Voorbeschouwing: IFC is de nachtmerrie van de net-niet-generatie

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: IFC is de nachtmerrie van de net-niet-generatie

In speelronde dertien van de Hoofdklasse B wacht Moerse Boys een relatief korte trip naar Hendrik-Ido-Ambacht. De trots van Klein-Zundert heeft tegen tegenstander IFC nog een rekening openstaan, daterend uit het seizoen 2001-2002. Trainer Jurgen Arnouts, die vanwege een blessure de bewuste wedstrijd in 2002 moest missen, zal zinnen op revanche. Een vooruitblik op IFC-uit.

Revanchegevoelens
Voor het ontstaan van de revanchegevoelens moeten we terug naar 28 april 2002. Op de slotdag van de derde klasse B, het seizoen 2001-2002, verstierde Ido’s Football Club de oranje-witte kampioensdroom. Bij winst in Hendrik-Ido-Ambacht had Moerse Boys een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap afgedwongen. IFC verpestte echter het feestje en zegevierde met 3-2. Enkele weken later werd de weg naar de tweede klasse in de nacompetitiefinale versperd door Rood-Wit. De iconische foto van spelers Maurice Vermeiren en Richard Driessens na afloop van de nacompetitiefinale sprak boekdelen. Het kampioenschap een seizoen later smaakte voor deze generatie spelers – soms gekscherend de net-niet-generatie genoemd – dan ook mierzoet.

Wat wellicht maar weinigen zich heugen, is dat Moerse Boys en IFC recenter ook al eens tegenover elkaar stonden. Dit kalenderjaar zelfs nog. Op zondag 13 januari  gingen de oranjehemden in een vriendschappelijk duel met 2-1 onderuit op sportpark Schildman. Dat Moerse Boys toen met een gehavende selectie een minimale nederlaag leed tegen een hoofdklasser, was op dat moment de bevestiging dat het vlaggenschip dicht tegen de Hoofdklasse aan zat. Maanden later zou in Amersfoort de ultieme bevestiging daarvan volgen in de vorm van promotie.

Youri Rombouts
De tegenstander van morgen is inmiddels bezig aan zijn vierde achtereenvolgende seizoen in de Hoofdklasse. Een indrukwekkende opmars aan het begin van deze eeuw bracht IFC van de krochten van het amateurvoetbal naar de amateurvoetbalelite. De laatste jaren eindigde het steevast in de middenmoot van de Hoofdklasse. Momenteel bezet IFC met twintig punten uit twaalf duels de vijfde plek. Vijftien van de punten werden veroverd op eigen veld. Blikvanger bij de ploeg van trainer Jack van den Berg is Youri Rombouts, die met negen treffers de derde plek bezet in het topscorersklassement. De Moerse Boys-defensie mag hem morgen niet uit het oog verliezen. De rentree van Leroy (terug van een schorsing) is wat dat betreft welkom nieuws.

Moerse Boys wacht inmiddels al weer vier wedstrijden op een overwinning. Vorige week tegen Halsteren was de nederlaag minimaal, maar het wedstrijdbeeld leerde dat de oranjehemden eenvoudigweg een maatje te klein waren voor de geel-zwarten. Tegen IFC krijgt de formatie van trainer Jurgen Arnouts de volgende mogelijkheid om drie welkome punten bij te schrijven. De laatste keer dat Moerse Boys en IFC bij elkaar in de competitie stonden (seizoen 2004-2005), vergaarde Moerse Boys zes punten tegen de Ambachtse opponent. Toen nog met Jurgen Arnouts als speler tussen de lijnen. Laat het een voorbode zijn.

Gezien de beperkte reisafstand rijdt er morgen geen bus. De supporters die met eigen vervoer richting sportpark Schildman afreizen, dienen rekening te houden met het aanvangstijdstip van 14.00 uur. Tot morgen!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp