Voorbeschouwing: Laat Moerse Boys de Greune Weide oranje kleuren?

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Laat Moerse Boys de Greune Weide oranje kleuren?

Op De Greune Weide – het sportpark met de mooiste naam van de Hoofdklasse B – speelt Moerse Boys aanstaande zondag zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Weer in het verre oosten, weer in de Achterhoek. Ditmaal is RKZVC de tegenstander. Sprokkelt ons vlaggenschip in Zieuwent – een dorpje met zo’n 2.000 inwoners – de eerste punten van het nog prille seizoen? Een voorbeschouwing.

Driemaal scheepsrecht?!
Twee seizoenen geleden was RKZVC al tweemaal de tegenstander van Moerse Boys. Sterker nog, op 8 september 2019 was de Zieuwentse formatie de opponent bij de allereerste Hoofdklassewedstrijd op Zundertse bodem. Een enerverend potje eindigde toen in een puntendeling (2-2). Later in het seizoen won RKZVC op eigen veld – op De Greune Weide dus – met 2-1. Driemaal scheepsrecht voor Moerse Boys?

In de tussentijd is er wel het een en ander veranderd bij de Achterhoekers. Succestrainer Laurens Knippenborg vertrok na zeven jaar bij de club die hij van de derde klasse naar de Hoofdklasse loodste. Jeroen Spies nam het stokje van hem over. De selectie was daarentegen niet aan veel verandering onderhevig. Daarin vertoont RKZVC parallellen met onze vereniging. Weinig verloop steeds, weinig jongens van buiten het dorp. Het geluk van een aantal uitzonderlijke lichtingen en buitengewone talenten.

Parallellen 
Voorzitter Henri Weikamp beseft dan ook dat het Hoofdklasseavontuur niet eindeloos zal duren, gelet op de kleine vijver waaruit gevist kan worden. “Zeker niet als je dat doet met vooral spelers uit het dorp. Maar we proberen het zo lang mogelijk vol te houden”, klonk het een jaar geleden realistisch. Woorden waarin ook Moerse Boys-voorzitter Bas van den Bogaert zich ongetwijfeld kan vinden. Genieten van het ongekend hoge niveau, zolang het duurt. Maar bovenal de clubcultuur bewaken.

Dat er weldegelijk voetbaltalent in Zieuwent zit, is inmiddels ook bij de fans van NAC Breda-fans bekend. De naam Devin Haen zal hen wellicht bekend in de oren klinken. De jonge aanvaller debuteerde recent in de hoofdmacht bij De Graafschap en was tegen NAC Breda direct trefzeker. Op bijzonder fraaie wijze ook. De tiener werd op jonge leeftijd door De Superboeren weggeplukt bij RKZVC.

Levensgenieter en doelpuntenmachine
Met Devin Haen krijgt Moerse Boys zondag niet te maken, maar wel met scherpschutter Sjors Storkhorst. Die naam is in de Achterhoek welhaast een synoniem voor doelpunten. Ruim 200 doelpunten maakte hij al voor RKZVC 1. Wie de naam Sjors Storkhorst op Google intikt, krijgt louter positieve berichten. ‘Storkhorst held van RKZVC’, ‘Storkhorst grote man bij RKZVC’. Dat soort werk. Bovendien is Storkhorst een man van de club, een jongen met een RKZVC-hart. Toch kraakte oud-trainer Knippenborg een kritisch nootje, want soms leeft de aanvaller misschien niet optimaal voor zijn sport. “Sjors lust graag een biertje”, klonk het. Een levensgenieter met scoren als hobby. Mooi toch?

Zondag dus, de derde confrontatie tussen beide ploegen. Aan Moerse Boys de opdracht om de eerste punten van het seizoen bij te schrijven, na de eerdere 3-1-nederlaag bij Silvolde. RKZVC sprokkelde al vier punten in twee duels. Ongetwijfeld een lastige opgave voor de formatie van Jurgen Arnouts. Voetballen als collectief, dat is het credo. Dat kan tot mooie dingen leiden. Zie ook het Oranje van Louis van Gaal. Opdat De Greune Weide zondag voor even oranje mag kleuren.

De spelers- en supportersbus vertrekt aanstaande zondag omstreeks 10.15 uur vanaf Akkermolen. Aftrap in Zieuwent is om stipt 14.00 uur. Bussponsor deze week is Corné Antens van C. Antens Grondwerken, een trouwe bussponsor (zie ook foto onder). Tot zondag!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp