een voorbeschouwing op RKSV Minor-thuis.

Counterploeg
Eerst even terug naar die bewuste zondag in oktober. Moerse Boys trof voor het eerst in de clubgeschiedenis een Limburgse opponent en het resultaat mocht er wezen. In Nuth presenteerde Minor zich als counterploeg pur sang, loerend op de snelle omschakeling. Moerse Boys was die middag de meest gelukkige en won met 0-2. Pim kopte overtuigend raak, Justin maakte zijn eerste treffer in het oranje-witte shirt. Een Klein-Zundertse erehaag na afloop.

Nu, bijna drie maanden na die zege in Nuth, is een belangrijke fase van het seizoen aangebroken. Het hoofdklasseseizoen bevindt zich halverwege en tot op heden sprokkelden de oranjehemden vijftien punten. Voor Moerse Boys is het de komende weken zaak om aansluiting te houden bij de middenmoot. Thuiswedstrijden als deze, tegen ploegen die zich in dezelfde situatie begeven, moeten eigenlijk drie punten opleveren.

Amin Elalji
Wil Moerse Boys zondag een dergelijk resultaat halen, dan moet het vooral de behendige Amin Elalji in toom zien te houden. De Nederlands-Marokkaanse aanvaller is de grote man bij Minor. Pijlsnel, beweeglijk en bijzonder behendig. Met tien treffers nam Elalji bijna de helft van de Limburgse doelpuntenproductie voor zijn rekening. Ook in de heenwedstrijd ontpopte hij zich tot handenbinder, al was hij destijds ongelukkig in de afronding. In de laatste drie wedstrijden scoorde Elalji  echter viermaal.

Wie een blik werpt op de resultaten van Minor in dit seizoen, ziet dat het een onvoorspelbare formatie is. Kansloze verliespartijen tegen concurrenten EHC/Heuts (5-1) en RKZVC (6-0) worden afgewisseld met een indrukwekkende uitzege bij titelkandidaat Baronie (0-4). Vorige week leed Minor op eigen veld een ruime nederlaag tegen middenmoter Longa’30 (1-4). De vraag is hoe de bezoekers morgen voor de dag komen.

Joris
Dan ons eigen vlaggenschip. Vorige week had Moerse Boys weinig in de melk te brokkelen tegen Juliana’31, waarbij de afwezigheid van aanvoerder Joris als verzachtende omstandigheid kon worden opgevoerd. Morgen is de verdediger annex middenvelder wel weer van de partij. Het zal ongetwijfeld zorgen voor iets meer structuur en rust in het Klein-Zundertse spel, wat hopelijk kan resulteren in een positief resultaat.

Tot slot een oproep aan de Klein-Zundertse aanhang. De komende weken kunnen cruciaal zijn voor het verdere verloop van het seizoen. Boekt Moerse Boys enkele zeges, dan wacht wellicht een ontspannen slot van de competitie. Maar blijven winstpartijen uit, dan resteert een loodzwaar gevecht tegen degradatie. De steun van de supporters is in wedstrijden als deze van onschatbare waarde. Schaar je dus achter ons vlaggenschip, te beginnen morgen. Hup Moer!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp