Voorbeschouwing: Fijne herinneringen aan Moerse Boys – Halsteren

U bevindt zich hier:
/ Voorbeschouwing: Fijne herinneringen aan Moerse Boys – Halsteren

Sportpark Akkermolen is zondag het decor van een bijzonder fraai affiche. Moerse Boys – Halsteren is een wedstrijd die in Klein-Zundert fijne herinneringen oproept. Het is tevens een botsing tussen twee werelden: de volksvereniging, acterend met jongens, veelal uit eigen dorp, die netjes contributie betalen, versus de kapitaalkrachtige amateurclub die de beste voetballers uit de regio tracht aan te trekken. Een voorbeschouwing op Halsteren-thuis.

Derde Divisie
Het was niet eens zo’n bijzonder nieuwsbericht op de website van Halsteren deze week. “Koffie en thee verkrijgbaar op de tribune”, zette de club boven het bericht, waarmee eigenlijk de volledige boodschap van het bericht in één zin was verteld. Niets schokkend, maar de laatste zinsnede van het bericht was veelzeggend: de tribune is klaar voor promotie. Halsteren steekt zijn ambities niet onder stoelen en banken: de Derde Divisie is het doel. Liever vandaag dan morgen.


Hoewel de reputatie van ‘koopclub Halsteren’ voor spelers en supporters van Moerse Boys wellicht werkt als een rode lap op een stier, siert het Halsteren dat het zo uitgesproken ambitieus is. Halsteren wil nou eenmaal naar de top van het amateurvoetbal en daarvoor zijn goede spelers nodig. In tegenstelling tot veel andere clubs doet Halsteren niet geheimzinnig over het feit dat ze hiervoor de portemonnee trekken. Ook spelers van ons eigen vlaggenschip hebben in het verleden ongetwijfeld op de radar gestaan bij Halsteren. In een ver verleden was huidig hoofdtrainer Jurgen Arnouts als speler zelfs actief bij de geel-zwarten.

Top 3
In een recenter verleden speelde Moerse Boys op Akkermolen tegen Halsteren een van de mooiste wedstrijden uit de clubhistorie. Van het veldspel van die bewuste wedstrijd in 2013 is niet heel veel bijgebleven, maar de promotie naar de eerste klasse die gerealiseerd werd, was historisch. Stel een fervente Moerse Boys-supporter de vraag en ongetwijfeld staat de wedstrijd Moerse Boys – Halsteren uit 2013 in zijn top 3 van mooiste Moerse Boys-wedstrijden, vermoedelijk in een rijtje met Vlijmense Boys (2009) en VKW (2019). Vraag Harron de Leeuw, destijds speler, naar de promotieduels van toen en hij legt je haarfijn uit hoe hij de buitenspeler van Halsteren vakkundig in zijn broekzak stopte. Overigens herinnert ook Halsteren-aanvoerder Perry Bierkens zich het tweeluik nog goed. “Onze thuiswedstrijd voelde als een uitwedstrijd. Al die oranje sjaaltjes langs de lijn, indrukwekkend”, stelde hij deze week tegenover BN De Stem.

Terug naar het heden. Halsteren, jagend op promotie, bezet momenteel de tweede plaats in de Hoofdklasse, op één punt van koploper Unitas. Met name op eigen veld is de formatie vooralsnog schier onverslaanbaar gebleken. Met Fouad Idabdelhay en Thomas Marijnissen herbergt de selectie twee voormalig NAC’ers die makkelijk de weg naar het doel vinden. Samen namen zij tot dusver driekwart van de Bergse doelpuntenproductie voor hun rekening. De oranje-witte defensie is dus gewaarschuwd.

2-2
Moerse Boys sprokkelde de laatste weken één puntje tegen zowel SV Meerssen als EHC/Heuts. Het bracht het totaal van gelijkspellen al op vijf, waarbij opvalt dat alle remises 2-2 als eindstand kenden. Fijn zou het zijn als de oranje-witten weer eens drie punten zouden kunnen bijschrijven. Daarmee zou het een sprongetje kunnen maken op de ranglijst, richting de middenmoot. Zondag, op een ongetwijfeld volgepakt Akkermolen, is daarvoor een mooie kans. Eer boven euro’s, passie boven poen! Hopelijk dan.

De captain van Halsteren doopte Moerse Boys deze week om tot angstgegner, verwijzend naar de laatste vier onderlinge duels. Aan ons vlaggenschip de uitdagende taak om die reputatie waar te maken. Let wel: de aftrap is zondag een half uur vervroegd vanwege de schemering. Moerse Boys – Halsteren begint dus om 14.00 uur. Tot zondag!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp