Voorbeschouwing: Juliana’31 danst met Antilliaanse schwung door Hoofdklasse

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Juliana’31 danst met Antilliaanse schwung door Hoofdklasse

Circus Moerse Boys trekt deze week verder door hoofdklasseland. De oranje-witten slaan hun tent deze zondag op in Gelderland. In Malden om precies te zijn. Tegenstander bij de competitiehervatting is Juliana’31, de huidige nummer drie van de Hoofdklasse B. Een voorbeschouwing op Juliana’31-uit.

Veelvraat
Wie zondag doelpunten wil zien, krijgt het advies om af te reizen naar sportpark De Broeklanden. Want dat er doelpunten gaan vallen, lijdt geen twijfel. Daar kunt u gerust een flesje wijn op inzetten. Juliana’31 scoort immers altijd en overal. Het is wat doelpunten betreft de grote veelvraat van de Hoofdklasse B.  39 doelpunten in veertien competitieduels, minimaal elf meer dan alle andere teams. Sterker nog, in zes thuisduels vond Juliana’31 maar liefst 26 keer het net. Bijna 4,5 doelpunt per thuiswedstrijd dus. De Klein-Zundertse defensie is gewaarschuwd.


Evenals ons eigen vlaggenschip was Juliana’31 vorig seizoen nog actief in de eerste klasse. Als kampioen promoveerde de Gelderse formatie naar de Hoofdklasse, waarin het nu dus ook hoge ogen gooit. Drie punten bedraagt de achterstand slechts op koploper Unitas. Een terugkeer naar de Derde Divisie lonkt. Eerder was het op dat niveau al twee keer een seizoen actief.

Bondscoach Curaçao
Aan het hoofd van de Maldense slokop staat trainer Remko Bicentini, een trainer met een opvallende dubbelfunctie. Naast het trainerschap van Juliana’31 is de oud-prof van NEC immers ook bondscoach van Curaçao. Met Bicentini aan het roer kwalificeerde het nationale voetbalelftal van Curaçao zich in 2017 voor het eerst in de geschiedenis voor de Gold Cup, het Noord-Amerikaans kampioenschap. Vorig jaar bereikte het Antilliaanse eiland zelfs de kwartfinale van dat toernooi. Het leverde Bicentini een heldenstatus op. Beelden van dansende spelers doken op in de Nederlandse media.


Met zijn Antilliaanse achtergrond heeft Bicentini ook Juliana’31 aan het dansen gekregen, zoals het een Antilliaan betaamt. Mocht de Hoofdklasse B een danswedstrijd zijn, dan bereikte Juliana’31 steeds met speels gemak de volgende ronde. Dansend over het veld, zwaaiend met de heupen en uiteindelijk doel treffend. Een salsadans als handelsmerk, waarschijnlijk dan. Hoofdklasse B als So You Think You Can Dance.

Bescheiden dans
Bij het doorgaans nuchtere Moerse Boys mindere draaiende heupen en vlotte danspassjes. Klein-Zundertenaren past een bescheiden dans wellicht beter. Of gewoon een positie hangend aan de bar. Niets mis mee overigens. Dinsdag ontwaakte ons vlaggenschip uit zijn winterslaap. De bekerwedstrijd tegen zaterdag hoofdklasser Rijsoord werd winnend afgesloten (4-2), waardoor Moerse Boys ineens achtste finalist is in het bekertoernooi. Kan het de bekerzege een vervolg geven in Malden, dan kan het direct goede zaken doen op de ranglijst. De verschillen zijn immers minimaal. Positief is dat Jesse Mouws dinsdag terugkeerde van een blessure. De ziekenboog loopt zodoende verder leeg.

De aftrap op het kunstgras van sportpark De Broeklanden is zondag om 14.00 uur. De spelers- en supportersbus wordt ditmaal gesponsord door Meubelstoffeerbedrijf Leon Pluym. Stipt om 11 uur vertrekt de bus richting Gelderland. Tot morgen!

Ps. Vergeet je dansschoenen niet!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp